Trendy v interiérovom dizajne pre rok 2020

Trendy v interiérovom dizajne pre rok 2020


Vitaj, Nový rok 2020!

Čo nám prinesie nasledujúci rok, od ktorého nás delí iba zopár dní? Niektorí z nás už teraz premýšľajú nad predsavzatiami, s ktorými by vstúpili do januára. Štart nového roka je zvyčajne o nových plánoch, očakávaniach, zmenách a úlohách, ktoré nie je možné neustále odkladať, a práve nový začiatok nám dáva dostatok energie, aby sme sa s vervou do nich pustili. No nielen my, ľudia, sa tešíme – a tak trochu sa ich aj obávame – zmenám, ktoré na nás čakajú za rohom. Zmeny sa dotknú aj našich domovov. Ak chcete bývať trendovo, tu ju súhrn toho, čo bude IN v interiérovom designe pre rok 2020.

 

Neutrálne farby a prírodné materiály

Neutrálne farby sa vracajú na popredné miesta vo farebnej palete pre rok 2020. Hovoríme o klasických a vyrovnaných odtieňoch, predovšetkým odtiene sivej a béžovej. Béžové, hnedé, sivé, mäkké eukalyptové a zelené, a samozrejme zemité odtiene použite na steny a tapety, vhodné sú aj pre nábytok a doplnky. Ide predovšetkým o prírodné materiály, v ktorých sú tieto neutrálne farby viditeľné. Sisal, juta, vlna, hlina, prírodný kameň a ratan. Ani pre tých, ktorí milujú sýte farby, nebude rok 2020 nudný. Prírodné odtiene sa budú kombinovať s modrou, zelenou či ružovou.

Sivá, biela, hnedá a zelená farba v domácnosti Neutrálne farby v domácnosti. Zdroj: pinterest.com

Čierna a biela

Čierna a biela sú začiatkom a koncom farebného spektra. Existuje mnoho spôsobov, ako začleniť trend jin a jang do vášho domova. Čierne stoličky a pohovky, vankúše s bielym vzorom, čierny a biely mramor. V roku 2020 sa návrhári interiérov môžu tešiť na nekonečné možnosti dekorácie domácnosti, ktoré tento čierno-biely trend ponúka.

Čiernobiela kombinácia nábytku a doplnkov Biela a čierna v domácnosti. Zdroj: pinterest.com

Bielej kuchyni odzvonilo

Každý, kto trávi príliš veľa času upratovaním a čistením všetkých bielych povrchov v kuchyni, bude nadšený, keď sa dozvie, že trend bielej kuchyne nebude dlho obľúbený. Úplne biela kuchyňa s bielymi pracovnými doskami, skrinkami, stenami a podlahami sa bude označovať ako niečo, čo je „out“. Budúci rok si vás získajú farebné stoličky, dynamické pulty a vzorované podlahy. Odborníci radia vybrať si jeden alebo niekoľko prvkov, ako napríklad kuchynský ostrov, kuchynské nástenné skrinky alebo spodné skrinky v odvážnych farbách, ako je tmavočervená, jasne žltá, zelená alebo tmavomodrá.

Ak chcete modernizovať kuchyňu bez väčšej renovácie, zvážte výmenu bielych dvierok za farebné, pridajte farebné svetlo alebo vymeňte pracovnú dosku.

Kuchynská linka Prado v červenej farbe Červená kuchyňa Prado

Krivky a oblúky

Budúci rok vo veľkom štýle na scénu prichádzajú krivky a oblúky. Dizajnéri zavádzajú do svojich návrhov krivky, ktoré dodávajú ženský nádych a mäkkosť priestoru s tvrdými povrchmi a neosobným nábytkom. Tieto tvary sa prejavia v zaoblených hranách, v okrúhlych oknách, v zakrivených stenách a oblúkovitých zárubniach. Oblúky a krivky hľadajte aj v nábytku. Takýto nábytok dodá vášmu domovu moderný vzhľad.

Pohovka v oblúkovitom tvare Vildan Pohovka Vildan 3D náhľad Vildan pohovka

Oveľa viac vzorov

Doteraz v našich domovoch prevládal skôr minimalizmus a neutrálne farby. Rok 2020 bude otvorený a prístupný textúram a vzorom. Priestor plný farieb a vzorov je eklektický a hravý, a ak použijete tú správnu kombináciu, môžete dodať vášmu domovu osobný a intímny pocit.

Aj keď tapety nikdy nevyšli celkom z módy, sme si istí, že ešte odvážnejšie materiály a štýly sa dostanú do domovov budúci rok. Tapetové steny sa budú kombinovať so svetlými podlahami alebo svetlými kobercami. Obľúbené ostávajú kvetinové tapety.

Tapeta s výrazným vzorom Kvetinová tapeta. Zdroj: pinterest.com

Hravá detská izba

V detských izbách dôjde ešte k väčšej a odvážnejšej zmene. Detská izba je ideálne miesto pre podporu tvorivosti. V správne zariadenej izbe sa dieťa cíti bezpečne, trávi v nej veľa času, rozvíja sa nielen jeho kreatívna a spoločenská stránka, ale aj samotná osobnosť. Aj keď stále ostáva v návrhoch klasická detská izba, budúci rok sa skôr pohrajte s výraznejšími farbami, vzormi a textúrami. Napríklad potlač zvierat, vzdelávací a zábavný nábytok, odvážnejšie farby stien a textílií a pod. Zapojte svoje deti, keď vyberáte nábytok do detskej izby, spoločne zvoľte motív. Vytvoríte tak dokonalý priestor, ktorý podporí predstavivosť vášho dieťaťa.

Veselá detská izba Hravá detská izba. Zdroj: pinterest.com

Velvet

Vyhľadávanie zamatu sa za posledných šesť mesiacov zvýšilo o 400% a stále ide o najvyhľadávanejšiu látku. Úžasne zvodné zamatové postele a zamatové pohovky dodajú vášmu priestoru nádych luxusu a čarovnú osobitosť. Velvet nemusí byť pre všetkých šálkou kávy, ale rok 2020 mu bude skutočne priať. Je to perfektná zmes luxusu a pohodlia. Keď si väčšina ľudí predstaví zamat, často myslia na staré zvyčajne červené zamatové kreslo z minulých rokov. Farebné možnosti pre budúci rok sú väčšie ako kedykoľvek predtým. Zamat v odtieni modrej, ružovej, oranžovej alebo stále obľúbenej sivohnedej Taupe.

Pohovka v ružovej zamatovej látke Kaprera Pohovka v zamatovej látke Kaprera