Ako zariadiť detskú izbu do 900 €

Ako zariadiť detskú izbu do 900 €

Miesto, ktoré vytvorí pocit bezpečia. Oáza, ktorá pozve fantáziu na dobrodružné cesty. Kráľovstvo, ktoré prinesie priestor na inšpiratívne hry. Izba, ktorá zabezpečí toľko potrebné súkromie. Tak vyzerá dokonalá detská izba v predstavách najmenších. Hoci to často ešte nedokážu pomenovať slovami, pre správny rozvoj detí sú to zásadné vlastnosti. Máme pre vás tipy, ako zariadiť detskú izbu, aby spĺňala nielen tieto požiadavky, ale aby ste sa zároveň zmestili do rozpočtu 900 €. 
Ako na to? 

posteľ do detskej izby

 

Posteľ ARTEMIA

214 €

Spanie, čítanie, premena na bunker, vymýšľanie si príbehov po tme, miesto, kde je pocit bezpečia samozrejmosťou. Na to všetko sa dieťaťu hodí posteľ. Je to kus nábytku, ktorý hrá v detskom kráľovstve ústrednú rolu. Zároveň však – najmä rodičia – od nej očakávajú praktickosť a tiež bezpečnosť. Práve taká je posteľ ARTEMIA. So svojimi rozmermi 90 x 195 cm je dostatočne veľká na to, aby sa do nej zmestila aj mama či otec a svojej ratolesti pred spaním prečítali rozprávku. Alebo si v nej počas náročnejších dní oddýchli spoločne. 

Posteľ ARTEMIA do detskej izby prinesie aj praktický element – súčasťou sú dve policové časti. Do nich si dieťa môže uložiť knižky, ktoré číta najradšej, hračky, na ktorých mu záleží najviac alebo čokoľvek, čo uzná samo za vhodné. Samozrejmosťou je i výsuvný úložný priestor, napríklad na periny. Obávate sa, že arktická biela je do detskej málo hravá? Zabudnite na obavy. Vďaka policovému úložnému priestoru, ktorý vyzdobia hračky všetkých farieb a pestrej posteľnej bielizni nehrozí žiadna nuda. 

 

dvojdverová skriňa

 

Dvojdverová skriňa ARTEMIA

149 €

Jarné, letné, jesenné, zimné. Kam uložiť všetko detské oblečenie? Otázka, ktorú pozná väčšina rodičov. Správnou odpoveďou môžu byť aj tri slová: dvojdverová skriňa ARTEMIA. Skriňa, ktorá prinesie dostatok úložného priestoru do každej detskej izby. Je rozdelená na dve časti: spodná časť je policová - ako stvorená na tričká, nohavice, spodnú bielizeň. Horná časť skrine ARTEMIA je vešiaková – tu môžu nájsť svoje miesto zimné bundy, overaly, pršiplášte či pršigate. Navyše pod ne ľahko mimosezónne umiestnite napríklad zimné čiapky či umyté gumáky, alebo snehule. 

Výrobca skrine ARTEMIA myslel aj na bezpečnosť – nenájdete na nej žiadne úchytky trčiace do priestoru. Ak sa dieťa extrémne teší von – áno, aj také situácie nastanú – a uteká k skrini po oblečenie, nemá si do čoho udrieť hlavu. Dvierka stačí ľahko potiahnuť a sú otvorené. Aj táto skriňa je vyrobená v arktickej bielej, čo je skvelá možnosť, ako ju ozdobiť doplnkami. Na vrch umiestnite popínavú izbovku a dvere si môže dieťa dozdobiť samo. Čo tak nalepiť plagát svojho obľúbeného zvieraťa? Alebo futbalistu? 

 

stôl

 

Stôl ARTEMIA

109 €

Na kreslenie, na hranie sa s plastelínou, na prácu s počítačom, aj na čítanie. Pracovná plocha s veľkosťou 120 x 52,5 cm je dostatočne veľká na akúkoľvek aktivitu. Stôl ARTEMIA do detskej izby tak dokonalo zapasuje. Opäť, aj tento kúsok v sebe spája nadčasový dizajn a praktické funkcie. V tomto prípade to je zásuvka a policová skrinka. Pastelky, papiere, nožnice či zošity tak získajú skvelý domov, vďaka ktorému ich bude mať dieťa vždy po ruke.

Rovnako ako posteľ či skriňa zo zostavy ARTEMIA je aj tento písací stôl v prevedení arktická biela a zhotovený je z odolnej laminovanej drevotrieskovej dosky. Navyše, bez akýchkoľvek väčších priestorových obmedzení naň ľahko umiestnite aj šikovnú stolovú lampu a počítač. 

 

stolička

 

Otočná stolička MORGEN

109 €

Ďalším kúskom, tentokrát farebným, je otočná stolička MORGEN. Vybrali sme si pre vás azúrovú zelenú, ktorá vytvorí skvelú harmóniu s bielym nábytkom, oživí priestor a prinesie dieťaťu pohodlné sedenie. Máte doma plávajúcu podlahu či parkety? Nemusíte sa obávať ich poškriabania, dokonca nepotrebujete ani žiadnu plastovú podložku. Otočná stolička MORGEN má pogumované kolieska, vďaka ktorým budú škrabance na drevenom povrchu minulosťou. 

Chrómové operadlá či oderuodolná textília myslia aj na detskú neposednosť a vymýšľanie. Otočná stolička MORGEN tak môže byť stoličkou, kozmickou raketou, ale tiež kolotočom. A zvládne to bez väčších problémov. Nosnosť je až 100 kg a výšku si dieťa nastaví podľa svojich potrieb – od 45,5 cm až po 55,5 cm. 

 

komoda

 

Komoda ARTEMIA

119 €

Pomoooc, stav núdze: došiel úložný priestor. S pribúdajúcim vekom a zvyšujúcimi sa nárokmi dieťaťa túto situáciu riešil azda každý rodič. Počítajte s ňou a pripravte sa na ňu. Práve šikovná komoda ARTEMIA je riešením. Na sezónne oblečenie, hračky, kreatívne potreby či na posteľnú bielizeň využijete až 4 priestranné zásuvky. 

Opäť, žiadne úchytky, na ktorých by sa mohlo dieťa zraniť, otvoríte ju jednoducho ľahkým potiahnutím. Komodu nájdete v prevedení arktická biela, vďaka čomu na ňu zvládnete hravo umiestniť dekoráciu, ktorá detskú izbu oživí a rozžiari. Od izbovky alebo vázy s rezanými kvetmi, cez prútený košík s dekou na chladné večery, až po rodinné fotografie. 

 

Koberec

 

Koberec LUDVIG

108 €

„Neseď na studenom, prechladneš!“. S veľkou pravdepodobnosťou túto či podobnú obavu vyslovenú rodičom počulo každé dieťa. Ak svojej ratolesti vytvoríte dobré podmienky, zo zoznamu používaných viet ju môžete s radosťou vyškrtnúť. Farebný koberec LUDVIG sa postará o bezpečný a hlavne teplý ostrov pre deti, ktoré sa milujú hrať na zemi. 

Vďaka rozmerom 140 x 200 cm detská izba získa skutočne priestrannú hraciu plochu, na ktorej deti môžu tráviť čas. Kombinácia svetlomodrej, tmavomodrej, tyrkysovej a zelenej sa navyše výborne hodí k otočnej stoličke v azúrovo-zelenom prevedení. Koberec je príjemný na dotyk, ľahko ho zrolujete a ešte ľahšie povysávate.

 

Sedací vak

 

Sedací vak TAUPE POSALO

89 €

Niečo, kde sa dieťa môže bez ostychu rozvaliť a užívať si pohodu. Po ťažkom dni, pri prvej láske, pri počúvaní hudby či pozeraní filmu. Kúskom na to ako stvoreným je sedací vak TAUPE POSALO. Súčasťou je aj taburet, na ktorý si malý kráľ či kráľovná môže pre ešte ultimátnejší relax vyložiť nohy. 

Zvládne ho premiestniť aj menšie dieťa, okrem uška na uchytenie za to môžu aj ľahučké polystyrénové guľôčky, ktoré slúžia ako výplň. Navyše, ak by sedací vak začal po rokoch používania strácať svoje vlastnosti, môžete ho doplniť novými guľôčkami – u nás nájdete aj náhradnú náplň do sedacích vakov

 

náš tip

 

Rekapitulácia

súčet