Ako išlo vajce na vandrovku… V čom sa mu na záhrade oddychovalo najlepšie?

Ako išlo vajce na vandrovku… V čom sa mu na záhrade oddychovalo najlepšie?

Vybralo sa vajce na vandrovku. Nešlo ďaleko. Spoznávalo svet kúsok za dverami. Jeho dobrodružná cesta začala na terase. Cieľom jeho výpravy bolo vyskúšať a zhodnotiť nový záhradný nábytok, ktorý sa ako blesk z jasného neba zo dňa na deň zjavil na terase aj záhrade. Vydajme sa spolu s ním na púť a preskúmajme, ktorý záhradný nábytok je najpohodlnejší.

Záhradné polohovacie kreslo, svetlohnedá, GERALD Záhradné polohovacie kreslo GERALD

Už skoro ráno bolo slnko vysoko na oblohe. Vajce si teda nasadilo slamený klobúčik, okuliare a nasmerovalo si to priamo k pohodlne vyzerajúcemu kreslu, ktoré stálo naoko neďaleko. No kým sa k nemu dokotúľalo, cítilo sa veru vyčerpane.

Záhradné kreslo

Horko-ťažko sa naše vajce vyšplhalo na najbližšie kreslo. Natešené, že si môže aspoň na chvíľu odfúknuť. Záhradné kreslo bolo pevné, sedelo sa mu na ňom vcelku pohodlne. Vajce odhadovalo, že kreslo je vyrobené z pevného kovu, výplet tvorí umelý ratan.

Ratanový nábytok je najobľúbenejší v kategórii záhradného nábytku. Najkvalitnejší je samozrejme prírodný ratan, ktorý vyniká dlhou životnosťou. Prírodný ratan však výrobcovia neodporúčajú vystavovať priamemu slnečnému žiareniu, ani silnému dažďu či snehu. Oveľa praktickejší je preto umelý ratan, ktorého údržba je naozaj veľmi jednoduchá.

Záhradné kreslo, hnedá, LASAN Záhradné kreslo, hnedá, LASAN

O chvíľu však vajce začalo pociťovať akúsi nespokojnosť. Čím to bude? Azda tým, že kreslo bolo bez vankúša či podušky? Čalúnenie zvyšuje náš pocit pohodlia. Preto sa niet čo čudovať, že vajce sa skĺzlo z ratanového kresla a presunulo sa do kresla, ktoré stálo hneď vedľa. Mäkká poduška na kresle mu vyhovovala oveľa viac.

Ak sa rozhliadate po novom záhradnom kresle, voľte taký, ktorý sa dodáva spolu s poduškami. Podušky môžete kedykoľvek ku kreslu dokúpiť, no ak si zadovážite komplet, odpadáva vám starosť s hľadaním vhodného čalúnenia. Je potrebné sa o čalúnenie pravidelne starať. Trvajte na tom, aby poduška mala snímateľný poťah. Po opraní vankúš aj poťah nechajte poriadne vyschnúť na slniečku.

Záhradné kreslo, prírodná/sivá/čierna, TABOL Záhradné kreslo, TABOL

Naše vajce zaspalo. Hoci toho neprešlo veľa, teplo ho zmorilo. Snívalo sa mu o otočnom kresle s extra mäkkými poduškami. Kreslo z bieleho ratanu s vankúšom v krásnej petrolejovej farbe.

Otočné záhradné kreslá, to už je luxus na terase či záhrade. Umelý ratan a vodoodolný poťah z neho robia kúsok, ktorý je vhodný tak do interiéru, ako aj do exteriéru. Funkciu otáčania o 360 stupňov zabezpečuje prepracovaný mechanizmus pod sedadlom.

Otočné kreslo s vankúšom, biela/petrolejová modrá, TRISS Otočné kreslo s vankúšom, TRISS

Dosť bolo spánku. Vajce má pred sebou ešte dlhú cestu. Ďalšia jeho zástavka sú farebné stohovateľné stoličky.

Záhradné stohovateľné stoličky vyrobené z plastu sú skvelým riešením na terasu aj záhradu. Sú ľahké, jednoducho udržiavateľné, poskytujú ďalšie prídavné miesto na sedenie. Funkcia stohovania umožňuje skladovať stoličky tak, aby nezaberali príliš veľa miesta. V prípade potreby ich jednoducho vytiahnete a rozložíte. Záhradné stohovateľné stoličky sa ponúkajú v mnohých farbách. Sú preto aj veselým oživením terasy a záhrady, veľmi obľúbené u detí.

Stohovateľná stolička, modrá, FEDRA Stohovateľná stolička, FEDRA

Vajce sa otužilo chladeným nápojom, načerpalo nové sily a skočilo priamo na trávnik. Smerovalo do odľahlého kúta záhrady, kde pod košatým stromom stála hojdacia posteľ.

Záhradná hojdacia posteľ

Nie hocijaká. Záhradná posteľ s tienidlom ponúka tieň v ktorejkoľvek časti záhrady. Posteľ je vhodná na leňošenie dvoch. Striešku je možné nastaviť do niekoľkých uhlov. Vybavená je dvomi vankúšmi pre zvýšenie komfortu.

Záhradná posteľ, sivá, pre dve osoby, MULTINA Záhradná posteľ, pre dve osoby, MULTINA

Záhradné ležadlo

Podobne ako hojdacia posteľ aj ležadlo ponúka kvalitný oddych. Záhradné ležadlá sú polohovacie, po rozložení dosahujú šírku 100-150 cm. Sú ideálne na leňošenie, popoludňajšie zdriemnutie si, opaľovanie na slniečku. Svoje čestné miesto majú pri bazéne, prepája oddych so zábavou. Lehátko je však nižšie, čo môže mať za príčinu ťažkosti so vstávaním z ležadla u starších ľudí. Nášmu vajcu to však neprekážalo, naopak, ľahko na ležadlo vyskočilo a jednoducho z neho skĺzlo.

Polohovacie záhradné lehátko, čierna/sivá, ATREO Polohovacie záhradné lehátko, ATREO

Záhradná lavička

Na opačnom konci záhrady majitelia vytvorili romantický kútik s krásnou kovovou lavičkou. Záhradné lavičky sú neoddeliteľnou súčasťou záhrady. Ponúkajú nielen miesto na sedenie, ale aj možnosť prejaviť svoju kreativitu a vytvoriť na záhrade miesto, ktoré vám bude každý závidieť. Kovové lavičky sú skôr dizajnové kúsky, ak hľadáte praktický nábytok, odporúčame drevené záhradné lavičky s úložným priestorom.

Záhradná lavička, čierna, ETELIA Záhradná lavička, ETELIA

Záhradný set

Vajce sa náročnej ceste vrátilo späť na terasu. Na záver si nechalo tú pohodlne vyzerajúcu sedačku.

Záhradné sety sú vhodné pre väčšie rodiny či pre tých, ktorí často organizujú oslavy na záhrade. Pohovka alebo rohová sedačka ponúka hneď niekoľko miest na sedenie. Komfort zvyšujú mäkké čalúnené vankúše. Vytvorte si záhradný set tým, že sedačku doplníte záhradnými kreslami z rovnakej zostavy a konferenčným stolíkom.

Záhradný 2-dielny ratanový set, tmavohnedá/krémová, ALERA Záhradný 2-dielny ratanový set, ALERA

Putovanie nášho vajca je na konci. Čo zistil na svojej okružnej jazde na záhrade? Je jedno, či váš záhradný nábytok je z kovu, dreva či z ratanu. Dôležité je, aby bol kvalitný a stabilný. Pohodlie si dokážete predsa zvýšiť vhodnými čalúnenými doplnkami. Záhradné kreslo, hojdačka, záhradný set. Vytvorte si oddychové kútiky nielen na terase, ale aj na záhrade. Až potom budete mať pocit, že ste skutočne doma.