Bezpečnostné opatrenia pri používaní nafukovacej vírivky a aké sú benefity pre naše zdravie

Bezpečnostné opatrenia pri používaní nafukovacej vírivky a aké sú benefity pre naše zdravie

Už vám stojí na záhrade alebo na terase? Viete, ako bezpečne zmontovať nafukovaciu vírivku, aby vás počas jej používania nič neprekvapilo? Tu je výpis niekoľkých bezpečnostných opatrení, ktoré treba dodržiavať počas inštalácie vírivky, jej údržby aj počas kúpania.

Zároveň sa dozviete, aké benefity mobilná vírivka so sebou prináša. Nielen pre naše svaly a unavené telo, ale úzko súvisí aj s naším psychickým uvoľnením.

Nafukovacia vírivka, sivá/biela, 4-6 os, 1000 l, KAMINO TYP 2 Nafukovacia vírivka KAMINO TYP 2

Bezpečnostné pokyny sa oplatí dodržiavať

Nemusíte byť technický typ či bezpečnostný technik. Každý, komu záleží na svojom zdraví a živote a robí všetko pre ochranu rodiny, dokáže za nezodpovedným používaním mobilnej vírivky vidieť možné nebezpečenstvá.

Zariadenie musí byť napájané cez prúdový chránič (RCD) s menovitým vypínacím prúdom nepresahujúcim 30 mA. Poškodený napájací kábel je potrebné ihneď vymeniť. Túto úlohu však zverte kvalifikovanej osobe.

Predmety pod prúdom nesmú byť dostupné pre osobu, ktorá sa vo vírivke kúpe. Musia byť upevnené tak, aby kúpajúca sa osoba na ne nedočiahla, a taktiež tak, aby nedošlo k ich pádu do vírivky plnej vody.

Relax pri vírivke Relax pri vírivke

Nezapínajte vírivku, ak nie je naplnená vodou. V opačnom prípade môže dôjsť k poškodeniu čerpadla. Ak sa cítite nekomfortne, malátne, ospalo, ihneď opustite vírivku.

Ak ku vírivke umiestňujete záhradný nábytok, uistite sa, že je odolný voči vode a vlhkosti. Záhradné stoly a odkladacie príručné stolíky, plnia taktiež funkciu akejsi ochrany proti vetru, ktorý ochladzuje vodu, no nezabúdajte na to, že ak nábytok postavíte príliš blízko k nafukovacej vírivke, plášť vírivky sa môže ľahko poškodiť.

Vírivku umiestnite na pevný a rovný povrch. Počítajte s jej vysokou hmotnosťou po naplnení vodou. Hmotnosť sa úmerne zvyšuje podľa počtu osôb, nachádzajúcich sa v nej.

Odporúčame nepoužívať vírivku počas dažďa a búrky, nezapínajte ju pri nízkych teplotách, kedy by voda mohla zamrznúť. Deti nech sa kúpu vo vírivke jedine pod dohľadom dospelej osoby. Po každom použití vírivky ju nezabudnite prikryť ochranným krytom. Nenechávajte ju odkrytú hlavne vtedy, ak sa okolo nej zvyknú pohybovať deti. Pozor na domáce zvieratá! Mohli by vírivku ľahko poškodiť.

Vírivka vhodná aj v zimnom období Vírivka vhodná aj v zimnom období

Osoby s nadváhou a osoby so srdcovými chorobami, nízkym alebo vysokým krvným tlakom problémami s obehovým systémom alebo s cukrovkou by sa mali pred použitím vírivky poradiť s lekárom. Počas tehotenstva môže horúci kúpeľ spôsobiť poškodenie plodu. Obmedzte použitie vírivky na max. 10 minút.

Nainštalujte vírivku a potom umiestnite do vzdialenosti max. 1,5 m od vírivky dobre viditeľný výstražný štítok. Požiadajte osoby, ktoré vírivku používajú prvýkrát, aby si pozorne prečítali všetky varovania.

Relax pre dvoch Relax pre dvoch

Vodu vo vírivke pravidelne filtrujte. Neodporúča sa však neustála filtrácia. Vodu vo vírivke by ste mali pravidelne vymieňať a ošetrovať chemickými prípravkami. Nesmú sa však používať chemické prípravky s obsahom iónov vápnika. Okrem chemických prípravkov je nutné pridávať do vody aj dezinfekčný prostriedok. Ten chemicky reguluje baktérie a vírusy prítomné vo vode alebo zanesené do vody počas používania vírivky.

Filtračnú vložku je nutné minimálne raz vyčistiť po tom, ako pracovala nepretržite 72 až 120 hodín. Mali by ste ju meniť raz mesačne v závislosti od intenzity používania.

Nafukovacia vírivka, hnedá/biela, 2-4 os, 800 l, KAMINO TYP 1 Nafukovacia vírivka KAMINO TYP 1

Cítim sa oveľa lepšie

Taká je najčastejšia odpoveď na našu otázku, ako ľudia reagujú na pravidelné používanie mobilnej vírivky. Túto tému sme konzultovali aj s odborníkom a zhrnuli sme pre vás najväčšie benefity pre naše zdravie aj psychiku.

Dokonca niekoľko lekárov tvrdí, že vodná terapia má výrazný vplyv na srdcové, dýchacie, svalové, kostné, obličkové a neurologické funkcie.

1. Znižuje krvný tlak – dokázané skúškou na niekoľkých pacientov s hypertenziou. Viditeľne sa im zlepšil stav, krvný tlak im klesol.

2. Zlepšenie krvného obehu, uvoľnenie svalov – horúca voda má za následok zvýšenie vašej telesnej teploty, čo prispieva k rozšíreniu ciev. Táto zlepšená cirkulácia krvi zmierňuje napätie v srdci, svalové kŕče a celkovú únavu svalov.

3. Úľava od stresu – toto je azda najčastejší dôvod, pre ktorý sa ľudia obzerajú po bublinkovej vírivke. Upokojujúci účinok teplej vody a masáže dokážu znížiť náš emocionálny a duševný stres.

Užívajte si aj cez zimu Užívajte si aj cez zimu

4. Lepší spánok – pravidelný kúpeľ pred spaním vedie k hlbšiemu, pokojnejšiemu a nepretržitému spánku. Horúca voda uvoľňuje nervy a svaly, vďaka tomu oveľa ľahšie zaspíte.

5. Artritída a reumatoidná artritída – pravidelné používanie vírivky pomáha znížiť napätie a citlivosť kĺbov a prináša dočasnú úľavu od bolesti kĺbov. Pre pacientov s artritídou alebo reumatoidnou artritídou je vírivka príjemnou doplnením liečby.

6. Bolesť chrbta – vírivka má blahodárne účinky aj na bolesť krížov a chrbta. Rovnako ako pri artritíde vodoliečba je doplňujúca liečba. Ak sa pre ňu rozhodnete, je potrebné skonzultovať to s vaším lekárom.

Blahodárne účinky na naše telo a psychiku Blahodárne účinky na naše telo a psychiku

Vírivku si najviac vychutnáte, ak zapojíte do pravidelného kúpania svojho partnera alebo deti. Mobilná vírivka sa pre vás stáva súkromným miestom na relax. Užívajte si teplé slnko, hviezdne noci, padajúci sneh, jednoducho všetky krásy prírody, ktoré máte na dosah ruky na vašej záhrade. Samozrejme, všetko s mierou, a hlavne zodpovedne!