Ako zariadiť terasu do 1 000 €?

Ako zariadiť terasu do 1 000 €?

Posedieť si s rodinou, grilovať s priateľmi, pozorovať hviezdy z hojdacej siete, užívať si obed na čerstvom vzduchu, počúvať nočný koncert cvrčkov. Počas teplejších dní prináša terasa nekonečné množstvo príležitostí, ako si ju užiť naplno. Naplno si ju však užijete najmä vtedy, keď si dáte záležať na jej zariadení a vytvoríte si nové možnosti. Čo by na terase nemalo chýbať? Aké „vychytávky“ vám spríjemnia chvíle strávené v záhrade? Či už zariaďujete terasu nanovo alebo sa chystáte na jej osvieženie, nechajte sa inšpirovať. Ako zariadiť terasu do 1 000 €? 

terasa

 

Záhradné sedenie GARDEN z umelého ratanu

689 €

Spoločenským centrom terasy je sedenie. Tu si vychutnáte letný obed, stretnutie s priateľmi, nekonečné rozhovory pri pohári vína s partnerom, ale tiež načerpáte sily počas najväčších horúčav. Naším tipom je záhradné sedenie Garden z umelého ratanu za 689 €. Jeden priestranný stôl s tvrdeným sklom a šesť pohodlných kresiel, ktorým nechýbajú ani sedáky. Tie pokrýva vodeodolná tkanina a v prípade potreby poťah jednoducho snímete a operiete v práčke. Už žiadne tŕpnutie, aby na poťahy počas grilovačky nezaútočil kečup. 

Záhradné sedenie GARDEN ponúka jednoduchú manipuláciu – kreslá sú pomerne ľahké, a tak ich v prípade potreby premiestníte kamkoľvek. Chcete vymeniť tieň markízy za tieň koruny stromu? Nie je problém. Chcete sa chvíľu opaľovať na slnku, zatiaľčo ostatní budú hodovať na terase? Kreslo jednoducho premiestnite. 

Výhodou je tiež materiál. Umelý ratan patrí medzi najodolnejšie materiály v kategórii záhradného nábytku: nerobí mu problém slnko, dážď, ani vietor, dokonca aj zimu zvládne prečkať vonku prikrytý. Rovnako je nenáročný na údržbu – umelý ratan pokojne môžete umyť záhradnou hadicou a nechať vysušiť na slnku. Povestný je tiež svojou odolnosťou a trvácnosťou. Záhradné sedenie GARDEN u nás nájdete v krásnom medovo-krémovom odtieni.

 

lavica na terasu

 

Záhradná lavica LALIT z umelého ratanu 

119 €

Vysunutá oddychová zóna. Aj takto môžeme nazvať záhradnú lavicu LALIT, rovnako z umelého ratanu. Ide o zaujímavý kúsok, ktorý v sebe spája dve pohodlné kreslá rozdelené a zároveň spojené šikovným stolíkom. Záhradnú lavicu LALIT môžete jednoducho pridať k hlavnému sedeniu na terase, ale tiež ju ľahko preniesť pod korunu stromu. Alebo kamkoľvek v záhrade.

Chcete si užiť trochu súkromia počas veľkej rodinnej oslavy? Preneste lavicu na miesto, kde budete menej na očiach, prineste si občerstvenie i nápoje a užívajte si. Stolík z tvrdeného skla má rozmery 25x51 cm, a tak ponúka dostatok priestoru na poháre či tanieriky. Rovnako poteší umelý ratan: dlhá životnosť, vysoká odolnosť a  minimálne nároky na starostlivosť. Záhradnú lavicu LALIT si môžete vybrať v hnedobéžovom alebo bielom prevedení.

hojdacia sieť

 

Hojdacia sieť ATIKA

29 €

Posunúť relax do výšin? To je sen mnohých. S našou hojdacou sieťou ATIKA to dokážete obrazne i doslova. Stačí ju uviazať medzi dva stĺpy alebo stromy a upokojujúce kolísanie si budete užívať nad pozemským povrchom. Častým problémom hojdacích sietí býva, že sa o ne strhne „bitka“. Kto by si nechcel takto odpočinúť? Hojdacia sieť ATIKA s rozmermi 150x200 cm a nosnosťou 200 kg tento problém – aspoň čiastočne – rieši. Radosť z relaxu dovolí súčasne až dvom osobám. 

Že v záhrade nemáte tak blízko seba stromy? Alebo nemajú dosť silné kmene? Myslíme na všetko. V našej ponuke nájdete aj praktický stojan na hojdaciu sieť. Vďaka nemu si doprajete hojdavý oddych skutočne kdekoľvek. V záhrade, na terase, ba dokonca doma. So stojanom si môžete pokojne natiahnuť hojdaciu sieť aj v obývačke počas tej najtuhšej zimy. 

 

terasa

 

Pletená deka so strapcami TAVAU

29 €

Povinnou výbavou každej terasy či záhrady počas letných večerov sú prikrývky na „zababušenie“. Pozorovanie nočnej oblohy, nekonečné rozhovory pri víne či počúvanie cvrlikania cvrčkov by bola škoda ukončiť kvôli chladu. Neoceniteľným spoločníkom pre vaše dlhé večery sa stane pletená deka TAVAU v béžovom prevedení. Vytvorí tiež dokonalú harmóniu s medovým záhradným sedením GARDEN. So svojimi rozmermi 150x200 cm dopraje teplé útočisko minimálne dvom osobám. Ale poznáte to: dobrých ľudí sa všade veľa zmestí. 

 

svietidlo

 

Bambusový lampáš MILES

29,90 €

Ďalším doplnkom, ktorý pomáha vytvárať príjemnú a uvoľnenú atmosféru na terase, je osvetlenie. Čo by ste povedali na bambusový lampáš MILES? Vysoký je 42,2 cm, pokojne tak môže hrať ústrednú dekoratívnu rolu na stole. V bambusovej konštrukcii je upevnená „veža“ zo skla na sviečku. Sviečka je tak dokonalo chránená pred vetrom, no zároveň dokáže ochrániť aj vás pred hmyzom. Stačí si vybrať repelentný variant a okrem príjemného intímneho osvetlenia tak získate aj skvelú ochranu pred dotieravými komármi. 

 

vyvýšený záhon

 

Vyvýšený záhon MONTO 

89 €

Farebná radosť plná kvetov, pomocník v kuchyni plný čerstvých byliniek alebo prírodný repelent proti komárom s vysadenou levanduľou, kocúrnikom či medovkou. Vyvýšený záhon môže mať na vašej terase viacero funkcií, je len na vás, pre ktorú sa rozhodnete. 

Vyvýšený záhon tiež môžete použiť ako zástenu – či už kvôli súkromiu, ako vetrolam alebo na optické oddelenie časti terasy so sedením od časti terasy s bazénom. V našej ponuke nájdete drevený vyvýšený záhon MONTO, ktorému nechýba ani praktická polička na odloženie drobného náradia či oddychového letného čítania. 

Chcete sa dozvedieť o vyvýšených záhonoch viac? Prečítajte si náš článok Ako vybrať vyvýšený záhon? + výhody a nevýhody

 

kvetináč

 

Béžové kvetináče ABRIO

14,90 €

Na terase by určite nemali chýbať rastlinky – či už ozdobné kvety, okrasné trávy, alebo cherry rajčiny a pažítka. Set 2 ks kvetináčov ABRIO pomôže rastlinám vďaka svojej neutrálnej farbe skvelo vyniknúť. Navyše, výborne sa hodí i k ostatnému nábytku na terase. Črepníky sú hlinené s minimalistickou štruktúrou a pomôžu vytvoriť žičlivé prostredie pre rast kvetín či byliniek.  

Rozmýšľate, čo do kvetináčov vysadiť? Na terase sa bude dariť napríklad fuksiám, muškátu, petúniám, begóniam i hortenziám. Nemalú rolu vo výbere zohráva však to, na akú svetovú stranu je vaša terasa orientovaná. S hľadaním vhodných rastlín vám tak pomôže náš sprievodca výberu rastlín na terasu podľa svetovej strany

Či už ste sa rozhodli „iba“ pre nové záhradné sedenie alebo idete zariaďovať terasu nanovo, všetko nájdete na www.kondela.sk.

 

sumar