15 nápadov na jesennú výzdobu obývacej izby

15 nápadov na jesennú výzdobu obývacej izby

Jeseň prináša so sebou nezameniteľnú atmosféru plnú farieb, teplých nápojov a útulných večerov pri krbe. Prečo by ste sa však mali cestovať za jesennou atmosférou do hôr a chát? Tu je 15 nápadov na to, ako môžete premeniť svoju obývaciu izbu na vlastný jesenný raj.

1. Navrhnite správne osvetlenie

Správne osvetlenie obývacej izby je dôležité bez ohľadu na ročné obdobie, ale práve počas jesene a zimy – kedy sa dni skracujú a noci predlžujú – dobré osvetlenie zmení celkovú náladu a atmosféru v miestnosti.

Kľúčom k úspešnej schéme osvetlenia je dostatočné množstvo doplnkových svietidiel rovnomerne rozmiestnených po miestnosti. Od útulných stolových lámp na príručných stolíkoch až po vysoké stojacie lampy vedľa pohovky alebo kresla – nehovoriac o množstve reťazových svetielok – všetky tieto prvky budú spolupracovať ako jeden, vďaka čomu bude priestor pôsobiť ešte viac útulnejšie.

2. Jeseň na stenách

Ak máte radi veľké zmeny, pustite sa do maľovania stien v obývačke. Na vytvorenie tej správnej jesennej atmosféry vám stačí premaľovať len jednu stenu. Farbu si vyberte takú, ktorá bude najlepšie ladiť s ostatnými doplnkami a nábytkom. Nič nepokazíte krémovým odtieňmi ako je capuccino, mandľová alebo alabastrová. Na stenu môžete namaľovať aj jesenné vzory, ako sú šípky, opadané lístie či holé koruny stromov.

Akcia - 15 % navyše s kódom KONDELA15 na rozbalený tovar platí v čase uverejnenia tohto článku a to 11. 09. 2023. Zľavový kód platí len do odvolania. 

Pre tých menej odvážnych tu máme tiež zopár tipov na jesennú výzdobu stien. Na steny si môžete zavesiť obrazy či fototapety s jesennou tematikou. V dnešnej dobe si navyše môžete kúpiť aj snímateľné nálepky či tapety na steny. Na jesennej atmosfére pridajú aj obrazy vyrezané z dreva.

3. Vyzdobte si okenné parapety darmi jesene

Kvôli vykurovacej sezóne by ste na okenných parapetách nemali mať žiadne živé rastliny a kvety.

  1. Svoje poklady v kvetináčoch radšej premiestnite ďalej od priameho zdroja tepla na praktický stojan na kvety ďalej od radiátora.
  2. Namiesto nich si na parapetu dajte dekoráciu zo sušených kvetov, okrasných tráv a makových hlavičiek.
  3. V dobrom kvetinárstve vám takúto jesennú girlandu vyrobia presne podľa vašich požiadaviek.  

4. Privoňajte si k jeseni

Nič nenavodí vytúženú atmosféru tak, ako správne zvolená vôňa. Jeseň vám domov prinesie aróma:

  • jabĺk
  • škorice
  • pečenej tekvice
  • medu
  • dreva
  • pižma

 A čo pripomína jeseň vám? Vyberte si z našej ponuky vonných sviečok a rozpáľte svoje spomienky na jeseň.

5. Stavte na neutrálne farby

Ak ste si mysleli, že neutrálne farby do obývacej izby nie sú na jeseň správnou voľbou,boli ste na omyle. Dokonca aj svetlá obývacia izba, ktorej chýbajú akcentové farby, môže stále prekypovať vizuálnou príťažlivosťou.