Vpustite domov jar: Bytové doplnky, ktoré rozžiaria vašu domácnosť

Vpustite domov jar: Bytové doplnky, ktoré rozžiaria vašu domácnosť

Podľa počasia v prvých marcových týždňoch sa zdá, že jari sa k nám tento rok veľmi nechcelo. Neviete sa už dočkať nezameniteľného jarného vzduchu, zhadzovania zimných vrstiev oblečenia, tradičného ranného štebotu operencov a prebúdzajúcej sa prírody? Prebuďte svoj domov. Vpustite dnu jar. Ako na to? Pripravili sme pre vás tipy, ako rozžiariť svoju domácnosť a vdýchnuť jej jarnú atmosféru.

vázy

 

Vázy s rezanými kvetmi 

Aký symbol sa vám najviac spája s jarou? Istotne mnohým ako prvé napadnú kvety. Pestrofarebné, voňavé, radostné. Práve vázy s kvetmi rozžiaria a tiež rozvoňajú váš domov. Na konferenčnom stolíku, na jedálenskom stole, na kuchynskom ostrovčeku, v kúpeľni, v detskej izbe. Jednoducho kdeľkovek. Na jarné obdobie je skvelý náš set 2 ks sklených váz kombinujúci väčšiu šedú a menšiu ružovú vázu. Aké kvety do nich dať? Je to na vás, ale krásne v nich vyniknú narcisy, tulipány, kosatce, konvalinky ale pokojne i zlatý dážď či „bahniatka“. Symboly jari. 

 

sedacia súprava

 

Jarný obraz na stenu 

Obrazy na stenách môžete pokojne meniť často ako obrusy na stole. Nielen pri sviatočných príležitostiach, ale tiež podľa nálady. Jar je tu! Čo keby ste si na stenu povesili kúsok z nej? Napríklad obraz jarných kvetov z našej ponuky svojou farebnosťou rozžiari každú miestnosť. Na vás je už len to, aký veľký kus jari si chcete domov zaobstarať: obrazy nájdete v rôznych veľkostiach, od 30 x 30 cm až po poriadny kusisko jari s rozmermi 120 x 120 cm. 

 

tip do bytu

 

Zelená stena z izbových rastlín

Užívať si neustály kontakt s prírodou dokážete aj doma, v byte. Čoraz populárnejším sa stáva „urban jungle“, výraz označujúci veľké množstvo izbových rastlín v domácnosti. Vďaka správnemu výberu stojanov na kvety si dokážete domov zútulniť práve zelenou stenou. Napríklad 6-poschodový bambusový regál na kvety TUSUM je skvelou voľbou pre tento krok. Nemusíte však ostať iba pri izbových rastlinách, pokojne na police regálu umiestnite vázy s čerstvými kvetmi, misu s ovocím či ďalšie jarné dekorácie. Získate tak výrazný prvok, ktorý dodá domovu neprehliadnuteľný jarný element. 

 

bytové doplnky

 

Farebné vankúše na sedačku 

Na prvý pohľad malá zmena, ktorá však dokáže zmeniť celkový ráz obývačky. Touto zmenou je výmena vankúšov na sedačke. Máte šedú pohovku a šedé vankúše? Prineste sem viac farieb, žiarivých jarných farieb. Siahnite napríklad po horčicovom či červenom vankúši. Kombinácia oboch týchto výrazných farieb sedačku značne osvieži. Vďaka ich teplým tónom bude miestnosť pôsobiť útulnejšie a tiež vám bude pripomínať kvitnúce jarné kvety. Napríklad narcis a červený tulipán. 

 

byt

 

Výmena kusového koberca 

Kúsok jari dokážete priniesť aj na zem. Nie, nemusíte rozsypávať lupene tulipánov na podlahu, pomôže vám s tým kusový koberec. Náš kusový koberec ADELINE očarí nežnými pastelovými farbami a kvetinovým vzorom doplneným siluetami vtákov. Koberec, ktorý na seba príliš nepúta pozornosť, no zároveň navodzuje atmosféru prebúdzajúcej sa prírody. Nájdete ho u nás v dvoch veľkostiach: 80 x 200 cm a 120 x 180 cm.  Máte obavy, že táto výmena vás bude stáť veľa práce? Kusový koberec dokážete ľahko zrolovať a odložiť napríklad do pivnice či garáže, preto vám po tomto úkone nehrozí ani nával jarnej únavy. Skúsite to? 

 

miska

 

Misa s čerstvým ovocím 

Čerstvý vzduch vonku, čerstvé ovocie doma. Zlatá servírovacia misa ENOTECA nemusí slúžiť iba na podávanie jedla. Zapojte trochu svojej fantázie a premeňte ju na vkusnú jarnú dekoráciu. Najrýchlejším a zároveň skvelým riešením je do nej poukladať čerstvé ovocie – dodá potrebné vitamíny a minerály do boja proti jarnej únave a zároveň krásne vyzerá. Pokojne však popustite uzdu svojej fantázii a do misy naaranžujete jar, tak ako ju cítite vy. Kvety, ovocie, zelenina,  ozdobné trávy. Jednoducho akýkoľvek kus prírody, ktorý vám rozžiari domov a pripomína vám prebúdzajúcu sa prírodu. Výhodou je, že ju môžete používať celý rok – len zmeníte jej obsah, napríklad na jeseň v nej vyniknú ozdobné tekvice a sušené kvety či byliny. 

 

doplnky do bytu

 

Náš tip

Zobudiť sa do slnečného rána je po zime nesmierne osviežujúce. Otvoriť okno, nasať jarný vzduch, pozorovať kvitnúcu prírodu či počúvať radujúce sa vtáctvo. Atmosféra, pri ktorej sa vám asi veľmi nechce vyliezať z postele. Tak tam chvíľu ostaňte. Pripravte si raňajky do postele, pre lepší zážitok – a tiež menej omrviniek v perinách – použite servírovací podnos a užívajte si štart do jarného dňa. A keď si privstanete, stihnete raňajky do postele pripraviť i počas pracovného týždňa.