Zrkadlová skrinka nielen do kúpeľne. Svoje uplatnenie nájde aj v predsieni alebo v spálni

Zrkadlová skrinka nielen do kúpeľne. Svoje uplatnenie nájde aj v predsieni alebo v spálni

Keď sa povie zrkadlová skrinka, mnohým napadne skrinka nad umývadlom v kúpeľni. Zrkadlová skrinka má však viac tvári. Využiť ju viete v podstate kdekoľvek v byte či v dome. Ide nielen o praktický nábytok, skrinka so zrkadlom je aj vďačný dekoratívny prvok v miestnosti. Poďme sa pozrieť na to, ako takýto kúsok dokáže doplniť celkový vzhľad interiéru.

Skrinka so zrkadlom Skrinka so zrkadlom

Zrkadlová skrinka v kúpeľni

Keď sa plánuje nová kúpeľňa, zrkadlo je väčšinou na samom konci zoznamu. Oveľa väčší dôraz kladieme na výber vane, sprchovacieho kúta, umývadla a kúpeľňových skriniek. A práve pred zrkadlom trávime najviac času. Preto aj zrkadlo si zaslúži našu pozornosť. Pred jeho kúpou je potrebné určiť si štýl a stanoviť rozmery.

Zrkadlo, bambus/biela, LEMI 2 Zrkadlo LEMI 2

Rozhodujúci je účel zrkadla. Malo by spĺňať predovšetkým dekoratívnu funkciu, alebo potrebujete za zrkadlom aj úložný priestor? Organizácia vedie k spokojnosti, to dvojnásobne platí v kúpeľni. Kúpeľňa reprezentuje, používa sa hlavne na osobnú hygienu, pričom sa nezaobídeme bez množstva prípravkov a hygienických pomôcok. Závesné skrinky poskytujú prídavný úložný priestor. V malých kúpeľniach odporúčame zavesiť skrinky až po strop, veľké zrkadlo priestor opticky zväčší, navyše za zrkadlo môžete uložiť všetko, čo by nemalo byť na očiach.

Veľké zrkadlo v kúpeľni Veľké zrkadlo v kúpeľni

Kúpeľňová skrinka sa dodáva s montážnym materiálom. Po rozbalení a zmontovaní skrinky ju môžete okamžite povesiť na stenu. Dvierka držia pevné pánty, ktoré umožňujú dokonale nastaviť dovieranie dvierok. Bočnice skriniek majú často predvŕtané dierky hneď v niekoľkých výškach, police si tak môžete rozvrhnúť podľa potreby. Súčasťou často býva LED osvetlenie alebo LED pásy, prípadne zväčšovacie sklo.

Osvetlenie k zrkadlovej skrinke KOMBO BOX LYNATET Osvetlenie k zrkadlovej skrinke LYNATET

Zrkadlová skrinka v predsieni

Vstupná chodba v byte či dome by mala byť funkčná, a zároveň harmonická. Použite zrkadlové skrinky v predsieni, ponúkajú vám priestor na usporiadanie vecí, zároveň robia halu priestrannejšiu a svetlejšiu.

Zrkadlo využíva každý z nás, kontrolujeme si v ňom svoj zovňajšok pred odchodom z domu. Nie vždy však malý priestor umožňuje povesiť na stenu samotné zrkadlo, zaberalo by miesto napríklad pre vešiakový panel alebo botník. Vtedy je najlepšou alternatívou zrkadlová skrinka s dostatočným úložným priestorom.

Zrkadlo na kolieskach, čierna, DUMAS Zrkadlo na kolieskach DUMAS

Najúspornejším riešením sú skrinky s posúvacími dverami. Najpraktickejším zas vstavaná skriňa so zrkadlovými frontami. Podľa veľkosti skrinky ju môžete využiť na úschovu nielen oblečenia, ale aj obuvi a iných doplnkov. Na trhu nájdete skriňu v rôznych štýloch, v klasickom či ultramodernom, na svoje si prídu aj milovníci Provance.

Zrkadlo LS2, sivá, PROVANCE Zrkadlo LS2 PROVANCE

Zrkadlo býva súčasťou vešiakových panelov, nad ktorými sa nachádza polica a háčiky. Obľúbené sú botníky so zrkadlom. Sú funkčné, praktické, dekoratívne, navyše ponúkajú dosť úložného priestoru pre všetky vaše topánky. Ak je vaša predsieň úzka a dlhá, najlepšie miesto pre zrkadlovú skrinku je krátka stena. Ak do haly ústia dvere zo všetkých miestnosti, úzku zrkadlovú skrinku odporúčame postaviť čo najbližšie k dverám.

Botník, dub sonoma/zrkadlo, BALERINO Botník BALERINO

Zrkadlová skrinka v spálni

Najbežnejším riešením je šatníková skriňa so zrkadlovými dverami. Zrkadlo dodáva miestnosti svetlo, aj kvapku luxusu. Je to najlepší spôsob, ako vo väčšej miestnosti využiť zvyšné centimetre. Niekomu vyhovuje skriňa s kombinovanými dverami. Zrkadlo sa často spája s plnou výplňou, obľúbená je aj kombinácia zrkadla s lakovanými povrchmi.

Skriňa s posúvacími dverami, sivá/čierna, 140, ROMUALDA Skriňa s posúvacími dverami ROMUALDA

Ak patríte k tým, ktorí sú proti použitiu zrkadiel v spálni – vychádzajúc z odporúčaní čínskeho učenia feng šuej –, na druhej strane vám v spálni zrkadlo chýba, pouvažujte nad toaletným stolíkom. Toaletný stolík vám poskytne priestor na úpravu zovňajška, zároveň ponúka úložný priestor na mejkap, parfumy a iné toaletné potreby. Toaletný stolík má aj dekoratívnu funkciu. Zamilujú si ho hlavne romantické duše. Zrkadlo, ktoré je súčasťou, sa dodáva s LED osvetlením, ktoré dokáže večer vylúdiť príjemnú intímnu atmosféru. V malej spálni môžete toaletným stolíkom nahradiť nočný stolík.

Toaletný stolík, toaletka, biela, LILIEN Toaletný stolík, toaletka LILIEN

Ďalšou variantu zrkadlovej skrinky v spálni je šperkovnica. Ako už názov naznačuje, ide o skrinku, v ktorej nachádzajú domov naše šperky a bižutéria. Elegantné riešenie je postaviť šperkovnicu do nevyužitého kúta. V ponuke sú šperkovnice v tradičnom klasickom štýle, taktiež s barokovými alebo vintage prvkami.

Zrkadlo s úložným priestorom na bižutériu, biela, ONEON Zrkadlo s úložným priestorom na bižutériu ONEON