6 tipov ako zariadiť malú predsieň v byte

6 tipov ako zariadiť malú predsieň v byte

V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy rýchla výstavba malých bytov je stále viac prítomná, zariadenie obmedzených priestorov, ako sú predsiene, sa stáva umením samým o sebe. V predsieni si vaši hostia vytvoria prvý dojem o celej vašej domácnosti. Preto je dôležité, aby na prvý pohľad pôsobila vkusne a prakticky zároveň. V tomto blogu sa pozrieme na niekoľko nápadov a tipov na zariadenie malej predsiene tak, aby bola útulná a funkčná, a to aj napriek obmedzenému priestoru.

Predsieň s dekoratívnou stenou s lamelovou lištou, vešiakom, bielym regálom a oranžovým taburetom.

 

1. Farebná paleta a osvetlenie

Pri voľbe farebnej palety pre predsieň odporúčame použiť svetlé farby, ktoré priestor opticky zväčšia. Tieto farby môžu zahŕňať odtiene bielej, svetlohnedej, svetlosivej alebo pastelových odtieňov. Osvetlenie je tiež kľúčovým faktorom. Postarajte sa, aby v chodbe bolo dostatok svetla. Okrem centrálneho stropného svietidla použite tiež bodové nástenné osvetlenie. atakto vytvoríte ešte útulnejšiu atmosféru vo svojej predsieni. 

>>> Prečítajte si: Predsieň nie je len sklad topánok: Ako si ju vkusne zariadiť 

 

2. Funkčný nábytok a úložné priestory 

Pri obmedzenom priestore je dôležité využiť každý centimeter. Nábytok s integrovaným úložným priestorom je ideálnym riešením, napríklad lavica s priestorom na topánky, otvárací taburet či konzolový stolík so šuflíkmi. Vešiaky na stenu, poličky či závesné skrinky vám skvelo poslúžia na odloženie kabátov, kľúčov a ďalších vecí.

 

3. Zrkadlá pre vizuálny efekt

Zrkadlá sú veľkým pomocníkom pri zariaďovaní malej predsiene. Kombinácia zrkadla so správnym osvetlením môže vizuálne zdvojnásobiť priestor, pridať do neho hĺbku a ešte viac svetla. Navyše, zrkadlá sú aj praktické, umožnia vám rýchly pohľad na seba pri odchode z domu. Aby ste ušetrili miesto, odporúčame vám vybrať si zrkadlo na stenu, nie stojanové na podlahu. 

>>> Prečítajte si: Kde umiestniť zrkadlo

Predsieň s bielou komodou a nad ňou široké zrkadlo so zlatým rámom. Ilustračný obrázok: Zrkadlo v predsieni

 

4. Predsieňové steny alebo nábytok

Ak predsieň susedí s obývacou izbou alebo kuchyňou, premýšľajte o praktických závesoch alebo závesných deliacich stenách. Tieto riešenia sú lacné, umožnia oddeliť priestory a zároveň nebudú zaberať veľa miesta. Miestnosti môžete rozdeliť aj predsieňovou stenou či iným nábytkom zo susednej miestnosti.

 

5. Kvetinové prvky a dekorácie

Zeleň môže okamžite oživiť akýkoľvek priestor. Rastliny v kvetináčoch pridajú do predsiene živý a svieži vzhľad. V tmavých priestoroch vám prežijú známe svokrine jazyky (Sansevieria), zamiokulkas, kalatea či aspidistra. Okrem toho môžete využiť aj háčiky na zavesenie obrázkov, fotografií alebo malých dekoračných predmetov.

Koláž troch fotiek konzolového stolíka v industriálnom štýle s kovovými nožičkami, drevenými doskami a dvomi zásuvkami. Konzolový stolík, NEVAN

 

6. Minimalizmus a poriadok

Pri zariadení malej predsiene platí pravidlo "menej je viac". Minimalistický dizajn, kde sa zameriavate na niekoľko základných, ale kvalitných prvkov, môže vytvoriť elegantný a vkusný dojem. Je dôležité tiež udržiavať poriadok, pretože v malom priestore sa neporiadok ľahko nahromadí a je viac viditeľný.

 

Zariadenie malej predsiene môže byť zábavnou výzvou, kde kreativita bude doslova rozkvitať. S vhodnou farebnou paletou, nábytkom s úložným priestorom, zrkadlami a praktickými prvkami môžete vytvoriť priestor, ktorý je nielen funkčný, ale aj krásny na pohľad. Nezabudnite sa držať pravidla “menej je viac” a udržiavať poriadok. Takto váš dizajn naozaj vynikne.