Vianoce a deti: Tipy na vianočné darčeky, ktoré potešia najmenších aj skrášlia detskú izbu

Vianoce a deti: Tipy na vianočné darčeky, ktoré potešia najmenších aj skrášlia detskú izbu

Auto na ovládanie, plyšáka z Labkovej patroly, bábiku s domčekom, živého poníka, Lego Harryho Pottera, hodinky s vodotryskom. Azda každé dieťa má svoj vysnívaný darček – ak chcete vidieť žiariť oči najmenších ako hviezdičky, pod vianočným stromčekom by takýto darček nemal chýbať. Potom sú tu však aj darčeky, ktoré dieťa potešia, skrášlia detskú izbu a zároveň prekvapia, aj keď dieťa nevie, že by si ich želalo. Jednoducho mu takýto darček nenapadol. A tiež do nich môžete vložiť kúsok seba: svojho vkusu, svojich predstáv, svojej vízie, ako skrášliť detskú izbu. Práve tipy na takéto vianočné darčeky pre deti sme si pre vás pripravili. 

Vianočný stromček

 

Rozkošné obrazy do detskej izby

Steny detskej izby nemusia zdobiť iba preplnené poličky s hračkami. Čoraz viac rodičov sa snaží vytvoriť pre svoje deti kráľovstvo, kde sa budú cítiť príjemne a dokážu sa v ňom plnohodnotne sústrediť. Jedným z doplnkov, po ktorom siahajú, sú veselé, no zároveň minimalistické plagáty či obrazy. Často sú v jemných pastelových tónoch, práve tie detskej izbe nesmierne svedčia. Nie sú zbytočne agresívne, zároveň sú opticky teplé a hravé. 

Práve také sú aj detské obrazy z našej ponuky, napríklad zajko chytajúci hviezdy do sieťky na motýle či maco v roztomilej čapici uprostred, na ktorého sneží. Prečo je dobré mať obrazy v detskej izbe? Okrem toho, že sú krásne, rozvíjajú detskú fantáziu. Len si predstavte dieťa, keď zaspáva, sústredí sa na jeden bod – tento obraz. A už to ide: predstavuje si, ako naháňa so zajom hviezdy, skáče z obláčika na obláčik, jeden ho vyviezol až k mesiacu, na ktorom našlo raketu a ... A vlastne dobrú noc. 

maco v roztomilej čapici

 

Šikovná taburetka v tvare kravičky či barančeka

Aj praktické, každodenné predmety môžu byť podané kreatívne až rozkošne. A táto kombinácia deti fascinuje: je to niečo, čo používa stále, no zrazu to má rozprávkovú podobu. Podobu, po akej vždy snívalo. Presne také sú taburetky z našej ponuky: má to štyri nohy, dva rohy, fľaky a malo by to bučať, ale nebučí. Čo to je? Správne, je to stoličková taburetka v tvare kravičky

Okrem nej nájdete v našom e-shope aj ďalšie zvieracie taburetky: ovečka a baranček. Všetky z nich zaujmú drevenými nožičkami – bez kopýtok –, jemnými krémovými farbami a zamatovou látkou, veľmi príjemnou na dotyk. Tieto taburetky dokážu zmeniť aj neposedné dieťa na dieťa, ktoré si s radosťou sadne. Skvelo sa hodia napríklad pri detskej párty, nezaberajú totiž veľa miesta a ľahko ich prenesiete. Vianočný darček, ktorý si zamiluje každé dieťa. 

Taburetka v tvare barančeka

 

Sedací vak pre zábavné leňošenie

Sadnúť, ľahnúť, poľolahnúť, válať sa, ležať na bruchu, ležať na chrbte, zaboriť si do neho tvár a zabudnúť na okolitý svet. To všetko dokáže dieťa robiť so sedacím vakom. Pre najmenších je fascinujúce, ako sa kúsok nábytku dokáže premeniť podľa ich predstáv. Ako plastelína, ale obrovský kusisko, na ktorom sa dá aj sedieť. Vďaka nízkej hmotnosti si ho môžu prisunúť k stene, k posteli, ale aj do obývačky k vám. 

Sedací vak je do detskej izby skvelý vianočný darček, no poznáme ešte niečo lepšie. Čo? Sedací vak v tvare slona. Alebo sedací vak v tvare jednorožca. Alebo v tvare ovečky. Je už na vás, o ktorom myslíte, že si vaše dieťa zamiluje. V prípade, že dávate prednosť klasike, ktorú si večer môžete nenápadne požičať z detskej izby do obývačky, máme skvelé správy. Nájdete u nás aj sedacie vaky štandardných tvarov. Čo keby ste teda potešili pod vianočným stromčekom seba i vaše deti? 

Sedací vak jednorožec

 

Stan, v ktorom sa deti zahrajú (nielen) na indiánov

Mať miesto, kde sa môže dieťa schovať pred celým svetom, je preň dôležité. Pre jeho predstavivosť, pre jeho myšlienky, pre jeho dušu, pre jeho rozvoj. Môžete si povedať: „Veď má svoju detskú izbu, čo viac?“ Máme pre vás tip, čo viac by ešte ocenilo – detský stan Teepee. Na jednoduchej drevenej konštrukcii sa týči stan, aký používali indiáni. Vchod sa dá zapnúť a dieťa tak získa dokonalý pocit súkromia.

A nielen to, stan Teepee je skvelý na hranie – či už na indiánov, dobrodruhov, alebo na rodinný výlet s plyšákmi. Navyše, tento stan aj skvelo vyzerá: jednoduchý pravidelný vzor doplnený prírodným borovicovým drevom. Plusom je tiež, že má aj spodný diel, ktorý ho izoluje od (niekedy) studenej zeme. Ak chcete vybrať vianočný darček, ktorý rozžiari detskú izbu aj oči dieťaťa, práve ste ho našli. 

Detský stan Teepee

 

Detská kuchynka, aby sa na vás mohli podobať

Opica vidí, opica robí. A také isté je to aj s deťmi: keď nás vidia niečo robiť, s nadšením po nás opakujú. Sú ale niektoré činnosti, z ktorých opakovania nemáme radosť. Napríklad, keď naša ratolesť chytí panvicu s rozpáleným olejom a chce vyprážať rezne. Máme na to recept: krásna drevená detská kuchynka. Deti vám v nej dokážu uvariť obed, zohriať jedlo v mikrovlnke, umyť riad v dreze, odložiť jogurty do chladničky, ale tiež oprať špinavú bieliezeň. 

Deti si otáčanie gombíkov, otváranie dvierok a najmä pocit svojej dospelosti a úlohy veľkého pomocníka zamilujú. Detská drevená kuchynka je opäť ladená v príjemných pastelových tónoch, je vyrobená z kvalitnej drevotriesky a borovicového dreva a v detskej izbe sa bude skutočne vynímať. Ak deti zbožňujú pomáhať vám v kuchyni, toto je vianočný darček presne pre nich.

Detská drevená kuchynka