On a Vianoce: Aký vianočný darček kúpiť mužovi? 5 tipov, ktorými potešíte (nielen) partnera

On a Vianoce: Aký vianočný darček kúpiť mužovi? 5 tipov, ktorými potešíte (nielen) partnera

Hoci muža, ktorého chceme obdarovať, poznáme dobre – občas môže zasiahnuť náhoda alebo to pokojne volajme vyššia moc, ktorá nám dá tip na vianočný darček a my vykríkneme: „To je presne pre neho!“ To je presne pre neho a nám to vôbec nenapadlo. Aj to sa môže počas predvianočného zhonu stať. Skúsili sme sa na takúto vyššiu moc zahrať a pripravili sme pre vás tipy na vianočné darčeky pre muža. Či už je to partner, brat, otec, alebo veľmi dobrý priateľ, týmto obdarovaného potešíte. 

Najprv práca, potom pláca. Ale kedy oddych? 

Staré slovenské porekadlo hovorí: „Najprv práca, potom pláca.“ Ale kde je oddych? V časoch, keď porekadlo vzniklo, sa pracovalo od nevidím do nevidím. Lekári a psychológovia si však čoraz viac – na základe svojich výskumov – uvedomujú dôležitosť oddychu. Vyvážený život: čas rozdeliť medzi prácu, rodinu, záľuby, oddych, rozvoj. Keď je človek oddýchnutý a v pohode, lepšie znáša aj vypäté chvíle. Ako však darovať mužovi pod vianočný stromček oddych? 

Iste, môžete skúsiť aj permanentku do wellnessu či poukaz na masáž, ale čo by ste povedali na dizajnové hojdacie kreslo? Počas dlhých zimných večerov sa môže obdarovaný zababušiť do deky a užívať si vianočné rozprávky. V lete zas hojdacie kreslo vytiahne na balkón a terasu. Dopredu, dozadu, dopredu, dozadu, dopredu dozadu. Cítite ten upokojujúci rytmus? Hojdacie kreslo vás bude unášať ako vlnky na rannom mori. Doprajte svojmu mužovi, bratovi, otcovi oddych. Dá sa to aj tak, aby ste získali do domácnosti zaujímavý kúsok nábytku a potajomky si užili kreslo tiež. Ale nikomu ani slovo!  

dizajnové hojdacie kreslo Kondela

 

Darček, s ktorým bude mať svet pod palcom 

Ján Smrek sa vo svojej básni Bacardi vyznáva, ako pri ochutnávaní rumov, koňakov, Martellu, Henessy cestoval po celom svete, otváral sa mu celý šíry horizont. Lebo aj také kúzla dokáže robiť alkohol – keď si ho človek užíva s mierou. „Od veľkých chvíľ, keď mužmi sme sa stali, takéto rozprávky sme prežívali, jak glóbus brávali sme do rúk buteľky a objímali v nich svet celý šíry a úsmev perami nám lomcoval jak víchor nevysloviteľnej sily.“ Aj muž, ktorého túžite obdarovať, je už mužom? Tento vianočný darček je presne pre neho. 

Krásny servírovací stolík s barom v tvare glóbusu je na to ako stvorený. Teplé, do červena sfarbené čerešňové drevo, otváracia Zem s priemerom 50 cm a pod ňou ukryté tie najlepšie rumy, whisky, koňaky z celého sveta. Špeciálne momenty si vyžadujú niečo špeciálne. Pri oslave 40. narodenín či narodení vnučky je skutočne špeciálnym činom vytiahnuť tú dlho odkladanú fľašu z tohto noblesného servírovacieho stolíka. Predstavte si ten zážitok, keď obdarovaný očarí hostí otvorením glóbusu. A nezabudnite do neho vybrať kurátorskym okom to najlepšie zo sveta destilátov. Radosť bude dvojnásobná. 

servírovací stolík s barom v tvare glóbusu Kondela

 

Muž patrí do kuchyne 

Kto u vás doma varí častejšie? Vo väčšine slovenských domácností je to stále žena. Keď však je niečoho veľa, keď niečo robíte denno-denne, stane sa z toho rutina, prestane vás to baviť, nehľadáte nové inšpirácie, je to všedná vec. I to je dôvod, prečo muži, ktorí v kuchyni až tak veľa času netrávia, dokážu jedlu dať názor, vyhrať sa s ním, experimentovať, vydržať pri šporáku dlhšie a posunúť pokrm na nový level. Áno, muž patrí do kuchyne a výsledok stojí za to. 

Aby bolo varenie zážitkom, príprava by mala prebiehať v čo najlepších podmienkach. Mäso, chlieb, zelenina, ryby. Ak tieto suroviny krájate tupým či nevhodným nožom, potešenie z varenia sa vytráca. Vyberte mužovi ako vianočný darček 6-dielnu sadu nožov . Sada obsahuje nôž kuchársky, univerzálny, okrajovací, porcovací aj špeciálny nôž na chlieb. Okrem precízneho dizajnu poteší tiež funkčnosť: od protišmykovej rukoväti až po kované čepele z vysokokvalitnej nehrdzavejúcej ocele. A keď k tomuto vianočnému darčeku pribalíte kus krásnej vyzretej hovädziny, verte, že s takým nadšením a nasadením steaky v histórii gastronómie ešte nikto nepripravil.

sada nožov Berlingerhaus z nehrdzavejúcej ocele Kondela

 

Darček, s ktorým urobí dojem na hostí 

Skočiť za mäsiarom po krásne mäso s mramorovou štruktúrou, vytiahnuť kuchársku zásteru, rozpáliť oheň, vybrať správne víno či pivo ku grilovaným pokrmom a pustiť sa do toho. Neúnavne stáť pri grile, predvádzať okolo neho svoj kuchársky tanec a najesť sa ako posledný – keď už všetci hostia budú nasýtení. Muži radi takto robia dojem – na partnerku, na hostí a hlavne na seba. Potrebujú si niečo dokázať. Čo by ste povedali na vianočný darček pre muža, s ktorým to dokáže?

Presne takým vianočným darčekom je šikovný čierno-čierne nádherný gril na drevené uhlie s roštom na pizzu. Pre lepší výsledok pri grilovaní stejkov či pečení pizze má gril zabudovaný teplomer, navyše grilmajster dokáže teplotu upravovať pomocou systému regulácie vzduchu. Gril je na kolieskach, takže ho dokážete veľmi ľahko premiestniť – pokojne aj na pódium, na ktorom muž podá svoj životný výkon. A dočká sa standig ovation. Navyše, takýto vianočný darček poteší dvakrát: obdarovaného aj jeho blízkych: keď dostanú ochutnať počas testovacej grilovačky.

gril na drevené uhlie s roštom na pizzu Kondela

 

Pracovný Vlastný kútik ako darček 

Pre muža – všetkých mužov – je nesmierne dôležité, aby mali doma kúsok iba pre seba. Ženy majú napríklad svoj toaletný stolík, kde si doprajú starostlivosť o svoje telo, napíšu denník, meditujú, oddýchnu od detí. Má takýto kútik doma aj muž, ktorého chcete potešiť vianočným darčekom? Že nemá? Potom toto prekvapenie bude zásahom do čierneho. Z psychologického hľadiska je nesmierne dôležité mať doma kúsok iba pre seba. Kúsok, kde sa môže človek utiahnuť, keď sa cíti unavený, zbitý životom, potrebuje byť sám alebo sa chce oddávať svojim koníčkom. Napríklad stavaniu plastikových modelov lietadiel, hraniu počítačových hier alebo opravy starých rádií. 

Vlastný kútik, ktorý nemusí byť iba pracovný, je logické vsadiť do rohu miestnosti. Tam, kde sa bude muž cítiť izolovaný od zvyšku diania v domácnosti. Na takýto účel je ako stvorený univerzálny rohový PC stôl v krásnej grafitovej farbe. A čo na sedenie? Záleží na vás, či dáte prednosť hraciemu kreslu, o ktorého výhodách sme písali tu, alebo dizajnovému otočnému kreslu. Ako bonus k takémuto vianočnému darčeku však doprajte mužovi aj hodinové kupóny, vďaka ktorým tu bude môcť tráviť ničím a hlavne nikým nerušený čas. Keď sa ho rozhodne využiť, vy zoberiete deti a hodinu vás nebude. 

Ktorý tip na vianočný darček pre muža oslovil najviac vás? Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu, nájdete ju na www.kondela.sk/vianoce-darceky-pre-muza

Rohový PC stôl v grafitovej farbe Kondela