Čarovná vianočná atmosféra? Toto sú dekorácie, s ktorými zažijete magické Vianoce

Čarovná vianočná atmosféra? Toto sú dekorácie, s ktorými zažijete magické Vianoce

Čaro Vianoc len sotva chytíme do siete ako vianočného kapra, ani sa ho nedokážeme dotknúť ako krásne zabaleného darčeka, ani ho neobjímeme ako svojich najbližších. A predsa tu je: citíme ho, vidíme ho, prežívame ho, je všade vôkol nás. No ani čaro Vianoc, pokojne ho nazvime aj magická vianočná atmosféra, nepriletí k nám samo domov ako Betlehémska hviezda. Je na nás, aby sme priložili ruku k dielu a túto jedinečnú atmosféru mohli nasávať plnými dúškami. Práve vianočné dekorácie sú to, čo nám pomôže zmeniť domov na bezpečný, útulný, voňavý, intímny a pohodový „brlôžok“. Brlôžok, z ktorého by sme najradšej nikdy nevyšli. Hľadáte inšpiráciu? Pripravili sme pre vás tipy na vianočnú dekoráciu, ktorá vám doručí domov magické Vianoce. 

Nech cítiť Vianoce už pri vstupe 

Ako zelená na semafore dokáže svietiť vianočný veniec na dverách a hlásiť: „Vstúpte, čaká tu na vás pravá vianočná atmosféra.“ Či už ho zavesíte na bytové dvere alebo dvere rodinného domu, pri každom otváraní vás naladí na vianočnú atmosféru. Na Kondela.sk nájdete hneď niekoľko vianočných vencov, jedným z nich je minimalistický veniec na dvere Gioia s priemerom 45 cm. Jeho eukalyptové listy svedčia nielen Vianociam, využitie nájde i počas celého roka.

Chcete, aby veniec bolo vidieť aj tme a vyčaroval príjemnú vianočnú atmosféru? Vianočný veniec s LED svetielkami Atila so svojím priemerom 60 cm sa bude veľkolepo vynímať aj na väčších dverách. Naše vence sú dokonalou imitáciou prírodných vetvičiek a listov, a tak vás nečaká žiadne zametanie. Jednoducho ich odložíte do skrine a na budúci rok vám budú počas Vianoc robiť spoločnosť opäť. 

veniec na dvere Gioia Kondela

 

Stromček ako pilier Vianoc

Generálom vianočnej dekorácie je rozhodne stromček. Koľkí z nás by si dokázali predstaviť sviatky bez tohto symbolu Vianoc? Hoci je to samozrejmosť, dajte si na jeho výbere záležať. Len v stručnosti: umelý vianočný stromček dokáže byť ekologickejší ako živý, podľa odborníkov ho stačí použiť približne 10-krát a prírodu v porovnaní s kúpou živého stromčeka odbremeníte. 

Že živý je živý? Iste, no vďaka špeciálnym 3D efektom dnes nájdete aj umelé vianočné stromčeky, ktoré sú na nerozoznanie od živých. Pozrite si napríklad náš 180 cm vysoký vianočný stromček s 3D efektom, na ktorom nechýbajú ani šišky. 

Chceli by ste si o vianočných stromčekoch (živých i neživých) prečítať viac? Dozviete sa to v článku Živý alebo umelý vianočný stromček: Ktorému dávajú prednosť Slováci?

umelý vianočný stromček Kondela

 

Tlmené svetlo vytvorí intímnu vianočnú atmosféru

Nielen Betlehémska hviezda, ale tiež svetelné reťaze, svetielka na stromčeku, sviečky či lampášiky robia Vianoce Vianocami. Kde začať? Pomôcť navnadiť a vniesť vianočnú atmosféru do domova a tiež našich myslí pomôže adventný veniec. S pribúdajúcimi horiacimi sviečkami sa rozhorí tiež naše nadšenie pre Vianoce. Skvelou vianočnou dekoráciou sú tiež lampáše, do ktorých vložíte sviečku a tie vrhajú na steny magické tiene. Očaria nielen deti.

Skúste vymeniť elektrické lampy počas Štedrej večere za intímne svetlo sviečok a lampášov. Bude to úplne iný, nezabudnuteľnejší zážitok. V našej ponuke nájdete aj set 2 bielych lampášov v tvare domčekov. Tlmené svetlo pomôže vytvoriť až čarovnú atmosféru a urobiť zo Štedrého dňa skutočne magický deň. Okrem sviečok a lampášov máme pre vás ešte jeden tip. Svetelný záves s hviezdami, ktorý si povesíte na stenu alebo aj na bežné závesy. Zamilujú si ho nielen najmenší. 

Biely lampáš v tvare domčeka Kondela

 

Vyčarujte si teplo domova 

Zabaliť sa do deky, zapáliť oheň v krbe a užívať si chvíle pohody v kruhu blízkych – najmä o tom sú Vianoce. Ako praktická dekorácia výborne poslúži deka, najlepšie so zimným motívom. Takou je huňatá a teplá baránková deka s jeleňmi, pod ktorú sa vďaka jej rozmerom 150 x 200 cm zmestí veľká časť tých, s ktorými chcete sledovať v telke Mrázika. 

V našom e-shope Kondela.sk nájdete aj príslušenstvo ku krbom. Predstavte si napríklad kovaný železný stojan na drevo, ktorý je povrch naplnený narúbaným drevom. Už žiadne odbiehanie od vianočných rozprávok do záhrady po drevo a navyše – vôňa dreva, teplo ohňa a rodina zabalená v deke rozohrejú srdce každého rodiča. 

huňatá a teplá baránková deka s jeleňmi Kondela

 

Vianoce sú aj o vôňach 

Vôňa kapustnice, lineckých koláčov, sušeného ovocia, ihličia či sviečok. Atmosféru netvorí iba to, ako domácnosť vyzerá, ale tiež to, ako vonia. Ak sa rozhodnete pre umelý stromček, vôňa ihličia vám môže chýbať. Čo s tým? Našťastie o ňu nemusíte vôbec prísť, stačí si zaobstarať difuzér: naplníte ho vodou, pridáte pár kvapiek esenciálneho oleja a na niekoľko hodín máte o krásnu vôňu postarané. 

Difúzery nájdete tiež v našej ponuke, vyberte si éterický olej – napríklad jedľový, levanduľový, ale tiež na trhu objavíte aj špeciálne vianočné zmesi. Samozrejmosťou by mali byť i vonné sviečky. Tie sa okrem tlmeného svetla postarajú o krásnu arómu. Máme skvelé správy, ani tie nechýbajú v našej ponuke. Set 4 ks vonných sviečok Magdalenka s vôňami z esenciálnych olejov – mäta, levanduľa, gardénia, Mon Paris – vytvoria vianočnú pohodu. A nezabudnite si pustiť koledy. Vaše Vianoce tak získajú toľko vytúženú čarovnú atmosféru. Tak šťastné a veselé a čarovné! 

Vianočné dekorácie i darčeky zas získate vďaka rýchlemu doručeniu a širokej ponuke tovaru z e-shopu Kondela.sk – od vianočných dekorácií a stromčekov cez teplé deky, riad a prestieranie až po kuchynské roboty, ktoré pomôžu s pečením koláčov. 

Difúzer Kondela