10 tipov na nové kreslo do vášho domova

10 tipov na nové kreslo do vášho domova

Kreslo v obývačke sa často považuje za prehnaný luxus. Predovšetkým v malých panelákových bytoch preň sotva nájdete miesto. Komu však zostalo miesto na relaxačné kreslo, určite takúto investíciu neoľutuje. Je to ideálny spoločník počas leňošenia, perfektný partner pri počúvaní obľúbenej hudby, sledovaní televízie alebo počas čítania. Navyše zabezpečuje ďalšie miesto na sedenie, preto sa teší veľkej obľube v početnej rodine, tiež v domácnostiach, kde sú bežné časté návštevy. Prinášame vám niekoľko tipov na to pravé relaxačné kreslo, ktoré vám vyhovie po všetkých stránkach.

Kreslo ušiak, látka hnedá, CHARLOT Kreslo-ušiak k Tv Charlot

1. TV ušiak

Kreslo ušiak rozpoznáte veľmi jednoducho. Jeho bočné krídlové opierky v oblasti hlavy sú neprehliadnuteľné. V minulosti malo práve toto kreslo s vysokým operadlom a „ušami“ znásobiť u sediaceho pocit tepla a chrániť ho pred chladom. Spájalo sa predovšetkým so staršími ľuďmi, ktorí mali vo zvyku popoludní si na okamih zdriemnuť. Dnes už však tieto kreslá vyhľadávajú aj mladí ľudia. Ušiakové kreslá sa ponúkajú v moderných prevedeniach s dizajnovými prvkami, vďaka ktorým kreslo zapadne aj do moderného interiéru.

Klubové kreslo, červená, CUBA Klubové kreslo CUBA

2. Klubové kreslá

Toto kreslo je rozpoznateľné už na prvý pohľad. Ťažké kreslo, ktoré pôsobí robustne, no v skutočnosti ide o kreslo s ľahkou konštrukciou. Pohodlie zabezpečuje mäkké čalúnenie, tvarované operadlo a opierky na ruky. Názov „klubové“ nezískalo iba tak. Najväčšie zastúpenie má totiž v kluboch, herniach a baroch. Často ho vídame v kancelárskych a priemyselných interiéroch, bežne sa s ním stretneme aj v našich domácnostiach. V minulosti bola preň typická koža, dnes sa na čalúnenie používa aj ekokoža a látka.

Kreslo, horčicová/čierna, HEROLA Kreslo HEROLA

 

3. Kreslá typu „slipper“

 

Slipper kreslá sú čalúnené stoličky s krátkymi nohami a nízkym sedením. Hoci zvyčajne nemajú opierky na ruky, vyznačujú sa extra pohodlím. Takéto kreslá sa často používajú ako prídavné stoličky, nie sú určené na dlhé leňošenie. Môžu byť použité v akejkoľvek miestnosti a na rôzne účely.

Relaxačné kreslo s podnožou, hnedosivá, LERATO Relaxačné kreslo s podnožou LERATO

 

4. Relaxačné kreslá s podnožou

Relaxačné kreslá sa vyznačujú vyššou opierku. Opierky na ruky zvyšujú pocit pohodlia. Operadlo je vo vrchnej časti uspôsobené tak, aby kopírovalo váš chrbát a podoprelo vašu krčnú chrbticu. Súčasťou kresla je podnož, na ktorú si môžete vyložiť unavené nohy.

Relaxačné kreslo, látka čokoládová, KOMFY Relaxačné kreslo KOMFY

5. Polohovacie kreslá

Už samotný názov naznačuje, v čom vidíme najväčšie plusy tohto kresla. Vďaka funkcii polohovania sa vám dokonale prispôsobí. Polohovať sa dá operadlo, dokonca na výber máte niekoľko pozícii. Okrem operadla si viete do pohodlnejšej polohy nastaviť aj podnož. Polohovacie kreslá prichádzajú v luxusnejšej verzii čalúnené kožou alebo ekokožou, v ponuka nájdete aj látkové kresla s rôznymi funkciami.

Masážne kreslo, čierne, ARTUŠ 2 Masážne kreslo ARTUŠ 2

 

6. Masážne kreslá

Azda najpohodlnejšími kreslami sú masážne kreslá. Uľavujú od bolesti a uvoľňujú stuhnuté svaly. Nie každý má čas či peniaze na pravidelnú návštevu masážneho salóna. Masážne kreslá sú dostupnou alternatívou. Masážne kreslá vynikajú niekoľkými funkciami. Sú polohovacie, s funkciou masáže, vibrovania aj vyhrievania. Na kresle sa nachádza niekoľko masážnych bodov, ktoré sú rozmiestnené tak, aby plnili svoju úlohu a masírovali vás v oblasti krku, chrbta, bedrovej chrbtice, aj na stehnách či lýtkach.

Hojdacie kreslo, ekokoža čierna/kov, ROGER Hojdacie kreslo ROGER

7. Hojdacie kreslá

Možno si ešte spomínate na hojdacie kreslo z izby vašej starej mamy. Hojdacie kreslo je azda najlepšia voľba, čo sa relaxácie týka. Aj dnes sú ešte dostupné „retro“ kreslá s drevenou konštrukciou, v ponuke sú však aj moderné dizajnové kúsky s kovovou konštrukciou.

Rozkladacie kreslo, svetlosivá látka, OKSIN Rozkladacie kreslo OKSIN

8. Rozkladacie kreslá

Kreslo alebo pohovka? Nemusíte si vybrať iba jedno z toho, rozkladacie kreslá v sebe ukrývajú obe možnosti. Kreslo v prípade potreby ľahko rozložíte na leňošku či dokonca pohovku s obdivuhodnými rozmermi. Niektoré kreslá po rozložení zastúpia príležitostné lôžko. Súčasťou býva aj vankúš. Takéto kreslo nájde svoje uplatnenie v ktorejkoľvek miestnosti vášho domova.

Leňoška, hnedá látka, TAMIA NEW Leňoška TAMIA NEW

9. Leňoška

Leňoška je ideálna na popoludňajšie zdriemnutie si. Kreslo väčších rozmerov, ktoré vám ponúka možnosť pohodlne sa v ňom uvelebiť a oddychovať. Je dlhé, môžete si naň vyložiť nohy bez toho, aby ste museli polohovať podnož alebo si ku kreslu prisúvať taburet. Vo vrchnej časti je opatrené opierku na hlavu, ktorá zvyšuje pocit z relaxu. Takýto typ kresla má svoje korene v dávnom Anglicku, preto má často prvky štýlu chesterfield. Naše kreslo Gregor je navyše obohatené o Bluetooth reproduktor.

Relaxačné kreslo s Bluetooth, svetlosivá/tmavý orech, GREGOR Relaxačné kreslo s Bluetooth GREGOR

10. Dizajnové otáčavé kreslo

Kreslo, ktoré v sebe ukrýva bonusy zo všetkých spomenutých typov. Relaxačné, pohodlné, s vysokým operadlom. Navyše je otáčavé, takže vám umožní mať prehľad o dianí v celej miestnosti. Čalúnenie je mäkké a poddajné, ľahko kopíruje vaše telo.

Dizajnové otočné kreslo, patchwork/čierna, KOMODO Dizajnové otočné kreslo KOMODO