5 dôvodov, prečo sa oplatí nakupovať nábytok online

5 dôvodov, prečo sa oplatí nakupovať nábytok online

„Miláčik, poďme nakupovať,“ oslovila Monika svojho manžela maznavým hlasom. „Teraz?“ Lukášovi od prekvapenia vyskočilo obočie. „Je deväť hodín večer. Kde chceš teraz ísť?“ Monika sa prisunula bližšie k Lukášovi a skúsila to z inej strany: „Predsa si mi sľúbil, že nový nábytok budeme vyberať spolu.“ Lukáš sa trochu odtiahol, cítil sa pod tlakom: „Áno, sľúbil. Nemôžeme to však nechať na víkend? Dnes už aj tak nič nestihneme.“ Vtedy Monika vycítila svoju šancu. Odbehla po notebook, sadla si vedľa Lukáša a ukázala mu stránku e-shopou s nábytkom. „Nikam nemusíme ísť. Pozri, temponabytok.sk. Tu nájdeme všetko, čo potrebujeme,“ pridala sladký úsmev. Vedela, že má vyhraté.

Mladý pár je spokojný so svojím nákupom online Spoločné nakupovanie online

Hoci je už dnes nakupovanie online bežnou záležitosťou, nájdu sa skeptici, ktorí takýmto „pochybným“ nákupom ani trochu neveria. Preto sme sa rozhodli poukázať na 5 základných výhod nakupovania nábytku z pohodlia domova.

Rohová sedačka Leny v červenej farbe Sedačka Leny

1. Širší výber

Pri nakupovaní online neexistujú žiadne obmedzenia. Nemusíte sa riadiť otváracími hodinami kamenných predajní. Za niekoľko minút dokážete na internete „obehnúť“ niekoľko obchodov s nábytkom, čo v reáli nie je možné. Ak hľadáte napríklad boxpringovú posteľ, vyhľadávač vám za krátky čas „vypľuje“ desiatky obchodov, ktoré takýto nábytok ponúkajú. Internetové nakupovanie ponúka návštevu aj zahraničných obchodov. Jednoducho sa tak dostanete k naozaj širokej ponuke nábytku, ktorý práve potrebujete.

Boxspringová posteľ Eshly v béžovej látke Boxspringová posteľ Eshly

2. Pohodlie

Keď nakupujete z vašej obývačky, ušetríte množstvo času, ktorý by ste inak vynaložili na presun z domu do obchodu a medzi obchodmi. Vyhnete sa tiež davom a nekonečnému čakaniu na voľnú obsluhu a dlhým radom pred pokladňou. Ak máte malé deti, určite nám dáte za pravdu, že nakupovanie s nimi je niekedy doslova heroický výkon. Online nakupovanie prebieha v pre vás príjemnom prostredí, pokojne môžete brázdiť po internete v obľúbenej pyžame. Ak vám pri nákupe nábytku záleží na názore partnera, ktorý si už dlhší čas nevie nájsť ani chvíľku, aby s vami odbehol do nábytkového centra, pohodlne si na internete vyberte položky, ktoré by mohli spĺňať vaše aj partnerove požiadavky. Uložíte si ich a pochválite sa s nimi partnerovi hoci aj večer pri pohári vína. Predstavte mu vami vybraté kandidátky na novú kuchynskú linku, určite dospejete k spoločnému rozhodnutiu. Online objednávku môžete potvrdiť hoci aj o 03.00 hod nadránom, objednávka bude akceptovaná.

Kuchynská linka Julia tmavosivá Kuchynská linka Julia

3. Porovnávače tovaru

Počuli ste už o tom? Na internete existuje niekoľko porovnávačov tovaru. Ide o tzv. „zberačov“ predávaných produktov, ktoré potom hromadia podľa typu, charakteru, využitia a pod. Ponúkajú jednoduchú možnosť, ako porovnať vybraný typ nábytku naraz v niekoľkých obchodoch. Takto dokážte porovnať jeho vlastnosti aj cenu. Často tak natrafíte na zľavy a prebiehajúce akcie, ktoré vám ušetria nemalú čiastku peňazí. Dokonca si vlastnosti a cenu napríklad nového jedálenského stola viete porovnať sami, keď si naklikáte detaily produktu u jednotlivých predajcov na samostatné karty vo vyhľadávači.

Jedálenský stôl Bolast v prevedení betón a biely lesk Jedálenský stôl Bolast

4. Lacnejšie

Mnohí online predajcovia využívajú zľavy a akcie, aby prilákali nových zákazníkov a čelili tak tvrdej konkurencii. Vtedy máte jedinečnú možnosť nakúpiť nábytok za zvýhodnenú cenu. V e-shope sa často dostanete aj k dopredajovému tovaru. Využívajú to predovšetkým predajcovia, ktorí majú niekoľko kamenných predajní po Slovensku. Možnože práve to kreslo, ktoré by sa vám páčilo, majú na predajni v Košiciach, no v Bratislave nie. Práve nákup online vám umožní dostať sa aj k takýmto posledným kusom.

Kreslo TV-ušiak Charlot vo vzorkovanej látke Kreslo TV-ušiak Charlot

5. Recenzie

Už sa vám stalo, že ste v obchode začuli nakupujúcich, ako si medzi sebou vymieňajú skúsenosti s využívaním daného výrobku? Veru, pri nakupovaní v kamenných obchodoch je takáto skúsenosť zriedkavá. Zato pri nakupovaní online sa ľudia radi pochvália s dobrou skúsenosťou alebo požalujú na nedostatky. Takéto recenzie sú často anonymné, preto máte istotu, že čo zákazníci napísali, je pravda. Určite vás bude zaujímať, ako ľudia reagujú napríklad na kombinovanú posteľ pre vaše dieťa pred tým, ako potvrdíte online objednávku.

Detská kombinovaná posteľ Fany dub sonoma Detská kombinovaná posteľ Fany