7 trendy farieb pre moderné kúpeľne

7 trendy farieb pre moderné kúpeľne

Kúpeľňa vám dáva skvelú príležitosť vyjadriť svoj štýl a zároveň si vytvoriť dokonalý priestor na relax. Práve preto je pri jej zariaďovaní kľúčová voľba vhodných farieb. Farby, ktoré zvolíte, jednak vyjadrujú vašu osobnosť, no majú  tiež schopnosť ovplyvniť náladu a celkový dojem z miestnosti. V tomto článku vám predstavíme sedem trendových farieb pre moderné kúpeľne a spolu s nimi aj farebné kombinácie a odporúčania pre rôzne kúpeľňové štýly.
 

 

Paleta prírodných tónov

Zemité odtiene ako hnedá, hliníková, béžová a zelená sú v kúpeľňovom dizajne veľmi obľúbené. Tieto farby prinášajú do priestoru pocit pokoja a harmónie. Kombinácia prírodných materiálov, ako je drevo a kameň, so zelenými prvkami vytvára prirodzený a elegantný vzhľad.

Kúpeľňa s bielym mramorom, drevenou priečkou a drevenou stenou za bielym záchodom

 

Odtiene modrej

Modrá je tradične spojená s vodnými a relaxačnými témami. Pre moderné kúpeľne sú populárne odtiene ako morská modrá, akvamarínová a pastelová modrá. Tieto farby prinášajú do kúpeľne pocit sviežosti a pohody. Doplňte ich bielymi a neutrálnymi prvkami a vneste tak do svojej kúpeľne ešte viac sviežosti.
 

Biela kúpeľňa s modrými stenami, vaňou, záchodom a umývadlom

 

Šedá v rôznych odtieňoch

Šedá je stále veľmi obľúbená vo svete kúpeľňového dizajnu.Tmavšie odtiene sivej, ako antracitová alebo slonovinová, môžu vytvoriť moderný a elegantný vzhľad. Svetlejšie odtiene sivej, akými sú napríklad béžovosivá alebo perlová sivá, dodávajú kúpeľni priestorový dojem.
 

Sivá kúpeľňa s bielym záchodom, sivou komodou a bielym okrúhlym kobercom v strede

 

Čistá biela

Biela je klasikou v kúpeľniach a stále je veľmi populárna. Vytvára čistý a svetlý dojem a zároveň je univerzálna pre rôzne štýly kúpeľní. Biela farba je ideálna pre minimalistické kúpeľne, ale môže sa tiež skvele kombinovať s drevom alebo farebnými prvkami, s ktorými vytvorí štýlový kontrast. 
 

Biela kúpeľňa s drevenou podlahou

 

Horúce farby

Pre tých, ktorí chcú ukázať svoju odvahu, mali by siahnuť po teplých farbách ako sú žltá, oranžová či ružová. Tieto živé farby prinášajú do kúpeľne energiu a vitalitu. Môžu byť použité ako akcentové farby na stenách, dlažbách alebo v doplnkoch.
 

Kúpeľňa s bielym nábytkom, žltými stenami a čierno-bielymi kockami na podlahe

 

Neutrálna čierno-biela kombinácia

Kombinácia čiernej a bielej je vždy elegantná a moderná. Čierno-biele farby prinášajú do kúpeľne kontrast a štýlový vzhľad. K bielym kúskom nábytku či vane kombinujte čierne kohútiky, svietidlá alebo rámiky zrkadiel, vykúzlite tak výrazný vizuálny efekt s nádychom prepychu.
 

Kúpeľňa s čiernym nábytkom a svetlými stenami a podlahou

 

Metalické odtiene

Metalické farby ako zlatá, strieborná alebo medená dodajú kúpeľni, podobne ako čierna, luxusný vzhľad. Opäť ich môžete použiť na kohútikoch, detailoch obkladačiek, textilných doplnkoch či na osvetlení. Metalické farby prinášajú do kúpeľne eleganciu a jemný lesk.
 

Kúpeľňa so sivým mramorovým nábytkom a podlahou, zlatými doplnkami a bielou stenou

 

Pri zariaďovaní moderných kúpeľní je voľba farieb dôležitá. Len starostlivým výberom dosiahnete svoj vysnívaný vzhľad a atmosféru. Prírodné tóny, modrá, šedá, biela, teplé farby, kombinácia čiernej a bielej a metalické odtiene sú momentálne trendy a dlho ešte budú. Nezáleží na tom, či preferujete minimalistický štýl, bohémsky dizajn alebo niečo medzi tým, vhodným umiestnením týchto farieb si svoju kúpeľňu dokonale prispôsobíte.