Ako rozveseliť jedálenský stôl? Skúste to s farebnými vintage alebo retro pohármi

Ako rozveseliť jedálenský stôl? Skúste to s farebnými vintage alebo retro pohármi

Ružová, zelená, modrá, sivá. Nehovoríme o trendových farbách tejto doby. V tomto článku sa bližšie pozrieme na vintage a retro poháre, ktoré sme zaradili do našej ponuky. Poháre v originálnom dizajne, brúsené, zdobené, vo veselých farbách. Na vodu, víno, zmrzlinu. Ktoré sa páčia vám?

Farebné vintage poháre na vodu, 4ks, 350ml, SAVOY TYP 1 Farebné vintage poháre SAVOY

Vintage alebo retro?

Hoci sa na prvý pohľad zdá, že retro aj vintage poháre vyzerajú rovnako, mýlite sa. Líšia sa prevedením a štýlom. Kým vintage poháre nesú v sebe luxus a veľa romantiky, retro poháre vynikajú jednoduchým dizajnom. Zdobenie retro pohárov nie je také komplikované, ako je to pri vintage pohároch.

Odborníci na rôzne štýly by mohli namietať, že vintage predmety majú svoju históriu, majú akoby niečo odžité, a preto naše poháre v skutočnosti nie sú „vintage“. My sme však úmyselne pre všetkých milovníkov vintage štýlu zaradili do ponuky poháre, ktoré sú vyrobené podľa vintage predlôh, no ide o nové kúsky, ktoré sa tešia na svojich prvých majiteľov.

Vintage sklené poháre na víno, 6ks, 240ml, ružová, FREGATA TYP 3 Vintage sklené poháre FREGATA

Pripomínajú vám retro poháre detstvo? Koľkí z nás pili babkinu domácu malinovku práve z takýchto pohárov? Retro poháre sú vernou kópiu pohárov, ktoré boli obľúbené v minulosti. Zažívajú svoj comeback. Čoraz častejšie ich vídame v našich domácnostiach.

Retro sklené poháre na vodu, 6ks, 240ml, zelená, BAROLO TYP 2 Retro sklené poháre BAROLO

Poháre na vodu

Vintage poháre Fregata Typ 1

Poháre s objemom 350 ml sú krásne zdobené v spodnej časti. Ružová je pozitívna farba, ktorá vnesie štipku radosti aj do upršaného jarného dňa. V sete je 6 kusov pohárov vyrobených z kvalitného skla. Nalejte do nich vodu, džús, minerálku, colu či ľadovú drť.

Vintage sklené poháre na vodu, 6ks, 350ml, ružová, FREGATA TYP 1 Vintage sklené poháre na vodu, ružová, FREGATA TYP 1

Retro poháre Veritas Typ 1

Veritas sada pohárov obsahuje 4 poháre v rôznych farbách. Sivá, zelená, ružová a modrá. Poháre vynikajú retro detailmi. Sú vyrobené z hrubého pevného skla. S objemom 350 ml sú poháre vhodné na akýkoľvek nealko nápoj, na kokteily, ľadový čaj, ale aj na dobre vychladené pivo.

Farebné retro poháre na vodu, 4ks, 350ml, VERITAS TYP 1 Farebné retro poháre na vodu, VERITAS TYP 1

Poháre na víno

Vintage poháre Legacy

6 kusov v sade, kvalitné sklo, luxusný dizajn. Také sú poháre Legacy. Možno práve vás zaujme sada v krásnej modrej farbe. Legacy poháre sú v tvare tulipánu. Stopka slúži na pohodlné držanie pohára. Objem 220 ml je ideálny nielen na víno, ale aj nealko nápoje a kokteily.

Vintage sklené poháre na víno, 6ks, 220ml, modrá, LEGACY Vintage sklené poháre na víno, LEGACY

Retro poháre Barolo Typ 3

Sada 6 kusov je ideálna aj ako darček pre každého, kto má rad originálne kúsky. Stopka je výrazná, tvarovaná tak, aby ste pohár bezpečne uchopili. Poháre Barolo sú v zelenej farbe, s retro vzorom na kalichu. Vychutnajte si biele alebo červené víno. Nie je nič nezvyčajné, keď tieto poháre majitelia používajú aj na nealko nápoje.

Retro sklené poháre na víno, 6ks, 300ml, zelená, BAROLO TYP 3 Retro sklené poháre na víno, BAROLO TYP 3

Pohára na šampanské

Vintage poháre Savoy typ 4

Vysoké krásky v 4 výrazných farbách. Sivá, modrá, zelená, ružová im jednoducho svedčí. Sada Savoy typ 4 obsahuje 4 poháre s objemom 150 ml. Vhodné na slávnostné príležitosti, aj k romantickej večere s partnerom, alebo iba tak na popíjanie sektu na obľúbenej sedačke.

Farebné vintage poháre na šampanské, 4ks, 150ml, SAVOY TYP 4 Farebné vintage poháre na šampanské, SAVOY TYP 4

Retro poháre Barolo Typ 4

Opäť Barolo! A prečo nie? K pohárom na víno si dokúpte tieto poháre na sekt. Budete mať krásnu sadu. Barolo typ 4 je sada 6 pohárov v príjemnej zelenej farbe s objemom 150 ml. Správny výber pohára ovplyvní chuť a arómu nápoja. S týmito pohármi si obľúbený sekt určite vychutnáte.

Retro sklené poháre na šampanské, 6ks, 150ml, zelená, BAROLO TYP 4 Retro sklené poháre na šampanské, BAROLO TYP 4

Poháre na zmrzlinu

Vintage poháre Fregata typ 5

V ružových pohároch vanilková zmrzlina, citrónová, kakaová, a veru akákoľvek príchuť, ktorú milujete. V pohároch na zmrzlinu Fregata bude každý kopček chutiť ako ten najlahodnejší. Sada pohárov obsahuje 6 pohárov s výškou 13 cm a objemom 300 ml. Krásne vintage poháre v ružovej farbe môžete použiť aj na puding pre svoje ratolesti alebo jogurt s ovocím.

Vintage sklené poháre na zmrzlinu, 6ks, 300ml, ružová, FREGATA TYP 5 Vintage sklené poháre na zmrzlinu, FREGATA TYP 5

Retro poháre Barolo typ 5

Sadu pohárov na víno a pohárov na sekt doplňte pohármi na zmrzlinu. Aj táto sada si drží svoj retro vzhľad. Zelená farba pekne doplní slávnostný stôl alebo záhradný jedálenský stôl, okolo ktorého sa už zhromaždili malí nedočkavci. Poháre na zmrzlinu majú objem 300 ml.

Retro sklené poháre na zmrzlinu, 6ks, 300ml, zelená, BAROLO TYP 5 Retro sklené poháre na zmrzlinu, BAROLO TYP 5

Džbány

Vintage džbán Savoy

A máme tu džbán! K pohárom ponúkame aj džbán vo vintage štýle. Džbán Savoy v okúzľujúcej modrej farbe je vhodný nielen na nealko nápoje, ale napríklad aj na víno alebo pivo. Džbán s objemom 1,15 l je ľahký a ľahko prenosný vďaka pevnému ušku.

Vintage džbán na vodu/na víno, 1150ml, modrá, SAVOY Vintage džbán na vodu/na víno, SAVOY

Retro džbán Veritas

1,15 l džbán v modernej sivej farbe nesie názov Veritas. Pozrite sa naň. Retro ako vyšité. Ohúrte svoju rodinu a priateľov týmto originálnym džbánom, ktorý vám spríjemní každodenné, ale aj slávnostné stolovanie.

Retro džbán na vodu/na víno, 1150ml, sivá, VERITAS Retro džbán na vodu/na víno, VERITAS