Balkónová inšpirácia: Ako dostať štýl a pohodlie aj na malý balkón

Balkónová inšpirácia: Ako dostať štýl a pohodlie aj na malý balkón

Jar je najlepší čas na to, aby ste svoje terasy a balkóny oživili a vyzdobili ich tak, aby ste sa na nich cítili príjemne a pohodlne. Balkón môže byť skvelým miestom na relaxáciu, stretávanie s priateľmi alebo jednoducho na oddych a užívanie si čerstvého vzduchu. Tu je niekoľko nápadov na to, ako môžete vyzdobiť aj malý balkón a urobiť ho útulným a štýlovým miestom.
 

 

1. Všetko staré z balkóna musí preč 

Predtým ako začnete zariaďovať svoj balkón, odstráňte z neho všetky nepotrebné veci. Mali by ste mať dostatok miesta na sedenie, kvety a prípadne aj na stôl. Pokiaľ máte na balkóne veci, ktoré pre vás veľa znamenajú, skúste ich zrekonštruovať a opätovne využívať. Pri upratovaní vám odporúčame používať účinné domáce čistiace prostriedky, takto si ich jednoducho pripravíte
 

 

2. Výber sedenia na malý balkón

Výber správneho sedenia je dôležitým prvkom pre vytvorenie pohodlia na vašom balkóne. Pri malých priestoroch je dôležité zvoliť vhodné stoličky alebo lavice, ktoré nezaberajú veľa miesta a zároveň sú pohodlné na sedenie. Na balkón voľte elegantné stoličky z kovu a ratanu, ktoré doplníte o taburet na vyloženie nôh. Určite sa vám zíde aj stolík na položenie svojho letného drinku či jedla.
 

 

3. Preneste von svoje kvety

Kvety sú krásnou a jednoduchou cestou, ako zvýrazniť svoj balkón. Vyberte si kvety podľa vášho vkusu a podľa toho, aký veľký priestor máte k dispozícii. Pre malé balkóny sú ideálne závesné kvetináče alebo nástenné police, na ktoré poukladáte svoje rastliny. Na balkóne rovnako pekne vynikne malý balkónový skleník či stojan na kvety. 
 

 

4. Vyberte si farebnú paletu a držte sa jej

Ak chcete mať elegantný a štýlový balkón, zvoľte si farby, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Rozhodnite sa pre jednu či dve výrazné farby, ktoré budete používať na zvýšenie kontrastu a farebnosti. Sedenie či poličky odporúčame zladiť do jednej základnej farby, napríklad do bielej, krémovej či sivej.
 

 

5. Vankúše a deky sa postarajú o tú správnu atmošku

Vankúše a deky sú skvelými doplnkami na skrášlenie vášho balkóna. Vyberte si farebné alebo zdobené vankúše a deky, ktoré zmenia celkovú atmosféru a dodajú vášmu balkónu niečo z vašej osobnosti. 
 

 

6. Úložného miesta nikdy nie je dosť 

Deky, vankúše či ďalšie doplnky môžete na balkóne odložiť do úložných boxov a chrániť ich tak pred nepriaznivým počasím. Úložný priestor na balkóne môžete tiež využiť na odloženie nepotrebných vecí z bytu. Extra priestor na odkladanie vám poskytnú lavice s úložným priestorom alebo záhradné truhlice

 

7. Rozvešajte svetielka

Svetielka vytvárajú útulnú atmosféru tak v interiéri ako aj v exteriéri. Na vašom balkóne ich môžete rozvešať po stenách, strope alebo po zábradlí. O skutočné čaro sa postarajú zas rodinky lampášov rozmiestnené po zemi. 

 

8. Pohodlné servírovanie na balkóne 

Aby ste si užili skutočnú pohodu na balkóne, či už sami alebo so svojimi priateľmi, bez osviežujúcich drinkov a chutného občerstvenia to nepôjde.Pre ľahké prenášanie nápojov na balkón, doplňte svoju výbavu o praktické doplnky ako podnosy, džbány či poháre na letné drinky
 

 

S týmito jednoduchými tipmi budete mať krásny balkón bez ohľadu na jeho rozmery a veľmi rýchlo sa stane vaším obľúbeným miestom na relax a oddych. Nebojte sa experimentovať s farbami ani s dekoráciami. S trochou snahy a kreativity môžete vytvoriť útulný a štýlový balkón pripravený na dlhé letné večery.