Big sofa verzus klasická pohovka? Čo nám zabezpečí väčšie pohodlie?

Big sofa verzus klasická pohovka? Čo nám zabezpečí väčšie pohodlie?


Investícia do pohovky je po kúpe sedačky druhá najvyššia, ktorá súvisí so zariaďovaním domácnosti. Hoci nám trh ponúka rôzne varianty, veľmi rýchlo môžeme šliapnuť vedľa. Veľká či malá? S úložným priestorom alebo bez? V sivej farbe alebo v odvážnej červenej? Hovorili sme s niekoľkými dizajnérmi. Prezradili nám zopár tajomstiev, ktoré nám majú pomôcť správne sa rozhodnúť.


Ideálne rozmery neexistujú

Určiť konkrétne rozmery takej pohovky, ktorá by nám vyhovela v každom ohľade, je takmer nemožné. Veľkosť pohovky ovplyvňuje niekoľko faktorov: priestor, účel, počet členov v domácnosti a pod. Dizajnéri sa zhodli na mierach, ktoré by mohli vystihovať dokonalú pohovku. Mala by byť 90 cm hlboká, minimálne 160 cm široká a 90 cm vysoká. Ideálna výška sedu je 45 cm a viac, hĺbka sedu 50-60 cm.


Dlhšia, ak si to vyžadujú okolnosti

Existujú okolnosti, ktoré si doslova vyžadujú širšiu pohovku. Veľa zákazníkov hľadá pohovku, ktorá bude dostatočne dlhá na to, aby si na nej mohli aj zdriemnuť. V tomto prípade sa neuspokojte so šírkou menej ako 230 cm.

Pohovka rozkladacia, sivá/zelená/vzor vankúše, SPIKER Pohovka Spiker

 

 

 

Oplatí sa merať priestor viac razí

 

Aj keď je to veľmi lákavé ponáhľať sa do predajne a kúpiť prvú, ktorá vám padne do oka, vyhraďte si čas na starostlivé premeranie priestoru. Zmerajte priestor, kde chcete sedačku umiestniť. Je potrebné myslieť na voľný prechod medzi pohovkou a ďalším nábytkom, aby ste sa pri presúvaní k sedačke a od sedačky nebuchli napríklad o roh stola. Nezabúdajte, že pohovku musíte nejako dostať do bytu. Preto si zistite aj miery výťahu, aby ste potom nezostali zaskočení.

 

 

 

Farbu vyberajte srdcom

 

Nie vždy je najlepšie rozhodnutie voliť neutrálnu farbu. Ak chcete vytvoriť pokojný vzhľad, dolaďte farbu pohovky k farbe stien, závesov či iných dekorácií. Sedačka v jednej farbe je lepšie riešenie, ako veľké vzory. Ak chcete pohovku oživiť, ozdobte ju vzorkovanými vankúšmi, ktoré môžete kedykoľvek vymeniť za iné.

Pohovka Rokar v látke Pohovka Rokar v červenej, čiernej a bielej

Dbajte na kvalitu

Kvalita pohovky závisí od kvality jej rámu. Drevený rám je považovaný za najlepší, pretože je robustný a silný, aby vydržal dlhú dobu. Skontrolujte spoje a roh rámu. Pohovka môže byť tiež vyrobená s kovovým rámom, ktorý je pevný a dostatočne silný. Rozhodnite sa pre najlepší čalúnický materiál.  Pohovky môžu byť vyrobené z mnohých tkanín. Používa sa hodváb, zamat, látka z mikrovlákna, koženka, koža a ďalšie. Zamat dodáva pohovke jemný a bohatý vzhľad, ale vyžaduje veľkú údržbu. Pohovka z mikrovlákien robí pohovku atraktívnou a ľahko sa čistí. Kožené alebo koženkové pohovky dávajú do miestnosti moderný vzhľad a sú k dispozícii v širokej škále farieb.

Rozkladacia pohovka Feriha v látke Pohovka Feriha v sivohnedej látke

Big sofa verzus klasická pohovka

Radi leňošíte? Hľadáte pohovku, ktorá by vám počas vášho odpočinku zabezpečila maximálny komfort? V tom prípade pouvažujte o kúpe pohovky s označení big sofa. Ide o tradičnú pohovku, avšak s väčšími rozmermi. Často je dodávaná s množstvom vankúšov, ktoré ešte umocnia váš pocit z leňošenia.

Z našej ponuky vyberáme:


Porto Big Sofa

Dokonalé spojenie kvality a dizajnu. So štýlovou pohovkou PORTO BIG SOFA si budete užívať komfort plnými dúškami. Táto kráska so svojím mladíckym vzhľadom v sebe skrýva viac, než sa na prvý pohľad môže zdať. Opierky na ruky sú zahalené do hnedej ekokože, sedacia časť je čalúnená taupe sivohnedou látkou. Parádna sedačka prichádza s množstvom vankúšov, ktoré sa postarajú o ešte vyšší komfort. Navyše sa môže pochváliť funkciou rozkladu, takže ľahko z pohovky vyčarujete lôžko na spanie s plochou 180x240 cm. Pohovka v sebe ukrýva úložný priestor, ktorý sa postará o poriadok v domácnosti. Označenie "big (veľký)" nemá iba tak. Pohovka PORTO BIG SOFA sa, oproti tradičným pohovkám, môže popýšiť komfortnými rozmermi, ktoré ponúkajú ideálne podmienky na domáce leňošenie. Jedinečná pohovka, ktorá si určite nájde svoje uplatnenie.

Pohovka Porto Big Sofa Veľká pohovka Porto Big Sofa

Pohovka Vildan

Ak chcete urobiť miestnosť útulnejšou, originálnou a jedinečnou, rozhodne si všimnite okrúhlu pohovku VILDAN. Jej nezvyčajný tvar prinesie zvrat do dizajnu a stane sa výrazným prvkom v interiéri. Korpus je vyrobený v bielej ekokoži, sedacia časť je čalúnená sivou látkou. Pozoruhodnou ju robia aj dekoratívne vankúše, ktorých je hneď sedem, v sivej a svetlosivej farbe. Po ich odobratí vznikne  plocha na spanie s rozmerom 213x132 cm. Takže si môžete naplno vychutnávať radostné chvíle v kruhu rodiny.

Okrúhla pohovka Vildan v bielej a sivej Okrúhla pohovka Vildan