Záhrada ako stvorená na dobrodružstvá

Záhrada ako stvorená na dobrodružstvá

Hrať sa na indiánov, loviť perly na dne oceánu, či skôr bazénu, cibriť svoju rovnováhu na kolobežke, preberať  najväčšie tajomstvá so svojimi kumpánmi v bezpečnej vzdialenosti od rodičov alebo len tak leňošiť v tieni stromov. Záhrada prináša nespočetné možnosti, ktoré najlepšie poznajú samotné deti. Máme pre vás niekoľko tipov, aby bolo deťom doma dobre. Čo dobre, úžasne! Takto premeníte svoju záhradu na jedno nekonečné veľké detské dobrodružstvo

drevený detský domček so šmykľavkou MAILEN

 

Detský domček so šmykľavkou ako základňa 

Mať v záhrade svoju útočisko. Základňu, kde dieťa môže v bezpečí, bez ohrozenia votrelcom-rodičom, preberať tie najväčšie tajnosti. Základňu, kde sa cíti svojím pánom. Základňu, kde dokáže uskutočniť takmer čokoľvek, na čo pomyslí. Snívali ste o niečom podobnom ako dieťa?
Ani dnešné deti nie sú iné. Tiež túžia po takomto mieste. A práve drevený detský domček so šmykľavkou MAILEN sa týmto vysnívaným útočiskom stane – stačí ho len poskladať. Tento detský domček má schody, „obytná časť“ je tak nad zemou a pod domčekom je dostatok miesta na ďalšie aktivity. Z domčeka sa dostanete na zem po spomínaných schodoch alebo šmykľavkou. Môžete si tipnúť, ktorý spôsob bude deti baviť viac. 
Záhradný domček so šmykľavkou svojimi rozmermi 250x168x188 cm prináša veľkorysý priestor pre detské vyžitie. Vďaka povrchovej úprave dreva je vhodný do exteriéru - bez ujmy prečká vonku nielen dážď, ale tiež zimu. 

 

detský nafukovací bazén LOME

 

Detský bazénik na schladenie počas horúcich dní 

Slnko svieti, voda láka. Poznáte to? Vyriešiť každoročný problém letných horúčav dokážete elegantne a pohotovo. Riešenie nesie meno detský nafukovací bazén LOME. Objem 250 litrov bezpečne pojme dvoch milovníkov vody. Vďaka protišmykovej podlahe, ktorá je mimochodom nafukovacia, môžete bazénik umiestniť kamkoľvek, a vaše ratolesti v ňom budú v bezpečí. 
So svojím priemerom 112 cm a výškou 28 cm bazén bez problémov umiestnite nielen do záhrady, ale aj na terasu do tieňa či dokonca na väčší balkón v byte. Detský bazénik LOME si môžete vybrať z troch farebných variantov: modrý, zelený a ružový. Už ste vymysleli, aké poklady budú z morského dna loviť malí potápači? 

 

indiánsky stan alebo aj teepee


Útočisko v indiánskom stane teepee

„Dohovoril som, biela tvár. Howgh!“Vďaka Karlovi Mayovi a jeho neuveriteľným knihám (Winnetou či Poklad na Striebornom jazere) mnohé generácie zbožňovali hrať sa na Indiánov. Azda každý čitateľ túžil aspoň na chvíľu navštíviť indiánsky stan alebo aj teepee. V našej ponuke taký nájdete: vysoký 150 cm, s vodeodolnou podlahou, ktorá i v divokej záhrado-prérii dopraje pohodlie. A ešte aj so zatváracím vchodom. 
Detské teepee zložíte za pár minút, o zábavu sa však postará na celé dni. Ratolesti tu nájdu bezpečný úkryt pred nepriateľom, útočisko pred rodičmi hľadajúcimi „obeť“, ktorá pôjde vysypať smeti, ale tiež príjemné miesto na pozorovanie letných západov slnka či nočnej oblohy. 
Mohli by sme pokračovať vo výpočte, čo všetko sa so stanom dá robiť, ale v žiadnom ohľade neprekonáme detskú fantáziu. Najlepšie sa o tom presvedčíte sami. 

 

skateboard/pennyboard TESAL


Hurá na kolesá! Kolobežka i skateboard pre milovníkov jazdy

Nie všetky záhradné dobrodružstvá sa musia odohrávať na tráve. Máte pri dome asfaltku či chodník zo zámkovej dlažby? Pretekárska dráha je na svete. Ale čo vozidlá? Každý, nech si vyberie to svoje. Pretekárom môžu byť už deti od 2 rokov, postará sa o to detská kolobežka TESIA s tromi kolieskami – rovnováha je tak zabezpečená. 

A rovnako aj osvetlenie počas pretekov v horšej viditeľnosti: kolieska totiž blikajú. Wau! Nepotrebujú žiadne baterky, nabíjajú sa pohybom. Kolobežku s ľahkosťou zložíte a môžete zobrať kamkoľvek so sebou. 

Väčší pretekári ocenia skateboard/pennyboard TESAL: pod nohami doska na kolieskach, ktorá znamená svet. S nosnosťou 85 kg môžu svoje limity objavovať aj väčšie deti. Dokonca i hraví rodičia. Obe mašiny podporujú rozvoj rovnováhy, motorických zručností a tiež koordináciu. Kto sa hýbe (bez prilby ani na krok!), nemá čas zlostiť svojich starostlivých rodičov. 

nafukovacieho sedacieho vaku LEBAG

 

Leňošenie na nafukovacom sedacom vaku

Napadlo by vám, že „skladanie“ nábytku môže byť pre deti neuveriteľná zábava? To je prípad nafukovacieho sedacieho vaku LEBAG. Váži 800 gramov, je veľký ako zrolovaná nákupná taška, a keď ho odbalíte a otvoríte jeden koniec, stačí ním mávnuť alebo utekať, aby sa doň nabral vzduch a premenil sa na sedací vak. 

Pre deti bude jeho nafukovanie výzvou. Pokojne môžu súťažiť, komu sa doň podarí nabrať viac vzduchu. Vďaka možným rozmerom jedného a toho istého vaku – 70 x od 180 do 240 cm a nosnosti 200 kg sa naň zmestia aj tri-štyri deti.

V lete si na LEBAGu poleňošia v tieni, v zime sa na ňom môžu spúšťať na snehu. Navyše, vďaka jeho rozmerom si ho ľahko zoberiete aj na kúpalisko. Ktorá z farieb – modrá, oranžová, zelená, ružová – zaujala najviac vás? 

Chcete premeniť záhradu na raj bezpečných dobrodružstiev? Všetko od domčeka cez stan až po bazény nájdete na Kondela.sk.