Dni sa skracujú, večery predlžujú - poďme si na to posvietiť

Dni sa skracujú, večery predlžujú - poďme si na to posvietiť

S prichádzajúcou jeseňou sa v mnohých z nás objaví kúsok melanchólie. Je to prirodzené: častejšie sa stretávame s tmou – dokonca i po zobudení, pribúda daždivých dní, chladnejšie počasie dáva o sebe poriadne vedieť. Ako však neklesať na duchu? Svetlo! Chce to viac svetla: do života, do dní, do svojho domova. Práve intímne svetlo dokáže vytvoriť príjemnú hrejivú atmosféru, ktorá robí domov domovom. Ako teda na to? 

Baránkové deky

 

Zababušte sa do deky a užívajte svetlo stojacej lampy

Bojovať s jeseňou stojí zbytočne mnoho síl. Skúste si ju teda užiť: namiesto letných večerných prechádzok si vychutnajte útulnosť domova. Keď vonku šibe dážď do okien, zabaľte sa do teplej baránkovej deky, doprajte si šálku čaju a čítajte si, rozprávajte sa, pozerajte staré fotky či svoj obľúbený seriál. 

K tomu však patrí aj jedinečná atmosféra. Skúste vynechať dominantné svetlo stropného svietidla a zapnite si radšej stojaciu lampu. Tá sa postará o tlmené svetlo, ktoré sa skvelo hodí k dlhým sychravým jesenným večerom. 

Dokonalým kúskom z našej ponuky je stojacia lampa LILA v škandinávskom štýle. Teplo domovu dodá stabilná drevená konštrukcia, o jemné intímne svetlo sa zas postará textilné tienidlo. Odporúčame do nej zvoliť menej výkonnú žiarovku s teplou farbou svetla. Lampu LILA si vyberiete vo viacerých farebných prevedeniach: s prírodnými i čiernymi drevenými nohami, rovnako na výber máte viacero odtieňov tienidiel – od béžovej cez sivú, až po bielu. Ak dávate prednosť industriálnemu štýlu, oceníte kvality stojacej lampy CINDA z kovu.

 

svietnik

 

Zapáľte si sviečky a rozvoňajte domov difúzermi

Najmä počas spoločných rodinných večerov oceníte vizuálne i pocitové teplo. Skvelým spôsobom, ako tento pocit navodiť, dokonca i v domácnosti bez krbu, sú svietniky, lampáše a difúzery. Dnes už na trhu nájdete i sviečky s prírodnou vôňou, ktoré uvoľnia nielen atmosféru, ale na jeseň aj upchaté dýchacie cesty. 

Minimalistickým kúskom, ktorý skvele zapadne do každej domácnosti, je sada 2 ks lampášov HOUSY. Názov nie je žiadnou náhodou, skutočne ide o set dvoch domov – jeden väčší, druhý menší. Nechýba im komín ani množstvo okienok, ktoré budú vytvárať krásne tiene na stenách. Deti – a nielen tie – si ich zamilujú. 

Ďalším krásnym kúskom z našej ponuky je bambusový lampáš MILES, ktorého súčasťou je sklená ochranná tuba na sviečku. Počas jari a leta si ho tak môžete preniesť na balkón alebo terasu a sviečka bude v bezpečí aj pred silnejším vetrom. 

Zbožňujete trepotanie sa plamienkov sviečok? Sklený svietnik ERZAN pre 3 sviečky vyčaruje u vás rozprávkovú atmosféru. Dymové sklo zabezpečí jemné intímne svetlo a úmyselné „prasklinky“ v spodnej časti zas jedinečný vzor tieňov na stenách. V našej ponuke prirodzene nechýbajú ani podsvietené difúzery, ktoré rozvoňajú vašu domácnosť pomocou éterických olejov. Dáte prednosť levanduľovému, alebo smrekovému?

 

svietnik

 

Na lepšie svetlo myslite i pri práci

So skracujúcimi sa dňami často trpí aj sústredenie, schopnosť doťahovať veci do konca či chuť pracovať. Nemusí to byť hneď jesenná únava, dôvodom – minimálne čiastočným – býva aj nedostatok svetla. 

Zvyknete doma tiež pracovať? Home office je pre vás už rutinou? Potom by ste nemali podceniť schopnosť svetla zlepšiť koncentráciu a efektivitu. Súčasťou vášho pracovného kútika by tak neodmysliteľne mala byť aj šikovná stolná lampa. 

Počas jesene ju využijete nielen večer, ale i v priebehu zachmúrených dní. Milovníkov prepracovaného dizajnu poteší stolná lampa FABEL v odtieni ružová zlatá. V prípade, že dávate prednosť neutrálnym farbám, nechýba ani variant v odtieni matný nikel. A nevyzerala by tiež skvelo aj na vašom nočnom stolíku v spálni? 

Hľadáte ešte niečo pre intímnu atmosféru? Lampy – stojacie, stolné i závesné, svietniky, lampáše či dokonca zrkadlá so svietnikmi nájdete na kondela.sk