Dokáže masážne kreslo skutočne zmierniť bolesti chrbta? Aký má vplyv na naše telo?

Dokáže masážne kreslo skutočne zmierniť bolesti chrbta? Aký má vplyv na naše telo?

Vedeli ste, že nadmerné používanie masážneho kresla môže škodiť? Tak, ako všetky ostatné dobré veci a predmety, aj masážne kreslo je prospešné, ak sa používa s mierou. Masážne kreslo vám pomôže zmierniť bolesť, znížiť stres a dokonca poskytnúť pohodlie a relax. Nemáte čas na odbornú masáž? Vtedy je kreslo nenahraditeľnou náhradou, a to priamo u vás v obývačke.


Bolesť chrbta

Tí, ktorí trpia chronickou bolesťou, hľadajú a skúšajú naozaj všetko, aby si aspoň trochu uľavili od bolesti. Často pociťujú únavu, depresiu a letargiu. Bolesť obmedzuje pohyb a aktivitu, čo následne spôsobuje ochabnutie svalov. Zaťažujú sa kĺby a väzy, čo vedie k ďalšej bolesti. Na zmiernenie bolestí je najlepšia masáž odborníka.

Masážne kreslo je pohodlnou alternatívou. Masážne kreslo je polohovacie ležadlo vybavené špeciálnymi masážnymi bodmi, vyhrievaním a senzormi. Kreslo pomáha uvoľniť a upokojiť svaly. Masírovanie svalov stimuluje produkciu endorfínov, ktoré pomáhajú znižovať bolesť a vyvolávajú pocit pohody. Teplo zas podporuje cirkuláciu.

Masážne polohovacie kreslo, sivá látka, LAMBERT Masážne polohovacie kreslo LAMBERT

Znižuje stres

Častou príčinou bolestí chrbta je nadmerné napätie a stres z každodenných starostí. Dobré masážne kreslo uvoľňuje vaše svaly, stimuluje prietok krvi, je to užitočné hlavne pre miesta, kde chýba kyslík a živiny. Je to veľmi účinné, ak mávate svalové kŕče. Masáž na kresle znižuje nielen napätie v chrbtovej oblasti, pomáha tiež redukovať tlak na krku, hrudníku a nohách. Z toho nám vychádza, že kreslo zmierňuje bolesť chrbta, znižuje stres a pomáha aj pri bolestiach hlavy, pretože častou príčinou bolesti hlavy je nadmerné napätie.

Masážne kreslo, béžová, ARTUŠ 2 Masážne kreslo ARTUŠ 2

Ako dlho by ste sa mali masírovať?

Odborníci odporúčajú používať kreslo v krátkych intervaloch. Tieto intervaly môžu trvať 2 minúty, ale aj 15 minút. Štvrťhodina je maximálne vhodná na to, aby ste si dožičili relax a pohodlie, je to postačujúci čas na to, aby sa vaše svaly uvoľnili. Dlhšie používanie ako 15 minút vkuse môže zhoršiť existujúce zranenia a bolesť, dokonca môže spôsobiť nové zranenia z dôvodu nadmerného používania.

Masážne kreslo, čierne, AUREL 2 Masážne kreslo AUREL 2

Ako často sa masírovať?

Tak ako sme písali, masírovanie dlhšie ako 15 minút je viac škodlivé ako užitočné. Pokojne sa môžete masírovať dvakrát denne. Kreslo však môžete pokojne používať ako obyčajne relaxačné kreslo. Pri bolestiach krku, ramien alebo krížov môžete kreslo používať trikrát až štyrikrát týždenne.

Na druhej strane, ak používate masážne kreslo na zmiernenie stresu a na uvoľnenie, odporúča sa používať ho jeden až trikrát týždenne. Nadmerné používanie kresla môže ovplyvniť vaše správanie a náladu. Niektoré kreslá dokonca majú zabudovaný časovač, ktorý vám pomôže sledovať trvanie masáže.

Masážne polohovacie kreslo, sivobéžová Taupe látka, LAMBERT Masážne polohovacie kreslo LAMBERT

Kedy je najlepší čas masírovať sa?

Pravdou je, že na masáž je vždy vhodný čas. Ráno po prebudení je masáž namiesto ďalších 20 minút spánku dokonalá. Prebudí vás, dodá energiu a pozitívny prístup na celý deň. Tí, ktorí majú to šťastie, že majú v práci masážne kreslo, aj počas dňa si môžu ľahko odstrániť napätie chrbta a krku, zregenerovať telo, a tým zvýšiť účinnosť. Večer vám masáž v kresle pomôže vyčistiť myseľ, vy si dokonale oddýchnete. Masážne kreslo uvoľní vaše svaly a pripraví vás na spánok.

Masážne kreslo, čierne, ARTUŠ 2 Masážne kreslo, čierne, ARTUŠ 2

Kde kreslo umiestniť?

Ak ste si kreslo kúpili na súkromné užívanie, potom je spálňa tým najlepším miestom, kde ho umiestniť. Kreslo vám bude k dispozícií hneď po prebudení alebo tesne pred spaním. Práve spálňa vám zaručí súkromie a intimitu. V pokoji, ničím nerušení si vlastnú masáž užite.

Ak budú kreslo používať ostatní členovia rodiny, pokojne mu nájdite miesto v obývacej izbe. Relax v kresle môže byť spojený s pozeraním obľúbeného programu. Dokonca je to skvelá téma na rozhovor, keď máte návštevu.

Umiestnenie masážneho kresla do domácej telocvične vám zabezpečí rýchle zahriatie svalov pred tréningom alebo úplnú a pohodlnú regeneráciu po tréningu. V tejto miestnosti sa budete cítiť pohodlne, mierne izolovaní a v súkromí. Masážne kreslo budú môcť využívať rovnako ostatní členovia vašej rodiny.