Grandmillennial štýl obľubujú predovšetkým mladí ľudia. Viete, v čom je jeho krása?

Grandmillennial štýl obľubujú predovšetkým mladí ľudia. Viete, v čom je jeho krása?

Sú ľudia, ktorí vyhľadávajú minimalizmus, čisté línie a jednoduchosť. Na druhej strane sú tí, ktorí sa cítia dobre v miestnosti zariadenej výrazným nábytkom. Používajú veľa doplnkov. Čím viac vzorov, tým lepšie. Grandmillennial vyhľadávajú staré veci a predmety a dokážu ich zakomponovať do bývania tak, že vôbec nepôsobia rušivo. O čom to hovoríme? Grandmillennial – štýl starých rodičov.


Čo je Grandmillennial?

Grandmillennial je nový trend v oblasti bývania a dekorácií, ktorý je predovšetkým o nostalgii. Spája moderné interiéry s interiérmi starých rodičov. Štýl spočíva v kombinovaní moderných prvkov s retro a vintage. Typické sú volány, hravé vzory, vyšívané doplnky, čipka a kvetinový vzor.

Predstavte si obývaciu izbu vašich starých rodičov. Nie nadarmo sa tomuto štýlu hovorí aj „babička štýl“. Všetko, s čím ste sa stretávali v dome svojej babičky, môžete dnes využiť novým spôsobom a zakomponovať do svojho bývania v štýle grandmillennial.


Grandmillennial v obývačke

Spomienky na našich starých rodičov sa viažu prevažne na obývaciu izbu, ktorá bola plná vzorov a doplnkov. Ak chcete tento štýl začleniť do vašej obývačky, najjednoduchším spôsobom je pridať tapetu s výrazným vzorom. Takáto tapeta krásne ukáže v miestnosti s odhalenými surovými múrmi, s krbom z tehál, s drevenými trámami.

Ďalšou výraznou zmenou, ako urobiť z vašej obývačky grandmillennial, je sedačka čalúnená látkou s výrazným vzorom. Sedačky a kreslá už na prvý pohľad pôsobia mäkko. Sú robustné, často s vysokým tvarovaným operadlom a s oválnymi opierkami na ruky. Pod sedačku si zadovážte koberec so vzorom, ktorý farebne doplní konečný vzhľad miestnosti.


Grandmillennial v spálni

Drevený nábytok v tmavšom odtieni sa hodí k „babička“ štýlu. Robustné postele z tmavého dreva, šatník a dokonca aj toaletný stolík dodajú miestnosti tú správnu atmosféru. Pretože spálňa je to miesto, kde sa večer stretávame s partnerom. Potrebujeme cítiť teplo a útulnosť. Stavte na kvalitné materiály s dlhou životnosťou.

Textúry a vzory sú nevyhnutné. Prinášajú štýl a hĺbku. Opäť tu veľkú rolu zohráva výrazná tapeta so vzorom, ktorú dopĺňa posteľná bielizeň z jednoduchých pevných materiálov ako je bavlna a laň, prikrývky a deky z kvalitnej vlny.

Zostava do spálne Kora, samoa king Zostava do spálne Kora

Grandmillennial v kuchyni a jedálni

Miestnosť, kde sa stretávame pri príprave jedla a pri stolovaní, by mala dýchať útulnou rodinnou atmosférou. Určite si každý z nás spomenie na nedeľné popoludnia v kuchyni starej mamy. Tie vône, tá pohoda, radosť a smiech, pripomeňte si tieto šťastné časy servisom s typickým vzorom, kryštálovými pohármi, obrusom so strapcami.

Ak chcete ísť ešte ďalej, zlaďte kvetinovú tapetu s čalúnením na stoličkách. Konštrukcia stoličiek a stola by mala byť z tmavého dreva, alebo naopak, z bieleho či sivobieleho, aby vynikli dekorácie na stole. Stôl prikryte obrusom, nebojte sa pridať viac dekorácií a ozdôb, čím viac, tým lepšie.


Grandmillennial v kúpeľni

Desí vás predstava tapety v kúpeľni? Ak chcete byť grandmillennial, počítajte s tapetou aj tu. Dnes už dokážete kúpiť tapetu, ktorá je vodoodolná a neprekáža jej ani vlhko. Kvetovaná tapeta krásne doplní „starý“ kúpeľňový nábytok, retro rebrový radiátor či výrazné svietidlo. Pre grandmillennial je typické aj zrkadlo so zlatým rámom.

Pre tento štýl je typická skôr vaňa ako sprcha. Ak vám to rozmer a dispozícia miestnosti dovoľuje, umiestnite vaňu voľne do priestoru. Vaňa na nožičkách, navyše v inej farbe ako v bielej, to je grandmillenial.


Typické pre Grandmillennial

Zhrňme si prvky a materiáli, ktoré charakterizujú štýl starých rodičov:

- kvetinové tapety a vzory
- ťažké vzorované závesy
- obrusy so strapcami
- pletené látky, hačkované vyšívané
- zrkadlá so zlatým rámom
- výrazné svietidla a iné doplnky
- retro servis v jedálni, retro poháre
- tmavé drevo, robustný nábytok
- starožitnosti
- prútený, ratanový nábytok
- vzorované koberce
- veľa izbových rastlín