Hráči PC hier, zbystrite pozornosť! Kvalitné hráčske kreslo vám pomôže vyhrať

Hráči PC hier, zbystrite pozornosť! Kvalitné hráčske kreslo vám pomôže vyhrať

Hry, v ktorých sa jazdí na drahých a rýchlych autách ako o život. Stratégie, ktoré vás udržia v kresle celé hodiny. RBG hry a rôzne vrituálne reality, ktoré sú také lákavé a magické, že často pri nich strávite noc. Ak aj vy patríte do skupiny večných hráčov, mali by ste si zaobstarať kvalitné hráčske kreslo. O čom to hovoríme? Kto by nevedel, aký je rozdiel medzi klasickým kancelárskym kreslom a kreslom pre hráčov, mal by tento článok dočítať do konca.

 

Kreslo Landon čierna ekokoža, sivá sieťovina Kreslo Landon

Prečo hráčske kreslo?

Hráči hier strávia dlhé hodiny sedením v kresle. Hoci nevykonávajú žiadnu fyzicky náročnú činnosť, je to často náročné pre telo. Už pre zamestnancov so sedavým zamestnaním sa odporúčajú kancelárske stoličky, ktoré sú ergonomicky tvarované a minimálne s bedrovou opierkou. Dôležité je tiež nastavenie výšky sedu a funkcia hojdania. Správne kancelárske kreslo má zabezpečiť zdravé sedenie. Pri hráčskom kresle sa kladie oveľa väčší dôraz na pohodlie a ergonómiu. Kreslo musí byť tvarované tak, aby podopieralo chrbticu v tých správnych miestach. Podporu by malo poskytovať aj kĺbom, rukám a nohám. Hráč by mal aj po dlhých hodinách sedenia vstať z kresla svieži a bez bolestí.

Kancelárske kreslo Nelson, čierna a oranžová Kancelárske kreslo Nelson

...aby ste sa cítili extra komfortne

Kreslo, v ktorom vydržíte sedieť celú pracovnú dobu, by malo mať:

  1. kvalitné čalúnenie – aby použitá tkanina vydržala čo najdlhšie a aby bola aj príjemná na dotyk
  2. kvalitnú výplň sedadla – aby vás počas sedenia nič neomínalo
  3. nastavenie výšky sedu – aby ste si mohli regulovať výšku sedadla podľa potreby
  4. ergonomicky tvarované operadlo – aby korešpondovalo s vašou chrbticou
  5. bedrová opierka – aby ste získali oporu aj v bedrovej oblasti
  6. opierky na ruky – aby ste si mohli o ne kedykoľvek oprieť ruky a tak získať ešte väčšie pohodlie
  7. funkciu hojdania – aby operadlo prirodzene reagovalo na tlak vášho tela
  8. základňu s kolieskami – aby ste sa ľahšie a bez obmedzení pohybovali po miestnosti

Herné kreslo Tarun v čiernej a sivej kombinácii Herné kreslo Tarun

Sedadlo závodného auta s ďalšími funkciami

Herné kreslo bolo vyvinuté v roku 2006 v Amerike. Jeho tvorcovia vychádzali zo zlyhania juhokórejskej ekonomiky v roku 1997. V roku 1998 vydala spoločnosť Blizzard videohru Starcraft. U kórejskej mládeže bez zamestnania bola táto hra taká populárna, že sa jej hranie nakoniec stalo športom a dodnes sa konajú turnaje. Keď hráči trávili viac času sedením, začali trpieť bolesťou chrbta. Preto sa americká spoločnosť začala zaoberať vývojom prvej hernej stoličky na svete. Išlo o upravené kreslo v štýle sedačky závodného auta s inovatívnymi ergonomickými vlastnosťami.

Herné kreslo Emre v prevedení čierna a vzor army Herné kreslo Emre

Čím sa herné kreslo líši od tradičného kancelárskeho?

Kreslo pre hráčov sa od klasického kancelárskeho kresla odlišuje niekoľkými pridanými vlastnosťami. Jednoducho to rozoznáte.

Vysoko kvalitné materiály: väčšina herných stoličiek používa ekokožu pre ľahšiu údržbu. Ekokoža sa kombinuje s priedušnou sieťovinou. Takto je zabezpečené odvádzanie nadmerného tepla počas dlhého sedenia.

Opierka hlavy a bedrová opierka: toto sú základné prvky, ktoré by mala mať každé hráčske kreslo. Kreslá vyššej triedy dokonca majú tieto opierky výškovo nastaviteľné. Vyhnite sa preto kúpy kresla bez opierok.

Bočné „krídlové“ opierky hlavy: v hornej časti operadla sú prídavné bočné opierky, o ktoré si hráč môže oprieť hlavu.

Vysoké operadlo: hráčske stoličky majú zvyčajne vyššie operadlo, ktoré je ergonomicky tvarované.

Čalúnené podrúčky: pre väčší komfort je vrchná časť podúčiek čalúnená. Často bývajú polohovacie.

Kolieska v tvare automobilových kolies: pogumované kolieska sú vhodné na plávajúce aj drevené podlahy. Pre väčší efekt tvarom pripomínajú kolesá závodného auta.

Vysúvacia podnož na nohy: kreslá vyššej triedy ponúkajú aj podnož, aby ste si mohli vyložiť unavené nohy.

Herné kreslo Bilgi, kombinácia čiernej a zelenej Herné kreslo Bilgi

Nielen pre hráčov

Hráčske kreslá, hoci sú predovšetkým určené pre hráčov, majú aj iné využitie. Obľúbené sú medzi manažérmi, ktoré trávia dlhý čas na počítačom. Kreslo nielen že je pohodlné, má aj reprezentatívny vzhľad.

Herné kreslo Ozge, čierna, biela, béžová Herné kreslo Ozge

Z našej ponuky vyberáme:

Kreslo Ozge

Ergonomické kreslo OZGE dokáže zabezpečiť dokonalú oporu pre každú časť tela. Má mäkkú výplň sedadla a kvalitný poťah z ekokože. Kreslo disponuje nastaviteľnou výškou, hojdacím mechanizmom, polohovacou chrbtovou opierkou a výsuvnou podnožou. Výrazná farebná kombinácia čierna, červená a biela má vplyv na naše podvedomie a povzbudzuje nás k lepším výkonom. Vo vrchnej časti operadla nájdete opierku na hlavu, v bedrovej časti ďalšiu opierku. Jej umiestnenie v tej správnej výške - aby vás podopierala v bedrovej oblasti - si viete nastaviť pomocou popruhov.

Herné kreslo Ozge, červená, čierna Kreslo Ozge v interiéri

Kreslo Kristof

Kreslo KRISTOF je čalúnené ekokožou v čiernom a bielom prevedení. Sedadlo je dekorované bielym šitím. Stojí na kvalitnej plastovej podstave. Vysoké operadlo je oporou pre chrbát. Komfortné sedenie zabezpečujú vankúšiky v oblasti hlavy a chrbta. Bedrovú opierku si môžete pomocou popruhu nastaviť do výšky, ako budete potrebovať.

Herné kreslo Kristof, čierna, biela Herné kreslo Kristof

Kreslo Agena

Herná stolička AGENA vyniká kvalitným materiálom a ergonomickým tvarom. Kreslo je čalúnené ekokožou v kombinácii farieb čierna a červená. Opierky na ruky a spodná ružica sú vyrobené z plastu v čiernom prevedení. Vo vrchnej časti operadla nájdete opierku na hlavu, v bedrovej časti ďalšiu opierku. Jej umiestnenie v tej správnej výške si viete nastaviť pomocou popruhov. O ešte vyšší komfort sa postarajú čalúnené opierky na ruky, mechanizmus hojdania alebo možnosť nastaviť si výšku sedu.

Herné kreslo Agena, čierna, červená Herné kreslo Agena