Hurá do školy! Pripravte pre svojho žiaka či študenta praktický pracovný kútik v detskej izbe

Hurá do školy! Pripravte pre svojho žiaka či študenta praktický pracovný kútik v detskej izbe

Aj keď nám Korona trošku nabúrala zabehnutý kolobeh života, všetci počítame s tým, že v septembri naše deti opäť sadnú do školských lavíc. Bez obmedzení a prekážok. Dúfame v to predovšetkým my, rodičia. Ale ruku na srdce, mamy a otcovia! Rozmýšľali ste už nad tým, ako im uľahčiť a spríjemniť domáce úlohy a tvorbu projektov? Možno by to chcelo novú kancelársku stoličku, možno stôl, zišla by sa aj stolná lampa a nejaký regál na učebnice.

 

Nábytok do detskej izby Ego, fialová, jaseň Detská izba Ego

 

Pracovný stôl

Pred kúpou písacieho stola zmerajte priestor, ktorý preň v detskej izbe dokážete vyčleniť. Jeho veľkosť a tvar závisí aj od toho, aký druh úloh a činnosti dieťa pri stole vykonáva. Vypracúva väčšinu svojich úloh na počítači? V tom prípade postačí menší písací stôl. Je vaše dieťa kreatívne založené? Potrebuje ku svojej činnosti veľkú pracovnú plochu a množstvo políc a šuplíkov na uschovanie pomôcok? V tom prípade sa poobzerajte po väčšom stole. Dostupné sú aj rohové písacie stoly, dokonca aj také, pri ktorých viete jednotlivé časti prehadzovať zo strany na stranu. Takýto univerzálny písací stôl je investícia do budúcnosti. Poslúži aj pri prestavbe izby, vtedy si ho jednoducho zmontujete podľa potreby.

Písací stôl s regálom Nereo v rôznych farebných prevedeniach Písací stôl s regálom Nereo Rohový písací stôl Tale dub trufel a biela Rohový písací stôl Tale

Kancelárska stolička

Pri kúpe kancelárskej stoličky je, samozrejme, dôležitá aj jej farba. V tomto dajte na názor svojej dcéry či syna. Stolička predsa bude slúžiť im. Oveľa dôležitejšie sú však funkcie, ktoré ponúka. Stolička by mala mať ergonomicky tvarované operadlo, aby podopieralo chrbát vášho potomka v tých správnych miestach. Nevyhnutnosťou je aj nastavenie výšky sedadla. Dieťa by pri sedení malo mať nohy chodidlami na zemi a v lakťoch zvierať pravý alebo tupý uhol, keď si položí ruky na stôl. Rovnako dôležitá je aj hĺbka sedu. Príliš hlboká stolička znemožní dieťaťu sedieť pohodlne a dočiahnuť na zem. Toto je častý jav, ak dieťaťu zaobstaráte stoličku pre dospelých. Úplne najlepšie riešenie je rastúca stolička, ktorú viete prispôsobiť dieťaťu v každom veku života.

Rastúca otočná stolička Anais Rastúca stolička Anais

 

Regál na knihy a učebnice

Hoci veľa vedomostí dnes dieťa získava z internetu, stále sa nájdu milovníci encyklopédií. Zarytí čitatelia si zas potrpia na tlačenej verzii svojej obľúbenej knižnej zbierky. Regál slúži aj na odloženie školských učebníc, potrieb, školskej tašky či na vystavenie vyrobených projektov. Ste skôr za otvorenú alebo zatvorenú verziu? Regál môže mať otvorené police, môže byť s plnými dvierkami alebo so sklenými v podobe vitríny. Majte vždy na mysli bezpečnosť svojho dieťaťa. Aby ste zväčšili stabilitu regálu, odporúčame ho pripevniť k stene. Zistite si tiež jeho nosnosť, ako aj nosnosť jednotlivých políc, aby pre jeho preťaženie nedošlo k úrazu.

Flexibilný regál Vario Multifunkčný regál Vario

 

Stolná lampa

Všade sa píše, že najlepšie je prirodzené svetlo. Toto tvrdíme aj my. Ak vám to tvar miestnosti dovoľuje, vytvorte pracovný kútik pri okne. V každom prípade by ste mali rozmýšľať aj nad kúpou stolnej lampy. Ide o tzv. úkolové svietidlo, čo znamená, že svetlo z takejto lampy osvetľuje miesto, kde sa vykonávajú nejaké činnosti. K vykonávaniu pracovných povinností je najvhodnejšie biele studené svetlo, ktoré podnecuje mozgovú činnosť a kreativitu. Odporúčame LED svietidlá, ktoré sú šetriace, a navyše bezpečné, žiariace teleso sa po čase nerozpáli ako obyčajné žiarovky. Niektoré LED lampy sú navyše vybavené digitálnym displejom zobrazujúcim čas, kalendár, budík aj teplomer. Lampou s RGB podsvietením určite nič nepokazíte.

LED stolná lampa s displejom LED stolná lampa

Pre zútulnenie

Ak má dieťa v pracovnom kútiku tráviť veľkú časť dňa, je na vás, aby ste ho urobili osobnejším a útulnejším. Pomôžte si rôznymi doplnkami, ako je koberec, obraz, nástenka. Ak vám to rozpočet dovolí, prečo neísť ešte ďalej. Čo by ste povedali na závesné kreslo v detskej izbe alebo veselý sedací vak? Myslíme si, že vaša ratolesť by bola určite za. Memorovať si báseň od Sama Chalupku alebo si vtĺkať do hlavy dátumy z látky z dejepisu sa predsa dá aj oveľa pohodlnejšie ako na kancelárskej stoličke.

Sedací vak Getaf modrý Sedací vak Getaf