Ideálny pre maximálne pohodlie, ale aj pre zábavu. Ako si správne vybrať sedací vak

Ideálny pre maximálne pohodlie, ale aj pre zábavu. Ako si správne vybrať sedací vak

 

Bez nábytku na sedenie, ktorý nám dokáže zabezpečiť maximálne pohodlie, nemôže kvalitne fungovať žiadna domácnosť. Ak vás však už omrzela klasika v podobe sedačiek, stoličiek či kresiel, určite vás zaujmú sedacie vaky a sedacie vrecia, ktoré v poslednej dobe naberajú na popularite. Je to práve pre ich originálny vzhľad, ľahkú hmotnosť a tvárnosť. Ich výplň tvoria polystyrénové guľôčky, vďaka ktorým si vieme ich tvar upraviť podľa aktuálnych požiadaviek. Sedací vak by nemal chýbať u mňa, u vás, v izbe vašich detí.

 

Sedací vak ako doplnok

Sedacie vaky však nie sú nábytok v pravom zmysle slova. Považujú sa skôr za interiérový doplnok, ktorý je však veľmi praktický a efektný. Niektoré druhy sa môžu používať aj v exteriéri. Takéto sedacie vaky sú zhotovené z pevnej a odolnej látky, ktorú je možné umývať. Veľkým plusom vakov je aj fakt, že ich odporúčajú lekári a ďalší odborníci. Na rozdiel od tvrdého sedenia na kreslách či stoličkách vaky zabezpečujú pohodlné sedenie, keď je na chrbticu vyvíjaný oveľa menší tlak. Vaky sa prispôsobujú telu človeka, preto sú vhodné aj do detských izieb.

Sedací vak Getaf v žltej farbe Sedací vak Getaf

 

Ako rozoznať kvalitný vak?

Ak sa rozhodnete, že si tento originálny prvok zaobstaráte, možno vás prekvapí široká a pestrá ponuka, v ktorej však nie je jednoduché sa orientovať. Kvalitné sedacie vaky rozpoznáte, ak si položíte nasledovné otázky: Z akého materiálu je vak ušitý? Je prešívanie kvalitné? Je látka nekrčivá? Môže sa poťah prať? Máte možnosť odobrať alebo pridať guľôčky? Je náplň dostatočná? Nie je vak preplnený nadmerne? Ak na uvedené otázky dokážete odpovedať pozitívne, potom vám nič nebráni, aby ste si jeden či viac kusov zaobstarali do svojho domova.

Vaky sú vyrábané z rôznych textílií. Najčastejšie sa používa látka, bavlna, umelá kožušina, koža alebo džínsovina.Polystyrénová výplň je najlepšia, pretože je dostatočne mäkká, aby poskytovala maximálne pohodlie. Na druhe strane je dostatočne pevná, aby odolala veľkému tlaku.

Sedacie vaky sa zhotovujú v rôznych veľkostiach, od najmenších, ktoré sú vhodné pre malé deti alebo ako taburetky či náhrada konferenčného stolíka, až po rozmerovo väčšie kúsky. Pred ich nákupom je dobré ujasniť si, kde budete vak používať a či sa do vybraného priestoru zmestí. Sedacie vaky sú zaujímavou alternatívou k bežnému nábytku. Môžu plne nahradiť klasické sedacie súpravy a stať sa tak dominantným prvkom celej miestnosti.

Rozkladací sedací vak Masty Sedací vak Masty

Vhodný aj do kancelárie

Rovnako ako aj iné druhy nábytku, aj sedacie vaky nie sú vhodné len na domáce použitie. Poslúžiť vám môžu aj v iných priestoroch, ako je napríklad kancelária, kde sa vo chvíľach pauzy budete môcť uvoľniť sedením či ležaním na pohodlnom vaku. Sedacie vaky sa taktiež môžu kombinovať s rôznymi dizajnovými štýlmi, stačí len vybrať vhodné farebné prevedenie. Môžete si vybrať kúsok v neutrálnej čiernej farbe, tmavomodrej alebo hnedej, ale taktiež vo výraznej tyrkysovej, žlte alebo sýto červenej. Výnimkou nie sú ani vaky so vzorom.

Sedací vak so vzorom Igarno Sedací vak Igarno

Výhody a nevýhody

Medzi najväčšie výhody sedacích vakov patrí pohodlie, variabilita, ľahká údržba, nízka hmotnosť a zdravý relax. Obľúbené sú tiež u detí, pretože práve deti dokážu s nimi zažiť veľa zábavy.

Pri rozmerovo väčších vakoch sú nevýhodou väčšie požiadavky na priestor, taktiež fakt, že ak sa na vak chce posadiť viac ľudí, musia si sadnúť naraz, a to práve pre tvárnu výplň. Ak plánujete vak umiestiť do detskej izby, vždy sa uistite, že vak je bezpečne zazipsovaný a uzavretý práve pre nebezpečenstvo prehltnutia drobných guľôčok deťmi.

Sedací vak Lamio z džínsoviny Sedací vak Lamio

Vyberáme z našej ponuky:

Sedací vak Vetok

Moderný sedací vak Vetok Sedací vak Vetok

Stop tvrdým a nepohodlným stoličkám. Predstavujeme komfortný sedací vak VETOK, ktorý si hneď zamilujete. Vyrobený je z látky vo svetlosivej farbe. Vyplnený je polystyrénovými guľôčkami, ktoré sa prispôsobia každému záhybu vášho tela. Vďaka tomu sa vaša hmotnosť ideálne rozloží. Vak je tvarovaný tak, aby jeho časť zastupovala operadlo. Zips na vaku vám umožňuje kedykoľvek guľôčky odobrať alebo pridať. Vytvorte si svoj vlastný priestor, kde budete môcť relaxovať a užívať si hravosť a funkčnosť tohto jedinečného sedacieho vaku. Rozmery (ŠxHxV): 90x110x90 cm

Sedací vak Dandar

Sedací vak Dandar z umelej kožušiny Sedací vak Dandar

Hľadáte zaujímavý a elegantný doplnok vhodný do každej izby, a k tomu všetkému aj pohodlný? Trváte na tom, aby bol všestranné použiteľný? Sedací vak DANDAR má všetko, po čom túžite. Elegantný vzhľad vytvára biela kožušina, ktorá je na dotyk veľmi príjemná. Vak DANDAR sa prispôsobí každej váhovej kategórii a dopraje vám maximálny komfort. Vhodný je do detských izieb, spální, ale aj do obývačky. Obľúbia si ho aj veľkí, aj malí. Sedací vak DANDAR sa stane vaším najobľúbenejším miestom pri pozeraní TV, ale aj pri hrách s deťmi. Priemer: 106 cm

Sedací vak Liton

Sedací vak s taburetom Liton Sedací vak Liton

Sedací vak LITON je super spoločník. Presne vie, čo potrebujete. Je to pohodlie a relax. Kúpou navyše získate ďalší bonus. Ku vaku LITON patrí aj taburet, ktorý sa postará o vaše unavené nohy. Robustný vak je vyrobený z kvalitného materiálu v prevedení jeans. Táto tkanina je ideálna pre sedacie vaky, ktoré sú často vystavené intenzívnemu dennému používaniu vďaka ich vynikajúcemu pohodliu a flexibilite. Vak navyše má praktické uško, vďaka čomu je jeho premiestňovanie veľmi jednduché. Dizajnéri stavili na moderným dizajn v štýle 60. rokov. Nech je relax na prvom mieste! S vakom a taburetom LITON. Rozmery kreslo (ŠxHxV):60x80x70 cm

Sedací vak Baby Typ 3

Detský sedací vak Baby v tvare ovečky Detský sedací vak Baby

Zaobstarajte vášmu malému nezbedníkovi mäkkého kamaráta, s ktorým si užije nekonečnú pohodu. Sedací vak BABY TYP 3 bude úžasným doplnkom každej detskej izby. Poslúži na váľanie, leňošenie, a zároveň bude veselým prvkom, ktorý bude rozvíjať fantáziu. Vyrobený je z látky v bielej farbe s krásnym motívom ovce. Vak je vyplnený polystyrénovými guľôčkami, ktoré sa dokonale prispôsobia každému záhybu tela. Vaše dieťa ocení lakťové opierky, ktoré zabezpečia nielen pohodlie, ale zvýšia aj bezpečnosť. Rozmery (HxV): 55x50 cm