Klenot vašej domácnosti? Kuchyňa na mieru, ktorá ohúri každého

Klenot vašej domácnosti? Kuchyňa na mieru, ktorá ohúri každého

Túžite po novej kuchyni? Po takej, ktorá bude spĺňať všetky vaše požiadavky? Mala by byť priestranná, s množstvom úložného priestoru, a zároveň moderná a nadčasová. Skrinky hore, skrinky dole, poličkové aj šuplíkové, skrinka na sporák aj na umývačku riadu. Na realizovanie kuchyne podľa vlastnej predstavy si však netrúfate? Nemusíte byť dizajnér ani stolár, aby sa vaša predstava stala skutočnosťou. Dajte si navrhnúť a vyrobiť kuchyňu na mieru u odborníka, môžete iba získať.

Na začiatku bola myšlienka

K renovácii kuchyne nás vedú rôzne dôvody. Zastaraný kuchynský nábytok, nedostatok úložného priestoru, sťahovanie sa do nového bytu alebo domu. Vždy je za tým ukrytá túžba chcieť viac miesta na prípravu jedla a uskladnenie potravín, často tiež v našom rozhodovaní zohrávajú veľkú úlohu novodobé materiály a moderné dizajny.

Skôr, ako sa rozhodnete pre kuchynskú linku na mieru alebo kuchynskú zostavu, ktorú jednoducho kúpite u ktoréhokoľvek predajcu nábytku, je potrebné prvotnú myšlienku rozvinúť a zanalyzovať. Prehodnoťte svoje požiadavky. Myslite na to, že kuchyňa by mala byť predovšetkým praktická. Mali by ste sa zodpovedne rozhodnúť, kam umiestniť bielu techniku, skrinky, stôl a stoličky, a zároveň tak zabezpečiť dostatok priestoru na varenie. Veľmi dôležitý je aj úložný priestor. V kuchyni sa nachádza množstvo riadu a malých spotrebičov, ktoré by mohli nájsť svoje miesto v kuchynských skrinkách. Zároveň kuchyne v mnohých domácnostiach predstavujú miesto, kam sa pozývajú hostia na posedenie, večeru alebo čaj. Práve preto by mal tento priestor vyzerať pekne, moderne a príjemne aj pre hostí, ktorí vás navštívia.

 

Moderná kuchynská linka Zabezpečte si v kuchyni dostatok miesta na pohodlný pohyb. Zdroj: temponabytok.sk

 

Tradičná kuchynská zostava verzus kuchyňa na mieru

Rozhodli ste sa dať si vypracovať návrh kuchyne na mieru? Odrádzajú vás vyššie náklady? Uvažujete nad tým, že ušetríte kúpou tradičnej kuchynskej zostavy? Pokúsime sa načrtnúť vám výhody a nevýhody oboch možností.

Výhody a nevýhody kuchynských zostáv

Čo sa na prvý pohľad javí ako najjednoduchšie riešenie, nemusí vždy znamenať najlepšiu voľbu. Kuchynské zostavy, ktoré ponúkajú predajcovia, majú pevne stanovené rozmery. Pri zostavách nemáte možnosť ovplyvniť zostavu skriniek ani konečnú šírku kuchyne. Na druhej strane, takéto zostavy majú bežné rozmery, preto sú vhodné do tradičných malých kuchýň v panelákových bytoch. Dnes už na trhu nájdete rôzne materiálové aj farebné vyhotovenia. Niektorí predajcovia dokonca ponúkajú možnosť dokúpiť k zostave zvlášť skrinky, a tak rozšíriť úložný priestor.

Kuchynské zostavy nie sú vhodné do atypických kuchýň. Pokiaľ máte kuchyňu v nezvyčajnom tvare či rozmere, sotva do nej umiestnite tradičnú kuchynskú zostavu.

Ďalšou veľkou výhodou sú nižšie predajné ceny, preto sú takéto zostavy dostupné pre každého. Cena zodpovedá kvalite. Kuchynské zostavy sú vyrábané hromadne, preto treba počítať s tým, že kvalita použitého materiálu aj výrobných procesov je nižšia.   
Často sa dodávajú spolu s pracovnou doskou alebo dokonca aj s drezom, ktoré sú už zarátané v cene, odpadávajú teda ďalšie náklady.

Klasická kuchynská zostava Klanton Aj kuchynská linka Klanton má svoje výhody. Zdroj: temponabytok.sk

 

Výhody a nevýhody kuchýň na mieru

Prečo kuchyňa na mieru? Pretože je to praktické riešenie, ktoré dokáže splniť vašu predstavu tak po rozmerovej, ako aj po dizajnovej stránke. Vďaka presnému zameraniu vám kuchynské skrinky efektívne vyplnia priestor. Takto dokážete rozšíriť úložný priestor a vyťažiť z kuchyne maximum z praktického aj funkčného hľadiska.

Jednotlivé súčasti linky sú vyrobené a poskladané do jedného veľkého celku na základe návrhu, ktorý berie do úvahy súčasné dispozičné riešenie, elektroinštalácie, aj rozvody odpadov a vody. Na želanie klienta je možné vyrobiť aj atypický nábytok do kuchyne, vďaka ktorému v nej využijete naozaj každý centimeter. Kuchynská linka na mieru je ideálnym riešením aj pre oblúkové kuchyne. Navyše si do bývania prinesiete originálny kúsok, ktorý nikde inde nenájdete.

Kuchyne na mieru, tiež označované ako vstavané, vás dokážu zbaviť aj starostí so zháňaním a výberom elektrospotrebičov. Priamo v kuchynskom štúdiu si môžete k vašej linke vybrať všetky elektrospotrebiče podľa vašich potrieb, vďaka čomu zabezpečíte ich dokonalé zakomponovanie medzi jednotlivý nábytok.

Medzi nevýhody jednoznačne patrí vyššia cena. Ak sa rozhodnete pre kuchyňu na mieru priamo u výrobcu, budete musieť siahnuť hlbšie do úspor. Aj návrh kuchyne niečo stojí. Dnes však už na trhu nájdete predajcov, ktorí vám návrh kuchyne vypracujú bezplatne. Za vyššiu cenu očakávajte vyššiu kvalitu použitých materiálov. Kuchyňa na mieru je dlhodobá investícia. Z praktickej, funkčnej a modernej kuchynskej linky sa budete tešiť dlhé roky.

Výhody a nevýhody kuchyne na mieru Výhody kuchyne na mieru. Zdroj: pinterest.com.

 

Ak uvažujete nad modernou, funkčnou a praktickou kuchynskou linkou, dajte si vypracovať návrh na kuchyňu na mieruRozhodnúť sa predsa môžete až potom. Kuchyňa na mieru je síce väčšia investícia, no z dlhodobého hľadiska sa oplatí viac ako tradičná kuchynská zostava. Len si predstavte, aký úspech zožnete u vašich hostí!