Korona a bývanie. Čo sa zmenilo v našich domácnostiach počas pandémie?

Korona a bývanie. Čo sa zmenilo v našich domácnostiach počas pandémie?

Už nič nie je ako bývalo. Tak to je povzdych, ktorý v poslednom roku snáď každému neraz vyletel z úst. Korona zmenila nielen naše životy, zmenila aj naše vnímanie a naše priority. Sme nútení prispôsobiť sa novým pravidlám. Aby sme túto situáciu zvládli čo možno najlepšie, sústredili sme sa na svoje domovy, v ktorých nastalo niekoľko zmien. Ako ovplyvnila Korona naše domácnosti?

Pracujúca žena s rúškom Pracujúca žena s rúškom

 

Home office

 

Azda najväčšou zmenou v živote aktívnych ľudí bol prechod na home office. Mnohé spoločnosti využili túto možnosť, aby tak eliminovali šírenie vírusu.

Home office, tak ako už samotné označenie našepkáva, predstavuje vytvorenie si kancelárie priamo u nás doma. Hovorí sa tomu práca na doma, práca z domu či domáca práca. Aby sme však mohli zodpovedne a stopercentne vykonávať zverené úlohy, mnohí z nás pristúpili k tomu, že si doma vytvorili svoj vlastný pracovný kútik. Vyhradili sme si priestor v obývačke, v spálni či dokonca v kuchyni, aby sme doň vmestili postačujúci pracovný stôl. Poobzerali sme sa po vyhovujujúcej kancelárskej stoličke a nejakom regály či polici, kde si ukladáme pracovné dokumenty a iné podklady potrebné k práci.

Kancelárske kreslo Taxis zelené Kancelárske kreslo Taxis

Tip: Ak hľadáte vhodný pracovný stôl do vašej domácej pracovne alebo kvalitnú ergonomickú kancelársku stoličku, nazrite do našej ponuky kancelárskeho nábytku.

PC stôl Andreo Písací stôl Andreo

Detský kútik

Nielen nám dospelým sa zmenil systém práce, aj deti sa museli naučiť fungovať z domu. Dištančné vzdelávanie nás prinútilo vytvoriť pre nich pracovný priestor, kde sa môžu cez počítač spojiť s kamarátmi z triedy a s učiteľmi, vypracovať si domáce úlohy alebo pracovať na projektoch. Do detských izieb pribudol nový písací stôl a nová stolička. Tí, ktorí sú limitovaní rozmerom miestnosti, nakoniec zvolili kombinovanú viacúčelovú poschodovú posteľ, ktorej súčasťou je stôl a rôzne regály.

Detská kombinovaná posteľ Sun biela, sivá Detská kombinovaná posteľ Sun

Tip: Nábytok do detskej izby? V našej ponuke nájdete kvalitný nábytok, ktorým vybavíte pracovný kútik pre vaše dieťa.

Detská rastúca stolička Anais sivá Detská rastúca stolička Anais

Zábava

Zodpovedne ostávame doma. To však neznamená, že sa nemôžeme zabávať. V týchto dňoch si najviac na svoje prídu milovníci počítačových hier. Novinkou na nábytkovom trhu sa stali herné kreslá vybavené LED podsvietením či dokonca reproduktormi pre lepší zážitok z hry.

Herné kreslo Zopa s LED podsvietením Herné kreslo Zopa

Tip: Herné kreslo, v ktorom budete víťaziť jedna radosť? V našej sekcii herných kresiel ich máte na výber niekoľko.

Domáca masáž

Určité obmezdenia v určitý čas nás ukrátili o kvalitnú masáž u profesionála. Kto denne sedí za počítačom, pracuje fyzicky alebo psychicky, občas potrebuje uvoľniť stuhnutým svalom a obnoviť cirkuláciu krvi. Dnes však nie je také jednoduché navštíviť maséra. A zrazu, čo sa stalo, tu sa stalo, v našej obývačke sa objavilo masážne kreslo. 15 minút denne v masážnom kresle a človek sa cíti ako znovuzrodený.

Masážne kreslo Lambert sivé Masážne kreslo Lambert

Tip: Domáca masáž u vás doma? Vyberajte z našej ponuky masážnych kresiel.

Láska ide cez žalúdok

Posledné mesiace, kedy máme obmedzený pohyb a nariadený pobyt v našich domovoch, láska doslova prekvitá. No nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. Obmedzené možnosti stravovať sa v reštauračných zariadeniach z mnohých z nás urobili naslovovzatých šéfkuchárov. Svoje kuchyne sme vybavili kvalitnými kuchynskými spotrebičmi, s ktorými je varenie viac zábava ako nudná povinnosť. Kuchynské roboty, mixéry, hriankovače či rýchlovarné kanvice a ďalšie spotrebiče sa stali nenahraditeľnou súčasťou nášho kuchynského vybavenia. Staré sady hrncov a nožov nahradili nové, z kvalitných materiálov, ktoré je jednoduché aj farebne doladiť k zariadeniu kuchyne.

Sada hrncov Berlinger Haus metalická červená Sada hrncov Berlinger Haus

Tip: Chystáte sa variť? Pomôžte si pritom niektorým z našich kuchynských spotrebičov.

Kuchynské roboty Kante a Macejko Kuchynské roboty Kante

Naše domovy sa lesknú čistotou

Predtým nebol na to čas, dnes máme toho času viac ako dosť. Mnohí sa vrhli na hĺbkové upratovanie svojich domovov. Zrazu sme prišli na to, že nemáme kde uložiť naše oblečenie, sezónne oblečenie, obuv, športové potreby či hračky. Naše domovy zaplnili skrine a regály, len aby sme všetkým tým veciam dali nejaký poriadok.

Skriňa Adeli, vešiaková a poličková Skriňa Adeli

Tip: Regály, police, knižnice. Aj toto nájdete v našej ponuke nábytku do obývačky. Ukryte to všetko za zatvorené dvere. V ponuke máme rôzne prevedenia šatníkových skríň.

Záhrada ako detské ihrisko

Predtým bolo nič nezvyčajné, keď sa deti stretávali na sídliskových ihriskách. Dnes sa ich snažíme udržať doma, no na druhej strane nám ide o to, aby sme im neobmedzili pohyb na čerstvom vzduchu. Naše záhrady sa zmenili na zábavné parky. Vyrástli na nich trampolíny a záhradné domčeky, ktoré podnecujú detskú predstavivosť a hravosť.

Záhradný domček Portio farebný Záhradný domček Portio

Tip: Máte v pláne kúpiť detský záhradný domček? Rôzne prevedenia, rôzne tvary, kvalitné materiály – také nájdete v našej ponuke.

Čas na rekonštrukciu

Mnohí využili nútený pobyt doma na rekonštrukciu, ktorú odkladali niekoľko rokov. Podľa štatistík medzi najčastejšie rekonštrukcie patrí práve rekonštrukcia kúpeľne. Nové obkladačky a novú dlažbu však treba doplniť vhodným kúpeľňovým nábytkom. Ten starý sme vymenili za nový moderný, ktorý sľubuje dlhú životnosť.

Kúpeľňový nábytok Toskana, provensálsky štýl Kúpeľňový nábytok Toskana

Tip: Chystáte sa rekonštruovať kúpeľňu? Moderný kúpeľňový nábytok z našej ponuky zapadne do vašej predstavy vysnívanej kúpeľne.

Kôš na bielizeň Melvin Kôš na bielizeň Melvin

Korona je tu s nami už takmer rok. Buďme zodpovední a dodržujme pravidlá. Vytvorme si pohodlie vo svojich domovoch a čo najviac času trávme so svojimi blízkymi. Pretože iba tieto chvíle sa skutočne rátajú!