Kreatívne nápady, ktoré vám uľahčia život! Získajte viac úložného priestoru a väčšiu organizáciu domácnosti

Kreatívne nápady, ktoré vám uľahčia život! Získajte viac úložného priestoru a väčšiu organizáciu domácnosti

Len s organizovanou domácnosťou vytvoríte príjemné a bezstarostné prostredie. Dôležitým krokom k tomuto cieľu je efektívne využívanie úložného priestoru. V tomto blogu vám prinášame kreatívne nápady a tipy na ľahkú organizáciu úložného priestoru. Z týchto jednoduchých zmien budete mať skutočnú radosť!  
 

Biely regál  s  knihami a úložnými boxami.

 

1. KROK: Analyzujte priestor

Pred začatím organizácie je dôležité analyzovať váš úložný priestor. Skúste identifikovať oblasti, kde je potrebná väčšia organizácia, a premýšľajte o tom, aké predmety tam budete ukladať. Týmto spôsobom získate lepší prehľad o tom, čo presne potrebujete a aké riešenia vám najviac vyhovujú.
 

 

2. KROK: Využite skrytý priestor

Využite priestor, ktorý sa zdá byť nevyužitý. Napríklad, pod posteľou môžete mať vysúvacie škatule na uskladnenie sezóznneho oblečenia. Rovnako môžete využiť steny a navŕtať do nich poličky či závesné skrinky. Skrytý úložný priestor nájdete napríklad aj pod vaším schodiskom, pod pracovným stolom, kam môžete vložiť kontajner so šuplíkmi alebo v prázdnom rohu, kde sa šikovne hodí rohový regál či skriňa. Pre viac miesta na odkladanie vecí vymeňte svoj starý gauč za sedačku s odkladacím priestorom. 

Drevený rám postele s vysunutým úložným priestorom.

 

3. KROK: Vyhoďte zbytočné veci

Jednoduchosť a organizácia idú ruka v ruke. Zbavte sa zbytočných vecí, ktoré len zaberajú miesto a nepoužívajú sa. Minimalizmus je v súčasnosti veľmi populárny a prináša pocit ľahkosti a voľnosti. Vytvorte si priestor pre to, čo skutočne potrebujete a čo vám prináša radosť. Vo vzdušnejšej domácnosti sa budete cítiť určite lepšie.

 

4. KROK: Krabičkujte

Všetko, čo dáte do škatule, už nikdy nestratíte. Naučte sa čo najviac vecí skladovať v krabičkách či dózach. Ak si napríklad všetky lepiace pásky a lepidlá uložíte do jednej nádoby, vždy budete vedieť, kde nájdete niečo na zalepenie rozbitej veci. Organizéry do skríň či zásuviek zas urobia poriadok vo vašom oblečení a vytvoria priestor pre nové kúsky. Sklenené či plechové dózy určite oceníte vo vašej kuchyni. 

7 plastových dóz  v rôznych veľkostí na kuchynskej linke plné trvanlivých potravín.

 

5. KROK: Stavte na komody

Komody patria medzi najobľúbenejší nábytok. Ponúkajú nielen veľa úložného priestoru, ale sú aj príležitosťou osviežiť svoj interiér výrazným a štýlovým prvkom. Zásuvky a oddelené priestory v komode umožňujú ľahké triedenie a rýchly prístup k uloženým veciam. Pre ešte väčší poriadok odporúčame už spomenuté organizéry do šuplíkov. 

Čierna komóda s látkovými šuplíkmi a s drevenými úchytkami.

 

6. KROK: Organizujte s farebnými značkami

Rôznorodé veci kategorizujte do boxov či textilných vakov, ktoré následne označte farebnou nálepkou. Box s vianočnými dekoráciami napríklad označte červenou farbou, na vak s kabátmi nalepte hnedú značku a podobne. Organizácia podľa farieb naučí poriadku aj vaše deti. S viacfarebným regálom do detskej izby bude upratovanie hračiek, školských potrieb či knižiek úplná hračka!


Organizácia úložného priestoru v domácnosti môže byť zábavná a osviežujúca. Využite kreatívne riešenia, farebné systémy a praktické organizéry na vytvorenie väčšieho poriadku vo vašej domácnosti. S týmito jednoduchými tipmi sa môžete pustiť do upratovania s ľahkosťou a vidieť pozitívnu zmenu u vás doma.