Kuchynský robot pre šikovné gazdinky aj šefkuchárov

Kuchynský robot pre šikovné gazdinky aj šefkuchárov

Radi experimentujete pri varení? Miešate chute, farby aj vône, a potom si s drahou polovičkou, deťmi alebo s priateľmi vychutnávate pripravené jedlo? Takáto príprava si vyžaduje svoj čas. Nie však vždy máme na takéto niekoľko hodinové varenie čas. Uľahčite si prípravu jedál pomocou šikovného kuchynského robotu. Ušetrený čas tak môžete využiť na akúkoľvek inú činnosť.

Kuchynský robot Macejko v škatuli Balenie kuchynského robota Macejko - Tempo Kondela

Malý domáci spotrebič

Kuchynský robot je označovaný ako malý domáci elektrospotrebič. Je nenahraditeľný v kuchyni pri príprave jedál a múčnikov. Zvyčajne zahŕňa niekoľko nadstavcov a rôznych prídavných zariadení. Výhodou je, že v jednom stroji získate niekoľko pomocníkov do kuchyne. Cenovo je výhodnejší, ako keby ste postupne kupovali jednotlivé prístroje. Navyše, ku každému robotu je možné dokúpiť ďalšie rozšírenie a nadstavce. Nevýhodou zas je, že takýto robot často zaberá značnú časť na kuchynskej linke. Je ťažký a nie veľmi vhodný na prenášanie z miesta na miesto.

Rôzne nadstavce a sekáčiky k robotu Príslušenstvo ku kuchynskému robotu

Na čo dbať pri kúpe?

Prvý parameter, ktorý by vás mal zaujímať, je výkon kuchynského robota. Výkon sa určuje vo wattoch. Najnižší výkon je 500 W. Vyššie triedy robotov majú výkon až trojnásobne vyšší. Vyšší výkon je zárukou toho, že robot si hravo poradí aj s hustejším hmotami. Okrem výkonu je rozhodujúci aj pohon robota. Sú dva tipy. Spodný pohon alebo horný pohon. Metličky, nožíky, sekáčiky sú umiestnené priamo v nádobe, ktorá sa zhora nasúva na pohyblivú os robota. Do nádoby sa potom pridávajú suroviny, aby sa spracovali do potrebnej podoby. Na druhej strane je vrchný pohon. Hovoríme o otáčavom ramene, na ktoré sa pripájajú rôzne nadstavce a háky. Rameno sa potom sklopí tak, aby sa dôkladne premiešali všetky suroviny. Väčšina robotov je vyrobených z plastu. Ide o lacnejšie verzie, pričom treba počítať s nižšou životnosťou. Nerezové roboty odporúčame tým, ktorí tento spotrebič používajú denno-denne.

Kuchynský robot Macejko v prevedení neo mint Kuchynský robot Macejko, neo mint

Výbava kuchynských robotov

Základnou výbavou je sklenená misa pri robotoch so spodným pohonom a misa z nehrdzavejúcej ocele pri robotoch z vrchným pohonom. Nechýbajú šľahajúce, hnetacie metly, prípadne kovové či plastové nožíky na sekanie. Okrem toho sú tu i kovové kotúče s rôznymi výrezmi na odlišné typy strúhania a sekania.  Rozšírená zostava ponúka nadstavec na lisovanie citrusov, drvič orieškov a rôznych suchých potravín, odšťavovač ovocia, mixér s filtrom na jemnú ovocnú dužinu. Súčasťou je i viac strúhacích nožov, či kotúčov. Zostava pre náročných prichádza s mlynčekom na mak, kávu a mäso, s nadstacami na výrobu klobás. Vyššie rady robotov ponúkajú kombináciu robota so spodných pohonom a robota s vrchným pohonom.

Kuchynské roboty Macejko v troch farbách Kuchynské roboty Macejko

Majte na pamäti

Koľko času plánujete stráviť údržbou? Vzhľadom na to, že robot spracováva rôzne druhy potravín, je dôležité, aby ich zvyšky nezostávali v jednotlivých častiach prístrojov. Na vyčistenie tela robota stačí vlhká handrička. Už pri kúpe si zistite, či nadstavce a príslušenstvo môžete umývať v umývačke riadu. Súčasti, ktoré nie sú vhodné do umývačky, nechajte ihneď po použití odmočiť, potom ich umyte a nechajte poriadne uschnúť. Výhodou je, ak je súčasťou robota pulzný spínač. Motor pritom funguje iba počas doby stlačenia pulzného spínača. Využíva sa to najmä pri sekaní potravín ako orechy či suché plody, cibuľa. Užitočná je aj poistka proti prehriatiu motora. Na druhej strane je výhodná aj bezpečnostná poistka proti samovoľnému spusteniu. Vyberajte si dizajn, ktorý neomrzí. Kuchynský robot je predsa veľká a dlhodobá investícia.

Z našej ponuky vyberáme:

Kuchynský robot Macejko červená Kuchynský robot Macejko v červenej farbe

Kuchynský robot MACEJKO

 

Robot MACEJKO je vhodný na miešanie rôznych typov cesta. Oceľová misa má objem 5 litrov. Macejko patrí s výkonom 1300 W do skupiny výkonnejších robotov. Súčasťou výrobku je mnoho nadstavcov na prípravu kysnutého cesta, cesta na chlieb, riedkeho piškótového cesta či prípravu snehu z bielkov. Robot zahŕňa miešací hák, hnietací hák, metličku na šľahanie. Macejko sa radí k robotom s planetárnym systémom miešania. Znamená to, že kým metla sa pohybuje jedným smerom, ložisko sa otáča smerom opačným, a tým dochádza k dokonalému premiešaniu ingrediencií. Vyrobený je z ABS plastu. Ponúkame ho až v troch trendy farebných prevedeniach: červená, čierna, neo mint.

Moderný kuchynský robot Kante, čierna, zlatá Kuchynský robot Kante, čierna, zlatá

 

Kuchynský robot KANTE

Červená, čierna, neo mint, opäť tri moderné farby, ktoré z kuchynského robota KANTE robia priam unikát. Robot sa pýši kvalitou, jednoduchou obsluhou a vysokou výkonnosťou.  Jeho súčasťou je veľká 5 litrová miska z nehrdzavejúcej ocele na miešanie všetkých typov cesta. Za jeho kúpu hovorí jeho výkon až 1800 W. Súčasťou produktu je bohaté príslušenstvo, hnetací hák na chlebové cesto, miešací hák na suroviny so strednou hustotou alebo metlička na šľahanie smotany a masla. Mixér disponuje aj systémom planetárneho miešania. Súčasťou robota je tiež mlynček na mäso a tiež nadstavce na výrobu klobás a rôznych cestovín. Konštrukcia je vyrobená z ABS plastu.