Luxusná elegancia. To sú pohovky Chesterfield

Luxusná elegancia. To sú pohovky Chesterfield

Aj vy ste sa už stretli s pojmom „chesterfield pohovka“? Lámete si hlavu nad tým, čo to znamená? Je to obyčajná pohovka alebo je niečím výnimočná? Chesterfield pohovka sa od ostatných tradičných pohoviek líši svojím vzhľadom. Má určité dizajnové prvky, ktoré sú nezameniteľné s inými. Aj v našej ponuke sa ich objavilo zopár. Čo na ne poviete?

Dvojsed Chesterfield v čiernej ekokoži s dekou Dvojsed Chesterfield

Prečo „chesterfield“?

Je niekoľko teórii o tom, prečo týmto pohovkám prischol názov Chesterfield. Najpresnejší je príbeh o lordovi Philipovi Stanhopovi, spisovateľovi a politikovi z Chesterfieldu. Lord Stanhope bol dušou aj telom gentleman. Navyše bol priekopníkom v móde a nových trendoch. Požiadal miestnych remeselníkov, aby vymysleli pohovku, na ktorej by mohol pohodlne sedieť aj taký džentlmen, ako je on. Rád by mal sofa, na ktorom by sa mu nekrčil oblek. Remeselníci preňho vyrobili originálnu pohovku, ktorá dostala názov podľa provincie Chesterfield. Tento príbeh sa datuje do 18. storočia.

Žena sediacia na chesterfield pohovke Pohodlná pohovka v štýle chesterfield

Chesterfield pohovky z minulého tisícročia

Prvé chesterfield pohovky boli čalúnené kvalitnou kožou. Typická bola hnedá a všetky jej odtiene. Medzi základné prvky patrilo mohutné zvinuté operadlo a zvinuté opierky na ruky v rovnakej výške ako operadlo. Sedadlo tvorili vysoké a mäkké vankúše. Čalúnenie je ozdobené dekoratívnymi gombíkmi hlboko vsadenými do textílie. Spodnú časť nábytku a prednú časť podrúčok zdobili kovové cvoky. Pohovku dopĺňali tvarované nohy z prírodného masívu, najlepšie v hnedej farbe.

Žena v červených šatách na pohovke chesterfield Chesterfield pohovka

Moderné chesterfield pohovky zo súčasnosti

Modernejšie chesterfield pohovky majú jemnejšie línie a ľahší dizajn. Koža si udržala v prvenstvo v použitom materiáli, dnes sa však na čalúnenie používa akákoľvek textília. Nie je nič nezvyčajné nájsť sedačku v ekokoži, zamate či v inej látke. Drevený rám a ťažkú konštrukciu nahradili ľahšie materiáli, k dreveným nohám sa pridal aj kov. Sedacie vankúše sú na suchý zips, kedykoľvek ich môžete zložiť. Aj moderná chesterfield pohovka si zachovala svoje typické znaky. Dekoratívne gombíky a kovové cvoky naďalej charakterizujú pohovky v tomto štýle. Výrobcovia sa nesústredia iba na odtiene hnedej, pohovku chesterfield ponúkajú v rôznych farbách.

Elegantná pohovka v štýle chesterfield hnedá Elegantná pohovka v štýle chesterfield

Z našej ponuky vyberáme:

Chesterfield pohovka Tifany

Luxusný 3-sed, svetlohnedá, TIFANY 3 3-sed TIFANY 3

2-sed vo svetlohnedej látke zažiari v tradičnom, modernom aj retro interiéri. Obľúbený je nielen v našich obývačkách, ale aj v reprezentatívnych priestoroch, ako sú kancelárie, vstupné priestory firiem, či kaviarne a vinárne. Zakrivené opierky rúk aj operadlo je zdobené dekoratívnymi gombíkmi. Pohovka stojí na pevných drevených nohách v prevedení dub aweo. Výplň sedacej časti tvorí kombinácia pružiny falista a PUR peny. Pohovka s rozmermi ŠxHxV 190x92x78 cm je vhodná ku stene aj umiestnená doprostred miestnosti.

Chesterfield pohovka POWEL

3-sed, modrozelená, POWEL 3 WF 3-sed POWEL 3 WF

Nožičky v prevedení dub aweo a modrozelená látka, to sú plusy, ktoré vás na 2-sede POWEL upútajú na prvý pohľad. Pohovka Powel sa radí medzi chesterfield pohovky vďaka svojmu vzhľadu. Operadlo je bohato zdobené dekoratívnymi gombíkmi. Sedaciu časť tvoria dva vankúše so suchým zipsom, čo oceníte napríklad pri údržbe pohovky. Dvojsed zakúpite u nás s rozmerom ŠxHxV 183x80x74 cm. Jednoducho láska na prvý pohľad.

Chesterfield pohovka Nikol

Luxusný 3-sed, staroružová, NIKOL 3 ML 3-sed NIKOL 3 ML

Pohovka s ľahším dizajnom, to je 3-sed Nikol. Perfektná kombinácia komfortu a prepracovanosti. Trojsed Nikol vyniká svojím farebným prevedením. Použitá látka je v staroružovej farbe, čo dodáva pohovke punc luxusu. Kovové nohy v prevedení zlatá gold menia chesterfield pohovku z obyčajnej na výnimočnú. Vďaka jej rozmerom ŠxHxV 248x80x74 cm sa na pohovke pohodlne usadia traja ľudia.

Zložte si zostavu, ktorá vás bude reprezentovať

Všetky spomínané pohovky ponúkame v rôznych prevedeniach. Dvojsed, trojsed či kreslo, rozšírte si miesto na sedenie zostavou v anglickom štýle. Navyše ponúkame možnosť zvoliť si farbu čalúnenia, dreveného rámu aj nožičiek. Nech sa páči, nazrite do celej našej ponuky pohoviek.