Masážne a polohovacie kreslo – domáca masáž pre celú rodinu

Masážne a polohovacie kreslo – domáca masáž pre celú rodinu

Trpíte bolesťami chrbta? Snívate o kvalitnej masáži, no stále si neviete nájsť čas na návštevu masérskeho salóna? Chce to poriadne masážne kreslo! Vlastnú relaxačnú oázu na zmiernenie bolestí svalstva, na prečistenie mysle, pre maximálny oddych. Môžete si ho postaviť do spálne aj obývačky, pekne ukáže aj vo vašej kancelárii. Môžete ho použiť, kedy len chcete. Používať ho navyše môžu všetci členovia vašej rodiny. Potrebujete ďalšie dôkazy, že kúpa masážneho kresla sa naozaj vyplatí?

Masážne polohovacie kreslo, sivá látka, LAMBERT Masážne polohovacie kreslo LAMBERT

Čo od kresla očakávate?

Predtým, ako sa pre nejaké kreslo rozhodnete, urobte si jasno v tom, čo od kresla očakávate. Kreslá sa všeobecne rozdeľujú do troch základných skupín: kreslá pre komerčné využitie, kreslá pre domáce využitie a kreslá určené do masážnych salónov a SPA. Líšia sa tak dizajnom, ako aj funkciami, ktoré ponúkajú. Okrem funkcií prihliadajte aj na nosnosť, materiál a rozmery.

Masážne kreslo, béžová, ARTUŠ 2 Masážne kreslo ARTUŠ 2

Masáž pomocou masážnych bodov

Kreslo si vyberajte podľa kritických oblastí na vašom tele. Potrebujete premasírovať ramená a chrbticu, alebo skôr svaly na stehnách a zadku? Masážne kreslá disponujú niekoľkými masážnymi bodmi, ktoré ponúkajú rôzny typ a intenzitu masáže.

Masáž Shiatsu – jedinečná japonská masáž. Sprostredkuje vám najvernejší zážitok masáže. Niektoré kreslá, ktoré ponúkajú tento typ masáže, umožňujú zmeniť smer masírovania.

Poklepová masáž – ide o sled úderov vysokej aj nízkej intenzity v pravidelných frekvenciách.

Hnetacia masáž (Kneading) – pri tejto masáži sa používa kruhový spôsob masírovania. Tlak je silný, takže pôsobí aj na hlboké svaly. Masáž znižuje bolesti vašich napätých svalov.

Regeneračná masáž – tento typ masáže ide oveľa viac do hĺbky. Medzi výhody patrí hĺbková regenerácia celého tela.

Masážne kreslo, čierne, AUREL 2 Masážne kreslo AUREL 2

Technológia masáže

Typy masáži sa odlišujú aj technológiu masáže. Poznáme tri základné technológie:

2D masáž – dva základné smery masáže – hore a dole, prípadne len do strán. Takúto masáž poskytujú najlacnejšie typy masážnych kresiel.

3D masáž – pohyby do troch smerov.

4D masáž – so 4D masážou sa stretnete u drahších masážnych kresiel. Je to najlepšia voľba pre masáž celého tela.

Žena v masážnom kresla Žena v masážnom kresla

Vibrovanie

Medzi základne funkcie masážneho kresla patrí aj vibrovanie. Vibrácie poskytujú menej intenzívnu masáž, ktorá stimuluje krvný obeh a zmierňuje únavu a stuhnutie svalov.  Intenzita sa dá zvyčajne regulovať. Vibračná masáž nie je taká hĺbková ako klasická masáž, zameraná je hlavne na povrchové svaly.

Vyhrievanie

Takmer každé kreslo ponúka okrem masáže a vibrovania aj funkciu vyhrievania. Nechajte si prehriať unavené svaly, tie sa potom uvoľnia, zregenerujú, rozprúdi sa krv. Má to výborný vplyv aj na metabolizmus. Ak si chcete maximálne oddýchnuť, trvajte na tom, aby kreslo ponúkalo aj takúto funkciu.

Muž v masážnom kresle Muž v masážnom kresle

Polohovanie

Aby ste sa dokázali celkom uvoľniť, potrebujete kreslo, ktoré sa vám dokáže prispôsobiť. Sotva nájdete masážne kreslo bez možnosti polohovania. Kreslo ponúka polohovanie chrbtovej opierky, vysúvaciu podnož, mnohé aj nastavenie dĺžky kresla. Dôležité je rozlišovať, do akej polohy, resp. do akého uhla si kreslo dokážete nastaviť. Na trhu nájdete už aj kreslá s tzv. funkciou Zero gravity, čo znamená, že správnym napolohovaním kresla sa vaše nohy zdvihnú nad úroveň srdca, dostanete sa tak do stavu pripomínajúcom beztiaž.

Ovládanie

Nás pocit z masáže ovplyvňuje aj spôsob ovládania. Môže ísť o malú škatuľku s niekoľkými tlačidlami, ktorá je pripojená ku kreslu, alebo o modernejšiu verziu ovládania, a to dotykový panel, na ktorom si nastavíte aj trvanie a intenzitu masáže. Kreslá sa teda môžu ovládať manuálne, elektrickým ovládačom alebo prostredníctvom dotykového displeja. Ovládanie pomocou ovládača je jednoduché a pohodlné, manuálne ovládanie môže byť problematickejšie pre starších ľudí.

Masážne kreslo, čierne, ARTUŠ 2 Masážne kreslo ARTUŠ 2

Materiál

Pretože v kresle strávite veľa času, je potrebné prihliadať aj na materiál čalúnenia. Luxusné kreslá sú z pravej kože, ktorá je mäkká a veľmi príjemná na dotyk. Syntetická koža, zvaná aj ekokoža, je však odolnejšia a trvácnejšia. Lacnejšou verziou je kreslo z látky. Možno kreslo nevyzerá až tak luxusne, no v teplých dňoch prednosti látky určite oceníte.

Rozmery kresla

Do spálne, do rohu v obývačke alebo priamo do kancelárie. To, kde kreslo umiestnite, rozhodne o tom, aké rozmery by kreslo malo mať. Tiež si zistite, aké rozmery má kreslo po rozložení, po sklopení operadla a vysunutí podnože.

Masážne polohovacie kreslo, sivobéžová Taupe látka, LAMBERT Masážne polohovacie kreslo LAMBERT

Ako často a dlho sa masírovať?

Pravdou je, že na masáž je vždy vhodný čas. Napríklad ráno po prebudení je masáž namiesto ďalších 20 minút spánku dokonalá. Prebudí vás, dodá energiu a pozitívny prístup na celý deň. Vedeli ste ale, že nadmerné používanie masážneho kresla môže byť tiež zlé? Rovnako ako akékoľvek iné dobré veci, aj masážne kreslo je dobré a prospešné, ak sa používa správne a s mierou. Odborníci odporúčajú využívať masáž dvakrát denne, maximálne 15-20 minút. Stačí to na to, aby ste uvoľnili napätie vo svaloch a zbavili sa stresu.

V masážnom kresle V masážnom kresle

Kúpa masážneho kresla je dlhodobá investícia. Preto si pred kúpou zistíte o kresle čo najviac, zaujímajte sa o funkcie aj technické parametre. Dávame do pozornosti našu ponuku masážnych kresiel s podrobným opisom, ktorý vám pomôže rozhodnúť sa. Veríme, že u nás si vyberiete toho správneho domáceho maséra.