Maximalizujte svoj úložný priestor alebo kde uložiť všetky tie veci

Maximalizujte svoj úložný priestor alebo kde uložiť všetky tie veci

 

Či už bývate v malom byte alebo sa len snažíte odstrániť neporiadok, keď znásobíte úložné priestory, bude to mať vplyv na celkový dojem z bývania. Najlepším spôsobom je strategicky zakúpiť nábytok, ktorý ponúka dostatok priestoru na uschovanie vecí. Niekedy stačí málo, aby ste dosiahli očakávaný výsledok. Zhrnuli sme niekoľko tipov, ktoré sú nielen praktické, navyše ani priveľmi nezaťažia vašu peňaženku.

 

Postele s úložným priestorom

Ak sa snažíte maximalizovať úložný priestor, poobzerajte sa po multifunkčnom nábytku. Posteľ so šuplíkmi prinesie dostatok miesta na prikrývky, posteľnú bielizeň či sezónne oblečenie. Ak ste obmedzení priestorom, voľte posteľ s úložným priestorom pod vyklápacími roštami. Do úložného priestoru sa viete dostať buď z pravej alebo ľavej strany postele, niektoré sú skonštruované tak, že sa rošty s matracmi vyklápajú zo spodnej časti, od nôh. Pri zariaďovaní spálne nábytkom majte na pamäti prístup k úložnému priestoru.

Dekoratívne prešívaná manželská posteľ so šuplíkmi Orea Manželská posteľ so šuplíkmi Orea Manželská posteľ Madia vo vzorkovanej látke Manželská posteľ s vyklápacím roštom Madia

 

Sedačky a pohovky s úložným priestorom

Ďalším všestranným nábytkom je sedacia súprava alebo pohovka s úložným priestorom. Ten sa zvyčajne nachádza v otomane sedačky alebo pod sedacou časťou pohovky. Takto jednoducho a ľahko získate miesto na odkladanie vankúšov alebo diek, športového vybavenie či kníh. Nepremrhajte priestor v sedačke, nekompromisne hľadajte gauč s úložným priestorom.

Pohovka zas býva časťou súčasťou študentskej izby. Váš tínedžer získa miesto na učebnice, svoje zbierky a pod. Ak pohovku používa na každodenné spanie, môže si do nej ukladať prikrývku a vankúš. Tak splní pohovka svoj dvojitý účel: cez deň pohovka, v noci lôžko na spanie. Úložný priestor nijako neovplyvňuje dizajn sedačky. Nájdite takú, ktorá vám bude vyhovovať po všetkých stránkach. Mala by byť funkčná, pohodlná, zároveň by mala vystihovať váš životný štýl.

Ako si vybrať tú pravú sedaciu súpravu sa dočítate v našom blogu Zariaďujete obývačku? Základom je sedacia súprava..

Sedačka Nicoleta s úložným priestorom Sedačka Nicoleta v sivej látke s úložným priestorom Pohovka Aurelia v ružovej látke Pohovka s úložným priestorom Aurelia

 

 

Taburety s úložným priestorom

Taburet slúži ako ďalšie miesto na sedenie, môžete si naň vyložiť unavené nohy, často zastupuje konferenčný či príručný stolík. Ak sa už rozhliadate po novom taburete, prečo nekúpiť hneď taký, ktorý ponúka aj úložný priestor? Uschovajte doň drobnosti a všetky tie predmety, ktoré doteraz nemali svoje miesto, no chcete ich schovať pred zrakom hostí. Taburet s úložným priestorom vám pomôže udržať v miestnosti poriadok.

 

Taburet s úložným priestorom Taburet s úložným priestorom Marlo

 

 

Klasické skrine a police

Veľkú časť vašej úložnej kapacity budú, samozrejme, tvoriť police a skrine. Klasická polica je základom každej domácnosti. Často sa police vešajú na stenu iba do výšky očí, resp. tak vysoko, ako vysoko dočiahnete zo stoja. Mali by ste zvážiť zakúpenie policového systému, ktorý siaha až po strop. Také to riešenie oceníte aj v kuchyni. Nebojte sa kuchynské skrinky rozvrhnúť tak, aby horná časť skriniek končila tesne pod povalou. Počítajte tiež s rohovými skrinkami. Rohové kuchynské linky maximalizujú využitie priestoru. Zvážte nákup úložného systému s nastaviteľným policami. Umiestnite ho v predsieni, hale, spálni či v obývačke. Tým, že si viete nastaviť výšku jednotlivých políc, nemusíte sa obývať, že by sa položky a predmety do políc nezmestili.

 

Regálový systém Tofi Regálový systém Tofi v bielej farbe

 

 

Najlepšie šatníkové skrine sú vstavané

Vyčleňte v spálni dostatočný priestor pre skriňu. Najfunkčnejšie riešenie sú vstavané skrine. Oslovte odborníka v tejto oblasti, ktorý vám skriňu nielen vyrobí, ale poradí aj s jej dizajnom a rozvrhnutím políc. Vstavané skrine sú síce drahšie, no najviac vyhovejú vašim požiadavkám. Zadovážte si ku skriniam nadstavce, aby ste, opäť, maximálne využili priestor až po strop. Zvážte vnútorné členenie skríň. Oblečenie, ktoré môžete zavesiť na ramienka, patrí na vešiakovú tyč. Zvyšok uložte do políc. Najideálnejšie sú skrine, kde si výšku políc viete regulovať podľa potreby. Skriňa by mala mať aj šuplíky, na spodnú bielizeň, opasky a iné doplnky. Miesto im môžete nájsť aj v šuplíkovej či kombinovanej komode.

 

RTV stolík DUNAJ s úložným priestorom Obývacia stena Dunaj dub sonoma

 

 

Multifunkčná obývacia stena

Keď kupujete obývaciu stenu, uvedomte si, že potrebujete miesto nielen na váš televízor, ale aj na rôzne iné technické a elektronické vybavenie. Majte na pamäti všestrannosť nábytku a dostatok úložnej kapacity. Veľa obývacích stien je pekných, moderných, ale málo funkčných. Napríklad niektoré síce majú aj police, no tie nie sú dostatočne hlboké na to, čo na ne potrebujete položiť. Ak kupujete stenu s úmyslom maximalizovať úložný priestor, voľte takú, ktorá sa skladá z niekoľkých skriniek, vitrín a políc. Minimalistický dizajn v tomto prípade nie je určený pre vás.

 

Obývacia stena Assor dub sonoma Obývacia stena Assor

Vozíky na kolieskach


Prenosné, tzv. servírovacie vozíky sú výborný a jednoduchý spôsob, ako získať úložný priestor navyše. Ľahko sa premiestňujú, jednoducho ich presuniete na nenápadné miesto, keď ich práve nepotrebujete, ale viete ich aj začleniť do dizajnu miestnosti. Napríklad servírovací vozík v kuchyni môže zväčšiť váš pracovný priestor, môžete naň uložiť často používané kuchynské náčinie, v prípade potreby sa dokáže zmeniť na pohyblivý bar s nápojmi. Keď vozík práve nepotrebujete, odsuňte ho do kúta miestnosti a postavte naň vázu s kvetmi. Jednoduchý spôsob ako oživiť miestnosť. V obývacej izbe zas poslúži ako odkladacia plocha na knihy, časopisy alebo diaľkový ovládač.

Pojazdný vozík s kolieskami Vozík s kolieskami Elon

Súčasný trh prináša mnoho univerzálneho a kreatívneho nábytku, ktorý vám pomôže maximalizovať úložný priestor. Je to tiež spôsob ako vyjadriť svoj životný štýl bez toho, aby ste museli siahnuť hlboko do úspor. Navštívte kamenné predajne alebo nakupujte online. V našom e-shope www.temponabytok.sk nájdete multifunkčný nábytok, ktorý je navyše cenovo dostupný.