Medzinárodný deň detí: Deň, keď sú priania bližšie k realite

Medzinárodný deň detí: Deň, keď sú priania bližšie k realite

Jeden z najvzácnejších okamihov v našich životoch je bezpochyby narodenie detí. Malých ružových klbiek s nevinnosťou v srdciach. A ako rastú, menia sa na naše živé vízie a ideály. Vidíme v nich samých seba a vyprevádzame ich do životov s prianím šťastia a nekonečnej odvahy. Deň detí je jeden zo vzácnych a významných okamihov, ktoré prežívame spolu s nimi a sami naň radostne spomíname. Venujme sa našim pokladom v tento sviatok naplno!

 

Detské hry

 

Blaho pre všetky deti

Aj Deň detí má svoju históriu, i keď dodnes nie je celkom jasné, prečo bol ako dátum jeho slávenia  vybraný práve 1. jún. Kedysi sa dokonca nazýval Dňom ruží alebo Dňom kvetov. Pôvod sviatku siaha do švajčiarskeho mesta Ženeva, kde sa na Svetovej konferencii v roku 1925 zadefinovali isté pravidlá pre blaho detí a taktiež sa poukázalo na ich problémy vo svete. Existuje niekoľko teórií, prečo sa ustanovil práve začiatok júna. Jedna z najznámejších hovorí, že vtedajší čínsky generálny konzul v meste San Francisco pozval mnoho čínskych sirôt na festival Dračích lodí a zhodou okolností bol dátum totožný s dňom konferencie. 

Avšak, nie všade vo svete má Medzinárodný deň detí taký úspech ako u nás. Mnohé krajiny ho dokonca oslavujú v iný dátum. My na Slovensku si ho pripomíname od päťdesiatych rokov minulého storočia a stal sa plnohodnotným sviatkom. Tento deň by sme mali preto venovať práve našim ratolestiam a nezáleží na tom, aké sú veľké. Veď každý sme istým spôsobom večným dieťaťom. 

 

Plyšové hračky pre deti

 

Žiadna akcia nablízku? Urobte im vlastný program!

Deň detí jednoducho patrí hrám, radostiam, svetu fantázie a zábavy. Jeho nosnou myšlienkou je prežitie šťastného detstva plného lásky v rodine, ktorá by mala byť spolu. Zapojiť sa bezpochyby dajú aj starí rodičia, ktorí si svoje vnúčatá užijú do sýtosti. Urobte tento sviatočný deň pre vaše deti nezabudnuteľným. Či už spoločnou aktivitou – kreslením, hraním sa, naháňačkou v záhrade, alebo milým darčekom, vďaka ktorému sa budú môcť poriadne vyšantiť. 

 

Detský záhradný domček

 

Potešte ich srdiečka

Detské srdcia potešia aj verní kamaráti v podobe roztomilých mäkkých plyšákov, ktoré deti jednoducho milujú. Alebo čo tak vlastný dokonalý úkryt pre malých aj veľkých šibalov? Detské záhradné domčeky v sebe ukrývajú dobrodružstvá pre všetkých výmyselníkov. Navyše, ostanú nezabudnuteľnou spomienkou na sladké detské časy. Dopriať im môžeme aj ich obľúbené sladkosti, samozrejme, všetko s mierou.

 

Detská kuchynka EMIEL

 

Objavte ich talenty

Radi sa vaše deti hrajú na malých kuchárov či pekárov? Ak si vaše hrnce vytrpeli už dosť a potrebujete ich na prípravu obeda, detské kuchynky ponúkajú dokonalú náhradu, kde môžu rozvíjať svoje talenty aj stimulovať zmysly. S detskou drevenou kuchynkou EMIEL si váš malý kuchár či kuchárka užije plno zábavy. Lyžice, naberačky, aj mikrovlnka – to všetko je vo výbave, preto hurá s nimi do akcie!

 

Detské kolobežky

 

Vyrazte s nimi do ulíc

Veselý a hravý Deň detí nemusíte stráviť len doma alebo na záhrade. Urobte si spoločný výlet do kina, na kúpalisko alebo do ZOO, ktorý zavŕšite rodinným obedom či sladučkou zmrzlinou. A pokojne peši. Alebo ešte lepšie - na štýlových kolobežkách či skateboardoch, na ktorých sa môžu vaše ratolesti zároveň vyblázniť. Navyše, jazda na kolobežke nielenže podporí ich pohyb, ale tiež zlepší ich rovnováhu a motorické schopnosti. Možností je naozaj neúrekom, stačí len vybrať tú správnu, ktorá vyhovie detskej duši. 

Slovami americkej novinárky Mignon McLaughlin – len tam, kde sa stretávajú deti, existuje ozajstná šanca na zábavu…

 

Aktivity pre deti

 

Náš tip -  aktivity, ktoré môžete s deťmi zažiť:

Pestré programy pre rodiny s deťmi na námestiach
Detské prehliadky a turnaje na hradoch a zámkoch
Cesty rozprávkovým lesom
Športové dni v Tatrách a na ihriskách
Kúpanie v aquaparkoch
Jazdy na koňoch
Rozprávková jazda vláčikom