Myslite na štvornohých miláčikov (nielen) na Medzinárodný deň psov

Myslite na štvornohých miláčikov (nielen) na Medzinárodný deň psov

Medzinárodný deň psov sa prvýkrát zapísal do kalendárov v roku 2004. Najvýraznejší podiel na tomto sviatku má známa ochrankyňa práv zvierat a odborníčka na ich chov Colleen Paige. Medzinárodný deň psov každoročne pripadá na 26. augusta. Dôvod je prostý: práve v tento deň sa stretli cesty Colleen s jej prvým psíkom – ako rodina si svoju Sheltie adoptovali z útulku. 

 

Medzinárodný deň psov tak vyzýva nielen na oslavu všetkých psov, ale snaží sa upriamiť pozornosť tiež na psy v útulkoch. Či už psa máte, alebo rozmýšľate nad jeho adopciou, pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako im vytvoriť doma podmienky pre šťastný život. 

 

NOVINKA 2023: Domčeky pre psov aj mačky

Vytvorte svojmu psíkovi jeho miesto aj v byte či vo vnútri domu. Je to dôležité nielen pre jeho pohodlie, ale aj psychickú pohodu a pocit bezpečia. Našou novinkou MAZIE ich preto zaručene potešíte. Domčeky sú výrobené z laminovanej MDF dosky, ktorá je dekorovaná bielou farbou v kombinácii s prírodnou hnedou. Každý domček je dodávaný spolu s dvoma kovovými miskami, ktoré sú umiestnené na boku domčeka, čo uľahčuje prístup k jedlu a vode.

Vo vnútri domčeka si váš psík nájde pohodlnú podušku, ktorá je vyplnená jemným jokom. Táto poduška mu poskytne pohodlné miesto na oddych a spánok. Domčeky MAZIE sú ľahko udržiavateľné a môžete ich jednoducho čistiť vlhčenou utierkou a podušku prať pri 30°C.

 

U nás nájdete aj voliéry pre psy rôznych rozmerov 

Behať, skákať, jašiť sa, hľadať „myšičky“, nosiť aport. Voľný pohyb a hra  sú pre psa prirodzené a tiež nesmierne dôležité. Každé plemeno je inak náročné, no takmer pri všetkých rasách sa stretnete s momentom, keď mu potrebujete obmedziť pohyb v záhrade. A reťaz neprichádza do úvahy – vďaka novej legislatíve je toto riešenie dokonca nezákonné. 

Čo robiť, keď príde návšteva, ktorá sa psíka bojí?  Voliéra pre psa môže byť šikovným riešením. V našej ponuke nájdete hneď viacero rozmerov a tiež typov voliér pre psy: pre menšie plemeno, pre väčšie, aj pre viac psov. Napríklad voliéra pre psa DOGNY TYP 3 je dlhá 256 cm, široká 135 cm a vysoká 149 cm. Nechýba jej ani strecha a tri steny z vlnitého plechu, ktoré ochránia vášho štvornohého miláčika pred nepriazňou počasia – dažďom, snehom i vetrom. Predná časť je pletivová, zviera má tak zo svojej voliéry dokonalý výhľad. 

Okrem voliér s plechovou strechou v našej ponuke nájdete tiež modely s vodeodolnou plachtou, ktorých všetky štyri steny sú pletivové. Takou je napríklad voliéra pre psa SOBKY TYP 4 s rozmermi 242 cm x 126 x 210 cm. Každá z voliér je vybavená pántami so západkou, s ktorými dvere ľahko a bezpečne uzatvoríte. Vždy však odporúčame voliéru pre psa vybaviť pelechom, kde si bude môcť váš štvornohý miláčik oddýchnuť. 

 

voliera

 

Pohodlné pelechy pre psy – do záhrady i domu

Zvaliť sa po dlhej prechádzke či po hraní sa v záhrade do pelechu je pre psa krásnym zakončením aktivity. Pelechy pre psy z našej ponuky sú vhodné ako do interiéru, tak aj do exteriéru, napríklad do voliéry krytej strechou. 

Rôzne farby, rôzne veľkosti, všetky maximálne pohodlné. Naše pelechy pre psy sú plnené mäkkou molitanovou drťou a čalúnené vysoko odolnou látkou. Zbaviť ju srsti pomocou navlhčenej handričky či gumenej rukavice je nesmierne jednoduché. Majitelia psov tiež ocenia možnosť vytiahnuť vankúš z pelechu a vyprať ho. Rovnako môžete prať i celý pelech. 

Pre väčšieho psa či mamu so šteniatkami je ako stvorený pelech pre psy DOGBED TYP 3 s rozmermi 115 cm x 78 cm x 22 cm. Nájdete ho u nás v troch rôznych farebných prevedeniach: mentolová, sivá a hnedobéžová. Samozrejmosťou sú i ďalšie typy, ktoré sa líšia veľkosťou, pohodlie však ostáva rovnaké – to najvyššie. 

 

pelech

 

Tašky na prenos menších psov 

Cesta autobusom, výlet vlakom, prevoz k veterinárovi, pohyb na preplnených verejných priestranstvách. Najmä majitelia menších a stredne veľkých psíkov vedia, aké stresujúce a tiež nebezpečné to pre ich miláčika môže byť. Poznáme však efektívne a tiež štýlové riešenie: tašky pre psy

V našom e-shope nájdete viacero typov: so zatváracou, ale aj s otvorenou hornou časťou. Nechýbajú ani rôzne veľkosti, dizajny či spôsoby uchytenia. Obľúbená je taška pre psa MANIK TYP 3, ktorá zaujme svojou farebnou kombináciou – ružová a sivá, môžete ju nosiť v ruke i na ramene, a máme ju pre vás až v dvoch veľkostiach: 38 cm x 25 cm x 28 cm alebo 45 cm x 28 cm x 33 cm. Vnútro je vystlané ovčou vlnou a zvládnete v nej odniesť psíka veľkého až do 7,5 kg. Limuzína pre vášho štvornohého miláčika, ktorú šoféruje vaša ruka. 

Chcete si pozrieť ďalšie voliéry, pelechy či tašky v našej ponuke? Nájdete ich v kategórii Chovateľské potreby pre psy

taška pre psa