Na čo pozerať pri výbere modernej kuchynskej linky?

Na čo pozerať pri výbere modernej kuchynskej linky?

Aby ste dosiahli moderný a sofistikovaný vzhľad kuchyne, je potrebné viac ako len niekoľko elegantných dizajnových spotrebičov. Tajomstvo úspechu spočíva v detailoch. So správne zvolenými a zabudovanými prvkami svoju kuchyňu dokážete povýšiť z mierne modernej miestnosti na skutočne úžasný, multifunkčný a moderný priestor. Moderný dizajn je zvyčajne úplne kompatibilný s inými štýlmi, ako je minimalistický, industriálny aj rustikálny. V tomto článku nájdete niekoľko tipov, ktoré vylepšia vzhľad vašej kuchyne.

Správne zvolené kuchynské skrinky – 90% úspechu

Kuchynská linka je základný prvok vašej kuchyne. Súčasné dizajny sú zamerané na jednoduchosť a minimalizmus. Jednoduché, čisté skrinky s hladkými dvierkami sú naďalej veľmi populárne. Pôsobia tlmene, prepojene, a vytvárajú jeden celok, ktorý dotvára sofistikovaný vzhľad miestnosti. Žiadne rušivé elementy ako sklá, úchytky alebo masívne rámy. Ak sa obávate toho, že po čase bude vaša kuchyňa pôsobiť nudne, skombinujte dve farebné úpravy skriniek. Ak si nie ste istí výberom, obráťte sa na odborníka. Niekto, kto vám pomôže s výberom kuchynskej linky, vám sníme z pliec nemálo starostí.

 

Kuchynská linka Steel v bielej a čiernej farbe Kuchynská linka Steel s bielym a čiernym leskom. Zdroj: temponabytok.sk

 

Vodorovné línie sú charakteristickým znakom moderného interiéru. V kuchyni to ľahko dosiahnete horizontálne orientovanými obdĺžnikovými tvarmi skriniek. Často sú to detaily, ako napr. osvetlenie pozdĺž kuchynskej linky, či vodorovné čiary na frontoch skriniek.

 

Kuchynská linka s vodorovnými líniami Dodržujte vodorovné línie v kuchyni. Zdroj: temponabytok.sk

 

Praktickú stránku kuchynskej linky oceníte počas prípravy aj servírovania jedla. Vyklápacie dvierka s plynovými vzperami by mali byť samozrejmosťou. Hľadajte kuchynskú linku so šuplíkmi, ktoré sú obohatené o systém automatického zatvárania. Ak ste sa rozhodli pre kuchynskú linku na mieru, trvajte na týchto, možno naoko nedôležitých, detailoch.

Digestory

Ak chcete udržať hladký a ničím nerušený vzhľad kuchyne, všetky veci, ktoré momentálne nepoužívate, vrátane spotrebičov, odložte a uschovajte. Dnes sa už kuchynské digestory zasúvajú do pultového priestoru. V prípade kuchynských liniek, kde sa digestor nedá zasunúť do pultu, sú k dispozícii nízkoprofilové digestory. Čo poviete na odsávač pripomínajúci televízor? Úzky, funkčný, praktický, ktorý na prvý pohľad ničím nepripomína klasický komínový digestor. Niektoré majú v sebe zabudované osvetlenie.

 

Digestor ako televízna obrazovka Moderný digestor v tvare televízora. Zdroj: temponabytok.sk

Kuchynský drez

Kuchynské drezy sú zvyčajne vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Vyšší štandard zaručujú smaltované drezy v rôznych farbách. Drez by mal byť dostatočne veľký a mal by zodpovedať časuktorý trávite umývaním riadu. Môžete si vybrať medzi jedným veľkým drezom a dvojitým drezom s umývadlami v rovnakej alebo v rozdielnych veľkostiach.

Zvážte aj tvar umývadla. Hranaté, oválne, so zaoblenými stranami alebo atypické dokáže vyzdvihnúť moderný vzhľad celej kuchyne.

Existuje spôsob, ako urobiť drez ešte funkčnejší. Drez s pohyblivými drenážnymi panelmi, ktoré môžete umiestniť všade tam, kde by mohli byť najužitočnejšie, či už na bočnej strane drezu alebo priamo nad ním.

 

Drenážne panely v kuchyni Drez s drenážnymi panelmi. Zdroj: temponabytok.sk

Vstavané spotrebiče

Vstavané spotrebiče patria medzi najžiadanejšie moderné vybavenie kuchyne. Zariadenia z nehrdzavejúcej ocele pôsobia luxusným dojmom. Materiál však nie je to jediné, čo robí zariadenia modernými. Dnes sú už mnohé z nich vybavené pripojením na internet. Namiesto toho, aby ste fyzicky otvárali chladničku, sa na ňu diaľkovo napojíte a skontrolujete zásoby. V dnešných ultramoderných kuchyniach sa často nepočíta s úchytkami a rukoväťami, a to nielen na skrinkách. Dokonca aj niektoré z najnovších spotrebičov, ako napríklad umývačka riadu, ich nemajú. Ako to funguje? Stačí dva razy zaklopať na umývačku riadu a dvere sa automaticky otvoria.

 

Kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi Počítajte v kuchyni so vstavanými spotrebičmi. Zdroj: temponabytok.sk

Osvetlenie kuchyne

Osvetlenie kuchyne sa v súčasnosti neobmedzuje iba na hlavné centrálne svetlo. Správny výber viacerých druhov osvetlenia vám totiž zaručí presvetlenie miestnosti, odbremení váš namáhaný zrak, a v neposlednom rade podtrhne dizajn kuchyne a spríjemní atmosféru počas prípravy večere. Zároveň by sme mali rešpektovať, že v kuchyni sú prinajmenšom dve miesta, ktoré vyžadujú špeciálne osvetlenie, a to je pracovná plocha a jedálenský stôl. Centrálne osvetlenie je obvykle zabezpečené stropným osvetľovacím telesom – stropnými lampami, lustrom, svietidlami zabudovanými v podhľadoch a nastavenými do rôznych smerov, často i žiarivkami. Veľmi dobrým riešením ako získať viac svetla v kuchyni, a hlavne nad pracovnou plochou, kde je svetlo najpotrebnejšie, je práve použitie LED podsvietenia horných skriniek kuchynskej linky.

Moderná kuchyňa pre moderných ľudí

Kuchynská linka Armando

 

Kuchynská linka Armando v prevedení dub sonoma a sivý lesk Kuchynská linka Armando v prevedení sivý cobalt s leskom a dub sonoma trufel. Zdroj: temponabytok.sk

 

Súčasťou žitia je aj prijímať potraviny. Ich výživná a pestrá príprava si vyžaduje vhodnú miestnosť a podmienky prispôsobené tomu, že v nej budete tráviť veľa času. Preto by ste sa mali v kuchyni cítiť pohodlne s maximálnym komfortom. Jednoduchá, ale predsa pekná, aj taká vie byť kuchynská zostava ARMANDO, ktorá v sebe ukrýva kvalitu. Materiál laminovaná drevotrieska zaručuje pevnosť a stabilitu. To dokazuje aj hrúbka pracovnej dosky, ktorá je 28 mm. Kombinácia farieb sivý cobalt s leskom a prírodný odtieň dub sonoma trufel vytvára príjemné prostredie. Vrchná zostava sa skladá z troch skriniek, spodná pozostáva taktiež z troch skriniek, pričom jedna je šuplíková s tromi šuplíkmi.

Kuchynská linka Klanton

 

Kuchynská linka Klanton v prevedení dub svetlosivý a dub tmavý Kuchynská linka Klanton v prevedení dub svetlosivý a dub tmavý. Zdroj: temponabytok.sk

 

Hrdinka medzi kuchyňami! Kuchynská linka KLANTON sa stane srdcom vašej domácnosti. Miestom, ktoré bude rozvoniavať dobrým jedlom, pretože variť v takejto kuchyni bude odteraz vaša obľúbená činnosť. Dizajn a farebná kombinácia, ktorými táto kuchyňa disponuje, ju posúvajú v rebríčku medzi top kuchyne. Korpus aj dvierka sú vyrobené z kvalitnej laminovanej DTDSvetlá a tmavá, piesok a čokoláda - dizajnéri skombinovali dva odtiene hnedej, ktoré spolu ostro kontrastujú, no zároveň vytvárajú dokonalý celok. Korpus skriniek je v dekore dub svetlosivý. V rovnakej farebnej úprave sú aj dvierka horných skriniek, ktoré po zmontovaní poskytujú až 2,4 metra úložného priestoru. Spodné skrinky sú v dekore dub tmavý, bez sporáka až 1,8 metra úložného priestoruSpodné skrinky sú dodávané vrátané pracovnej dosky a dolnej lišty.