Neo mint je farba roka 2020. Ako ju správne použiť v interiéri?

Neo mint je farba roka 2020. Ako ju správne použiť v interiéri?

Farba hrá dôležitú úlohu v dizajne interiéru. Každá farba môže úplne zmeniť miestnosť; môže nastaviť tón miestnosti, náladu aj celkovú atmosféru. Má tiež moc opticky zmenšiť alebo zväčšiť akýkoľvek priestor. Každý rok významné spoločnosti zaoberajúce sa farebnými tónmi, ako sú Sherwin-Williams a Pantone, oznamujú farbu nadchádzajúceho roka. Interiéroví dizajnéri tieto farby zakomponujú do návrhov kuchýň, obývačiek aj kúpeľní. Aká je farba roka 2020?

 

NEO MINT

Táto farba ohlasuje začiatok nového desaťročia. Vychádza z popularity mäkkých pastelových odtieňov. Neo mint je svieži odtieň zelenej, ktorý má chladný futuristický podtón. Je určený na zosúladenie vedy a techniky s prírodou. Stelesňuje pozitívnu náladu a optimizmus.

Neo mint sa vďaka svojmu čistému charakteru hodí do interiéru, najmä do kúpeľní alebo kuchýň. Kombinujte tento odtieň s neutrálnymi farbami, ako je sivá alebo sivohnedá taupe, pre svieži vzhľad ju spojte s modrou alebo bielou farbou. Túto zelenú dokáže tiež oživiť pastelová ružová alebo fialová, lososová, oranžová alebo iné výraznejšie odtiene zelenej.

Mintová sedačka s farebnými vankúšmi Skombinujte Neo Mint s inými výraznými farbami

Neo mint v interiéri

Neo mint pôsobí príjemne a upokojujúco. Zvoľte ju preto ako základnú farbu pre obkladačky do kúpeľne. Úžasne pôsobí v kombinácií s drevenou podlahou. Táto svieža zelená je ideálna aj do obývačky a kuchyne. Ak hľadáte niečo dramatickejšie, spojte Neo mint zelenú s mramorovým vzorom tapety.

Kúpeľňa a doplnky v mintovej farbe Kúpeľňa v odtieni Neo Mint

Aj keď Neo mint nemusí byť ideálnou farbou pre kuchynské skrinky, v skutočnosti je táto farba účinná pri vytváraní osviežujúceho a pokojného priestoru. Vystihuje škandinávsky štýl. V kombinácii s prírodnými drevenými povrchmi dokážete vytvoriť kuchyňu, v ktorej vám pôjde varenie od ruky.

Mintová farba v kuchyni Kuchynské linky v oditeni Neo Mint

Chýba vám odvaha na to, aby ste steny v miestnostiach natreli nazeleno? Očarila vás táto farba, no odmietate kvôli trendom zmeniť celkový vzhľad svojej domácnosti? Dodajte miestnostiam neo mint nádych v podobe doplnkov a nábytku. Posteľné obliečky, koberec, vankúše či deka. A čo takto sedačka v tejto osviežujúcej farbe?

Mentolová rohová sedačka Belmont Sedačka Belmont v mintovej farbe

Ďalšie farby roka 2020

Champagne

Odtieň Champagne nahrádza chladnú šedú farbu, ktorá už roky dominuje vo svete interiérového dizajnu. Tento béžový prírodný odtieň spôsobí, že miestnosť bude teplejšia a útulnejšia. Champagne vytvára upokojujúce prostredie. Ak chcete pridať výraznejšie farby do priestoru, skombinujte Champagne odtieň s textúrami a vzorkovanými materiálmi. Veľmi dobre ladí s kovovými doplnkami zo zlata či striebra.

Odtieň champagne v jedálni skombinovaný so zlatými doplnkami Farba champagne v jedálni

Žltá

Žltá je farba optimizmu a šťastia. Okamžite oživí každú miestnosť, hoci jej silné a výrazne odtiene môžu niekedy vytvoriť opačný efekt. Návrhári majú tendenciu používať žltú striedmo, zvyčajne iba ako prízvukovú farbu. V roku 2020 sa dostáva do popredia zlatožltá. Tento farebný odtieň dodáva miestnosti osviežujúci nádych; ideálny do spálne, obývačky, domácej pracovne aj kancelárie, ale aj do materských škôl.

Žlté steny a doplnky v detskej izbe Žltá detská izba

Námornícka modrá

Tmavomodrá je nadčasová farba, ktorej popularita vzrastá. Tento silný odtieň pripomína nočnú oblohu. Tmavé odtiene modrej v spojitosti so champagne dodávajú každému domovu príjemný vzhľad. Môžete ho použiť na vymaľovanie celej miestnosti alebo na vytvorenie prízvukovej steny k neutrálnemu odtieňu. Čoraz viac sa používa ako farba kuchynského nábytku, sedačiek či pohoviek.

Pohovka Zelda v modrej farbe Pohovka Zelda

Svetloružová

Ružovú je možné použiť v mnohých miestnostiach. Svetloružová je osviežujúca alternatíva k bielej alebo béžovej. Môže byť použitá v obývacích izbách, spálňach, predsieňach a dokonca aj v kuchyniach. Dopĺňa akýkoľvek priestor a dobre funguje s ostatnými farbami. Či už ako farba stien, textílii, doplnkov a nábytku, ružová farba takmer vo všetkých odtieňoch dodá interiéru pokojný, jemný a elegantný vzhľad.

Svetloružová posteľ aj stena v spálni Svetloružová v spálni

Tmavočervená

Tmavé, bohaté červené odtiene nie sú vyhradené iba pre jesennú sezónu. Tmavočervená dodáva každej miestnosti sofistikovanosť a teplo. Môžete ju použiť ako prízvukovú farbu alebo ako dominantnú farbu. Ľahko sa kombinuje s inými farbami.

Červené kreslo a červený pás na sivej stene Tmavočervené doplnky v miestnosti

Mango

Mango je zábavná, energická a silná farba. Je to farebný trend roku 2020. Rovnako ako väčšina výrazných farieb sa mango môže používať ako prízvuková farba v obývacích izbách alebo jedálňach. Môže sa tiež použiť na doplnky a dekorácie - vankúše, prikrývky, kreslá a iné. Rozjasňuje miestnosť a dotvára príjemnú atmosféru.

Pohodlné kreslo Libera v mangovej farbe Kreslo Libera v mangovom odtieni

Sivá

Sivá je kráľovná neutrálnych farieb. Pokoj a vyrovnanosť, ktorú má sivá farba, nemožno nájsť v žiadnych iných populárnych farbách pre rok 2020. Tento jednoduchý odtieň ocenia predovšetkým tí, ktorí nie sú veľkými fanúšikmi jasnejších odtieňov. Sivá je ideálna pre minimalistický aj moderný štýl.

Sivá farba na stene a doplnkoch Moderný interiér v sivej farbe