Obývačka – srdce každého domova

Obývačka – srdce každého domova

Srdce domova. Miesto, kde to žije, kde sa stretáva rodina, kde sa trávi spoločný čas. To je obývačka - izba, v ktorej sa odohráva spoločenský život rodiny. Ako využiť jej možnosti naplno? Ako vytvoriť v obývačke príjemnú stretávaciu časť, v ktorej bude radosť tráviť čas? Odpovede poznáme, pripravili sme pre vás skvelé tipy na konkrétny nábytok. Ktorá sedačka sa do obývačky skvelo hodí? Akým kobercom a kreslami ju doplniť? A čo konferenčný stolík? Nebojte, mysleli sme na všetko. 

Obývačka

 

Z čoho urobiť dominantu obývačky? 

Je príjemné, keď každej miestnosti dominuje istá časť, ktorú dopĺňajú menej výrazné kúsky. V spálni je to posteľ s nočnými stolíkmi, v detskej izbe to môže byť poschodová posteľ a písacie stoly. A v obývačke? Tu je hneď niekoľko možností. Prirodzene sa ponúka stretávacia časť: veľká pohodlná pohovka, šikovný konferenčný stolík, príručný stolík v prípade návštevy, kusový koberec a ušiak či taburetka. Ako to môže vyzerať v praxi? 

Vzhľad obývačky závisí najmä od vášho štýlu. Ukážme si to na príklade škandinávskeho minimalizmu, ktorý priestor dokáže opticky zväčšiť, pomáha udržiavať väčší poriadok a zároveň je dostatočne útulný. Základom je sedačka. Pokojne môže byť rohová, ideálne v neutrálnych farbách, ktoré neskôr doplníte prírodným drevom a farebnými doplnkami. 

 

Obývačka

 

Sedačka do obývačky pre väčšiu variabilitu

Máte radi variabilitu a občas uvítate drobné zmeny v rozmiestnení nábytku? Skvelým riešením je sada 3-sedačky a dvoch kresiel AMEDIA. Sivá farba, drevené nohy, dostatok priestoru i pohodlia. Ako stvorená pre škandinávsky štýl. Ak sa radi hráte s farbami, sadu AMEDIA nájdete u nás aj horčicovom, čokoládovom, tmavosivom či staroružovom prevedení. Už ju len doplniť vhodnými vankúšikmi

S udržiavaním čistoty vám pomôže laminátová alebo drevená podlaha, prípadne parkety. Počítajte s menším množstvom prachu a menej náročnom starostlivosťou. Žiada si to však ostrov pohodlia pre nohy. Kúskom, ktorý vám pomôže zútulniť obývačku a dodať jej šmrnc, je kusový koberec. Po ktorom siahnuť? Moderný kusový koberec MARION je ideálnym riešením. Abstraktný vzor, sivo-žlto-modré farby a správny rozmer sa postarajú o to, aby ste si stretávaciu časť obývačky zamilovali. 

 

Obývačka

 

Konferenčný a príručný stolík do obývačky 

K tejto sedačke sa dokonalo hodí konferenčný stolík INFERO. So sedačkou AMEDIA sa harmonicky doplní drevenými nohami a domácnosť s deťmi určite ocení okrúhly tvar hornej dosky. Tú si môžete vybrať v sivej, bielej alebo čiernej farbe. Ak by sme mali toto rozhodnutie urobiť za vás, siahli by sme po bielej. Dôvod je jednoduchý – bielu ľahko skombinujete s ostatnými prvkami obývačky a zároveň miestnosť urobí vzdušnejšou a čistejšou. 

Očakávate väčšiu návštevu? Na príručný stolík sa môžete vždy spoľahnúť. Najmä, keď je ľahký a jednoducho ho premiestnite. Presne takým a zároveň zaujímavým dizajnovým kúskom je šikovný príručný stolík RENDER. Dokonalý pár s kobercom MARION vytvorí v tmavomodrom prevedení, nájdete ho však tiež v mentolovej, nude ružovej, bielej a čiernej farbe. A navyše, váži menej ako dve kilá. Bonusom je odnímateľná horná tácka. Využitie nájdu v obývačke pokojne i dva príručné takéto stolíky. 

 

Obývačka

 

Doplnky, ktoré urobia obývačku útulnejšou

Hoci len doplnkom, no nesmierne dôležitým, je vhodné zvolený regál či otvorená skrinka. Sem umiestnite knižky, misu s ovocím, dekoračné predmety, vázu s rezanými kvetmi, ale tiež izbovky v črepníku. Ak vám to obývačka dovolí, stavte na väčšie rozmery, s ktorými vytvoríte zaujímavú dekoráciu. 

Čo by ste povedali na priestranný čistobiely regál SARAH? Že nuda? Toho sa vôbec nemusíte obávať, práve biela farba poslúži ako skvelý podklad na ostatné odtiene všetkých tých rôznofarebných rastlín, knižiek, magazínov, fotografií či suvenírov z dovolenky. 

Zabudnúť nesmieme ani na obraz. Do tohto minimalistického škandinávskeho štýlu sa výborne hodí prírodný motív. Stávkou na istotu je tak sada troch obrazov s motívmi listov. A keď sme už pri prírodných motívoch, pokojne si do obývačka zaobstarajte aj menší regál, z ktorého urobíte zelenú stenu: umiestnite na ňu kopu izbových rastlín v kvetináčoch. Aj takto dokážete využiť možnosti obývačky naplno. Skúsite to? 

 

Sedačky, kreslá, regály, koberce a ďalšie doplnky, s ktorými využijete potenciál obývačky naplno, nájdete na kondela.sk