Originálne recepty len pre vás

Originálne recepty len pre vás

Radi by sme vám prezradili tajomstvo špecialít šéfkuchára Gaba Kocáka. V tomto blogu pripravil Gabo tri jedinečné recepty s ktorými sa stanete hviezdou vo vašej kuchyni aj vy. Prajeme dobrú chuť!

Šalát z tekvice s červenou repou cícerom a feta syrom

 

  • 100 g cícer -  uvarený

  • 1 červena repa

  • 250 ml šťavy z červenej repy

  • Soľ

  • 10 g rasca

  • Ocot

  • 500 g tekvica muškátová

  • 20 g Zázvor

  • morská soľ

  • čierne korenie

  • 1pl olivový olej

  • 100 g feta syr

  • 1pl olivový olej

  • 20 g pečené tekvicové semienka

Šalát z tekvice s červenou repou, cícerom a feta syrom

 

Cícer uvaríme alebo použijeme hotový uvarený z konzervy. Namarinujeme s olivovým olejom a soľou, necháme 10 minút marinovať.

Repu očistíme a pridáme studenú vodu a rascu a uvaríme. Uvarenú repu nakrájame na mesiačiky, zalejeme šťavou z repy, pridáme ocot, soľ a necháme marinovať. Tekvicu rozrežeme a vyberieme jadierka. Zabalíme do fólie posolíme, pridáme olivový olej, korenie. Zabalíme a pečieme 75 minút pri teplote 180 stupňov. Ak je tekvica upečená, vyberieme ju a lyžicou vydlabeme a namarinujeme olejom a soľou. Podávame s ostatnými ingredienciami a feta syrom.

Vianočný recept netradične

Konfitovane kačacie stehno s čokoládou, čili a grilovaným banánom

Konfitovane kačacie stehno s čokoládou, čili a grilovaným banánom
  • 2 čerstvé kačacie stehna

  • 1pl slnečnicový olej

  • 2 ks bielej cibule

  • 400 ml kurací vývar

  • soľ

  • 80 percentná čokoláda

  • 4g mexické korenie

  • Demi glace

  • 1 banán na pečenie

  • 100 ml slnečnicový olej

  • 2 bielka

  • 200ml nízkotučné mlieko

  • 25 g prepáleného masla

  • 2 žĺtka

  • 75 g hladká múka

  • 10 g cukor

  • 3 g morská soľ

  • 140 g banánov

  • 100 g olej

  • 60 g creme fraiche

  • citrónová šťava

  • soľ, korenie

Kačacie stehná očistiť od zbytku peria, opiecť do zlatista z každej strany a pridať cibuľku pokrájanú na kocky a opiecť. Prilejeme vývar,

prikryjeme a dusíme pri 120 stupňoch cca 2-2,5 hodiny, pokiaľ stehná nie sú úplne mäkké. Omáčku precedíme a pridáme mexické korenie, čokoládu a demi glace. Banán na pečenie olúpeme a nakrájame na 3 mm plátky. Zohrejeme olej a plátky v ňom do zlata opečieme a odložíme odkvapkať na papier. Bielka s trochou soli vyšlaháme na sneh. Mlieko, maslo, žĺtko, múku, cukor a trocha soli dáme do mixéra. Pridáme banány a všetko dobre rozmixujeme. Do cesta pridáme sneh a pomaly zamiešame. Placičky opečieme a dáme do tepla. Creme fraiche zmiešame a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s kačkou a banánovou variáciou

Silvester Drink

Jablkovo mrkvová smoothie s ginom a limetkou

Jablkovo mrkvová smoothie s ginom a limetkou
  • 2 ks granny smith jablka

  • 80 g mrkvy

  • 2 cl kvalitný gin

  • 4 cl drvený ľad

  • 20 ml limetkovej šťavy

  • kôra z limetky

Z jablka vykrojíme guličky a necháme zamraziť. Zbytok jablka dáme do mixéra, pridáme limetkovu šťavu a mrkvu a pomixujeme. Pridáme gin. Do pohára dáme ľad a zalejeme smoothi. Pridáme zamrznuté guličky z jablka a limetkovu kôru.