Oslavujeme Deň otcov: Potešte ich srdcia milým prekvapením

Oslavujeme Deň otcov: Potešte ich srdcia milým prekvapením

Možno to tak nevyzerá, ale aj oni túžia po láske, uznaní a jemnosti. Kto? No predsa naše hlavy rodiny, ockovia, tatinovia či tatovia. Pretože aj im patrí ich veľký deň - Deň otcov. Aj keď nie je až taký populárny, ako deň venovaný mamám, nemali by sme naň zabúdať. Pretože prví ozajstní muži v našom živote majú svoje podstatné miesto. Skúsme v tento špeciálny deň svojich oteckov potešiť!

 

História dňa otcov

 

Prečo si tento deň pripomíname?

Nielen sviatočné dni, akým je 19. jún, by nám mali pripomenúť, že aj naši otcovia si zaslúžia poďakovanie a úctu. Malí synovia k nim vzhliadajú a pre dcéry sú prví skutoční hrdinovia. Vďaka nim sa rodinný kruh uzatvára. Nesú za rodinu zodpovednosť, chránia ju a reprezentujú. Z histórie sa dozvedáme, že ustanoviť takýto deň nebola až taká hračka a svet sa o to pokúšal niekoľkokrát. Vôbec po prvý raz sa o založenie Dňa otcov pokúšala američanka Sonora Smart Dodd z mesta Spokane v štáte Washington. Na začiatku dvadsiateho storočia navrhla uctiť si všetkých otcov. Stalo sa tak na počesť jej vlastného otca, ktorý prežil občiansku vojnu a vychoval šesť detí. Symbolicky to bolo práve v júni, v deň jeho narodenín. 

V šesťdesiatych rokoch minulého storočia sa v Amerike Sviatok otcov určil na tretiu júnovú nedeľu. O desaťročie neskôr samotný prezident USA, Lyndon B. Johnson, pridal Deň otcov do zákona a oficiálne ho stanovil pevným štátnym sviatkom. Postupne prenikol do ďalších krajín, aj do samotnej Európy. Jeho význam sa zachoval do dnešných čias a mnohí z nás nedáme na tento deň  našich oteckov dopustiť! 

 

Darček pre otca

 

Ako potešiť oteckov?

Aj keď sa môže zdať, že zohnať ten správny darček je skutočne náročné, opak je pravdou. Každý z nás predsa svojho ocka pozná najlepšie. Stačí si všímať, čo rád robí, kam chodieva alebo čo ho vie potešiť najviac. Pamätajme na to, že ten najlepší dar nemusí byť hmotná vec kúpená v obchode, ale stačí ho prekvapiť úsmevom, milým privítaním z práce či chutným jedlom, ktoré má najradšej. Pretože chvíle strávené spolu sú najhodnotnejším darom, na ktorý sa nikdy nezabúda. 

 

Grilovačka

 

Skrytý kulinársky talent

Keďže sa grilovacia sezóna naplno rozbieha, čo tak potešiť našich tatov šikovným grilom, vďaka ktorému sa ukážu všetky ich kulinárske zručnosti? Zabezpečte im majstrovské panvice a dajte priestor ich kreativite. Celá rodina sa vďaka tomu môže stretnúť a užiť si príjemné a nezabudnuteľné chvíle pri dobrom jedle. 

 

Počítačový stôl

 

Spríjemnite mu prácu pri počítači

Ak je váš tatko manažérom, programátorom, zdatným počítačovým majstrom alebo len milovníkom hier, zaručene ho poteší vhodné herné kreslo s dokonalou ergonómiou či mäkkým poťahom z ekokože. Vďaka nemu sa bude cítiť príjemne a oddýchnuto. Vyberte mu  správne kreslo pre ten najlepší pôžitok pri zábave alebo pri práci. Na náhodu by sme nemali nechať ani výber herného stola, kam sa mu zmestí všetko, čo potrebuje. 

 

Modely lietadiel

 

Veľký modelár

Lepenie maličkých dielikov áut, lietadiel či ponoriek je populárnou voľnočasovou aktivitou nielen pre malých, ale aj veľkých mužov. Toto hobby u mnohých prerástlo v hotovú zberateľskú závislosť či dokonca v zápis do Guinessovej knihy rekordov. Na trhu sú dostupné mini modely od výmyslu sveta. Ak aj váš ocko miluje skladanie a lepenie, kúpte mu ten pravý model pre neho.

 

Hojdacia sieť

 

Priateľ večného relaxu

V prípade, že ste u vášho tatina spozorovali vysokú náklonnosť k oddychu a slovo relax miluje zo všetkých najviac, potom ho jednoznačne poteší hojdacia sieť, vďaka ktorej sa bude cítiť ako na ozajstnej dovolenke. Iba bez paliem a mora. Tú správnu môžete vybrať podľa jeho obľúbenej farby.