Pozrite si 12 najkrajších a najluxusnejších kúpeľní sveta

Pozrite si 12 najkrajších a najluxusnejších kúpeľní sveta

Relax. Odpočinok. Regenerácia tela aj mysle. Každý z nás chápe pod týmito pojmami niečo iné. Kým jedným sa hneď pred očami vybaví piesočná pláž zaliata slnkom, iní vidia vaňu plnú voňavej peny. Horúca voda, aromatické oleje, príjemná hudba a snehobiely porcelán – zopár minút v kúpeľni a človek sa cíti ako znovuzrodený.

Kúpeľňa je pre mnohých oázou pokoja a centrom telesnej aj psychickej očisty. Relaxovať v luxusnej kúpeľni – tak to už je iný level. Dovoľte nám previesť vás najkrajšími kúpeľňami sveta.

 

Najluxusnejšie kúpeľne sveta

 

Luxusná kúpeľňa Luxusná priestranná kúpeľňa zariadená drahým nábytkom. Zdroj: pinterest.com

 

Kúpeľne, ktoré boli zaradené medzi najkrajšie kúpeľne sveta, sa vyznačujú drahým zariadením a nábytkom. Ich majitelia jednoducho nie sú takí bohatí, aby kupovali lacné veci. Radi sa dávajú rozmaznávať, preto často vidíme, že pre tento účel vyčlenili veľkú priestrannú miestnosť.

 

Bohatí si často najímajú svetových dizajnérov, ktorí na začiatku dostanú zoznam niekoľkých podmienok, ktoré ich majú viesť pri zostavovaní plánu kúpeľne. Jednou z nich je, aby do návrhu zakomponovali všetky moderné technológie, ktoré prináša súčasná doba: kvalitné, už na pohľad luxusne vyzerajúce umývadlo – najlepšie hneď dve či tri; závesná záchodová misa, bidet, sprchovací kút a vaňa najlepšie v atypických tvaroch.

 

Luxusná kúpeľňa so zlatom Luxusné a drahé materiály v luxusnej kúpeľni. Zdroj: pinterest.com

Luxusné materiály do luxusnej kúpeľne

 

Mramor, kameň, sklo, mosadz či zlato – to sú iba niektoré materiály, ktoré sa v luxusných kúpeľniach objavujú najčastejšie. Kameň a mramor používajú nielen na podlahu, obkladajú nimi steny, sprchové kúty alebo vane, sú súčasťou nábytku vyrobeného na mieru. Sklo budí dojem otvoreného priestoru, miestnosti bez hraníc, pôsobí nenásilne a nadčasovo. Na armatúry, úchytky na nábytku či dokonca priamo na vane sa používajú drahé kovy od mosadze po zlato. Zrkadlá, zrkadlá, zrkadlá! Tie jednoducho musia byť!

 

Kameň v kúpeľni Kamenná stena v kúpeľni s veľkým oknom. Zdroj: pinterest.com Luxusný luster v kúpeľni Mramorový obklad a podlaha v kúpeľni s mramorovým zariadením. Zdroj: pinterest.com

Najkrajšie dekorácie v kúpeľni

 

Veľký priestor a v ňom veľká vaňa, vodovodný kohútik zo zlata a obrovské zrkadlo v zlatom ráme. Obraz nikdy nebude dokonalý, ak sa zabudne na dekorácie. Sú povolené v akejkoľvek forme. Svietidlá, rastliny, obrazy, sochy, koberce či závesy.

 

Tapeta v kúpeľni Tapetová stena v kúpeľni s výrazným lustrom a zrkadlami. Zdroj: pinterest.com Závesy v kúpeľni Červené závesy ako dekorácia v kúpeľni. Zdroj: pinterest.com Zeleň v kúpeľni Živé zelené rastliny v kúpeľni. Zdroj: pinterest.com

Kúpeľne s najkrajším výhľadom

 

Medzi top kúpeľne sa radia tie s obrovskými oknami, cez ktoré môže majiteľ pozorovať očarujúcu panorámu. Veľa zelene, nebo nad hlavou, vzdialené horizonty... Len si to predstavte! Kto by netúžil po relaxe v takomto kráľovstve?!

 

Kúpeľňa s výhľadom Kúpeľňa s vírivkou a výhľadom na more. Zdroj: pinterest.com Veľké okná v kúpeľni Kúpeľňa so vsadenou vírivkou do dlážky a s krásnym výhľadom. Zdroj: pinterest.com Kúpeľňa s oknom Za oknami kúpeľne veľká záhrada. Zdroj: pinterest.com Krásny výhľad z kúpeľne Kúpeľňa vysoko v horách s výhľadom na kopce. Zdroj: pinterest.com

 

Kúpeľne akoby z iného sveta. Nadštandardné, luxusné, nedosiahnuteľné. Väčšina z nás zrejme nikdy nedostane šancu čo i len vkročiť do takejto kúpeľne, nieto si dať v nej voňavý kúpeľ. Človek ale nikdy dopredu nevie, kam ho osud zaveje. Zato jedno je isté: snívať je dovolené!