Relaxujte ako králi. 7 tipov na polohovacie kreslá pre váš dokonalý oddych

Relaxujte ako králi. 7 tipov na polohovacie kreslá pre váš dokonalý oddych

Jeden milý starý pán hovorieval: „Stačí mi polhodinka, aby som opäť nakopol všetky motory.“ Jeho zvráskavená tvár sa usmievala, v jeho očiach žiarila energia a chuť do života. Keď sa cítil unavený a na konci so silami, našiel si čas na krátky oddych. Vyhradil si zopár minút, sadol si do obľúbeného kresla a nechal svoje telo oddychovať. Pritom myslel na niečo pekné... alebo nemyslel na nič. Aj myseľ občas potrebuje vypnúť. Životný štýl starého pána by nám mal byť príkladom. Nájdime si v našom uponáhľanom živote čas na oddych. Venujme si chvíľu, keď budeme len my, nijaká práca, kolegovia, priatelia, rodina. Jednoducho, človek občas potrebuje byť sám. Zaobstarajte si relaxačné kreslo, ktoré sa stane vaším útočiskom. Vašou osobnou oázou na regeneráciu tela aj mysle.

 

Dve biele relaxačné kreslá v priestrannej miestnosti Dve biele relaxačné kreslá v obývačke

 

Súčasný spôsob života nás núti nakladať si na plecia nové a nové úlohy. Žijeme v strese a považujeme to za normálne a nevyhnutné. Namiesto toho, aby sme si našli čas pre seba, čakáme, že stresové faktory samé od seba pominú, aby sme sa konečne mohli cítiť lepšie.

 

 

Viete, ako správne relaxovať?

 

Riaďte sa týmito pravidlami a na oddych vám postačí iba zopár minút:

1. Nájdite si pokojné miesto
Na dokonalý oddych potrebujete miesto, kde vás nebude nič rušiť, kde sa môžete ponoriť do svojho vnútra.

2. Zatvorte oči a spomaľte dych
Zamerajte sa na svoj dych. Prejdite z pevného a rýchleho dychu na pomalý, dlhý a plný. Takéto dýchanie zníži krvný tlak a ustáli tep srdca. Majte pritom zatvorené oči a sústreďte sa na myšlienku, že stres a úzkosti z vášho tela a mysle miznú.

3. Hudba alebo písanie
Niekto nedokáže iba tak nečinne sedieť a meditovať. Pustite si obľúbenú hudbu a vnímajte ju. Alebo si zoberte pero a zošit a napíšte doň svoje myšlienky a obavy. Niekedy stačí, keď svoje emócie vidíte na papieri, a už sa nezdajú také odstrašujúce.

4. Vyskúšajte aromaterapiu
Stačí niekoľko kvapiek esencionálneho oleja. Takáto vôňa pomáha odbúrať stres. Stimuluje tú časť nášho mozgu, ktorá reguluje emócie.

5. Zelený čaj alebo teplé mlieko
So stresom a úzkosťou si ľahko poradí aj teplý nápoj, ktorý neobsahuje kofeín ani alkohol. Dožičte si šálku zeleného čaju alebo teplého mlieka.

Polohovacie kreslo Armin vo viktoriánskom štýle Polohovacie kreslo Armin

7 tipov na relaxačné kreslá


Relaxačné polohovacie kreslo Turner

Objavte čaro relaxačného kresla TURNER, ktoré sa vždy prispôsobí vašim potrebám. Kreslo je čalúnené sivou látkou, stabilitu zabezpečujú plastové nožičky. Je mechanicky polohovacie, jednoduchým mechanizmom ho dokážete sklopiť do relaxačnej polohy.

Relaxačné kreslo Turner v sivej látke Relaxačné kreslo Turner

Relaxačné polohovacie kreslo Vanden

Relaxačné kreslo VANDEN vám poskytne dostatok pohodlia a priestoru pri každej činnosti. Je ideálne aj pre tak vzácne chvíle ničnerobenia. Je mechanicky polohovacie, takže sa vždy prispôsobí vašim potrebám. Celé kreslo je potiahnuté na dotyk príjemnou béžovou ekokožou. Konštrukcia je vyrobená z masívneho dreva a preglejky. Premeňte kreslo na pohodlné a komfortné lehátko vďaka jednoduchému mechanizmu. Podnož vysuniete pomocou páčky na bočnej strane kresla. Operadlo sklopíte jemným potlačením dozadu. Keď opäť zatlačíte, operadlo sa vráti do pôvodnej polohy. Podnož sklopíte tak, že do nej zatlačíte nohami.

Relaxačné kreslo Vanden s podnožou v béžovej ekokoži Relaxačné kreslo Vanden

Relaxačné polohovacie kreslo Askoy

Urobte si pohodlie s relaxačným kreslom ASKOY. Kreslo je čalúnené kvalitnou hnedou látkou. Vďaka tomu, že je mechanicky polohovacie, vám dopraje patričný komfort, ktorý si zaslúžite. Toto pohodlné kreslo môžete umiestniť kdekoľvek, kde oceníte jeho relaxačné vlastnosti. Premeňte kreslo na pohodlné a komfortné lehátko vďaka jednoduchému mechanizmu.

Relaxačné kreslo Askoy v hnedej látke Relaxačné kreslo Askoy

Dizajnové kreslo Kaitir

Kráľovské pohodlie, neoceniteľná kvalita, nadčasový dizajn, tým všetkým sa môže pochváliť relaxačné kreslo s podnožou KAITIR. Čalúnené je ekokožou v béžovom prevedení. Mäkké sedadlo je vložené do drevenej konštrukcie. Drevená konštrukcia tvorí pevný základ aj pre operadlo a podnož. Stabilitu zabezpečuje kvalitný hliníkový podstavec. Kreslo je otáčavé. Pohodlie mu dodávajú aj dostatočne vysoké opierky rúk a hlavy.

Kreslo s podnožou Kaitir v hnedej ekokoži s drevom Kreslo s podnožou Kaitir

Kreslo s podnožou Zander

Určite vás očarí kreslo s podnožou ZANDER. Masívne drevené nohy a kvalitná mentolová látka z neho robí skvost, ktorý bude ozdobou každého interiéru. Je polohovacie, jemným zatlačením na chrbtovú opierku kreslo sklopíte do relaxačnej polohy. Oddychujte naplno a užite si domácu pohodu s nohami vyloženými na taburete.

Polohovacie kreslo Zander s podnožou v mentolovej látke Polohovacie kreslo Zander s podnožou

Relaxačné kreslo s elektrickou funkciou vibrovania Suarez

Mechanicky polohovacie, hojdacie a relaxačné kreslo s elektrickou funkciou sa volá SUAREZ. Masíruje vďaka ôsmim vibračným bodom. Obsahuje až deväť vibračných funkcii, ktoré vám zabezpečia rôznu intenzitu vibrovania podľa vášho vkusu. Ak na vás príde zimnica, elektrické relaxačné kreslo SUAREZ to hneď vyrieši vďaka funkcii ohrevu v oblasti pásu, ktorá sa dá aj vypnúť. Toto relaxačné kreslo je čalúnené látkou vo farebnom prevedení hnedá.

Polohovacie kreslo Suarez s vysúvacou podnožou v hnedej látke Polohovacie kreslo Suarez s funkciou vibrovania

Sedacia zostava FABRON NEW 3+2+1

Originálnym kúskom zo sveta sedacích zostáv je aj sedacia zostava FABRON 3+2+1. Tá je zložená z elegantného trojsedu, dvojsedu a kresla. Trojsed je s funkciou polohovania pravej a ľavej časti, stredná časť je pevná. Dvojsed je rozdelený na dve kreslá, ktoré sa dajú polohovať nezávisle od seba. Stredná mohutná opierka na ruky ukrýva praktický úložný priestor. Kreslo je taktiež polohovacie. Podnož vysuniete pomocou páčky na bočnej strane kresla. Sedacia zostava je čalúnená kvalitnou hnedou látkou.

Polohovacia zostava 3-sed, 2-sed a kreslo FABRON NEW Zostava 3-sed, 2-sed a kreslo FABRON NEW