Ručne pletený taburet. Doplnok, ktorý si získava čoraz viac nadšencov

Ručne pletený taburet. Doplnok, ktorý si získava čoraz viac nadšencov

Zrekonštruovali ste byt, steny namaľovali trendovými farbami, izby zariadili novým moderným nábytkom a aj napriek tomu máte pocit, že tomu niečo chýba.Hľadáte niečo, čo by miestnosť zútulnilo, dodalo jej pocit tepla, bolo to moderné a zároveň plnilo aj nejaký funkčný účel?

Počuli ste už o pletenom taburete, nazývanom aj puf? Správne je to „pouffe“ a znamená poduška alebo sedadlo.

Novinka na trhu

 

Pletený taburet zažíva veľký nástup na trh práve tento rok. Interiéroví dizajnéri sa pretekajú v tom, aby taburet bol zaujímavý, farebný, kvalitne prepracovaný, funkčný a tiež zdravotne nezávadný.

 

Je to ideálny doplnok do každej domácnosti, keďže sa ľahko kombinuje s iným nábytkom. Dnes už je možné dostať ho v akejkoľvek farbe, na akú si len spomeniete. Viete ho ľahko doladiť napríklad k farbe stien, prípadne úmyselne siahnite po kontrastnej farbe a puf sa stane prvkom, ktorý po vstupe do miestnosti udrie do očí ako prvý.

Taburetka Gobi 2 čierny Taburet Gobi 2 čierny je neutrálny a zapadne všade. Zdroj: temponabytok.sk

 

Vyrobený z materiálu príjemného na dotyk

Na výrobu sa používajú rôzne materiály. Najčastejšie je to kvalitná bavlna alebo špagátová priadza, z ktorých sa technikou háčkovania alebo pletenia vyrobí poťah. Niektorí výrobcovia stavili na vlnu či konope. Nie je nič nezvyčajné nájsť v popise materiálu tiež akryl alebo polyester. Použitý materiál by mal byť zdravotne nezávadný, aby neuškodil našim najmenším. Poťah taburetu je možné vo väčšine prípadov zložiť a oprať v práčke.

Výplň tvoria polystyrénové guľôčky, ktoré zaisťujú pružnosť a zvyšujú pocit pohodlia. Vďaka tejto vlastnosti je taburet poddajný a tvárny.

Taburetka Gobi 3  pudrová ružová Taburet Gobi 3 pudrová ružová rozveselí každú miestnosť. Zdroj: temponabytok.sk

 

Ako poduška alebo príručný stolík

Pletená taburetka je výnimočná aj tým, že sa dá použiť viacerými spôsobmi. Nájde svoje uplatnenie v takmer každom dizajnérskom štýle. Ako doplnok je ideálna do interiéru zariadenom v škandinávskom či provensálskom štýle. Výborne vynikne aj v miestnosti zariadenej v minimalistickom štýle.

Jeho základné využitie je ako poduška na sedenie. Taburet farebne skombinujte so sedacou súpravou alebo pohovkou, prípadne zvoľte kontrastnú farbu. Výhodou je, že pri väčšom počte taburetiek môže byť každá v inej farbe. Získate tak veselý a pestrý celok. Obľúbená je predovšetkým u detí, osvedčila sa ako doplnok do detskej izby. Deti sú vynaliezavé. Okrem sedenia ju zvyknú zapojiť do hier, radi sa po nej váľajú, a keďže výplň je prispôsobená akémukoľvek tlaku. Hra je bezpečná a deti si užijú veľa zábavy.

Pletená taburetka Gobi Pletený taburet Gobi, vyberajte z rôznych farebných prevedení. Zdroj: temponabytok.sk

 

Pletený puf oceníte aj ako pomocníka pri servírovaní občerstvenia. Jednoducho naň položte podnos s džbánom citronády a pohármi, taburet sa vzápätí premení na príručný stolík. Ak máte v miestnosti nevyužitý priestor alebo potrebujete niečo na sedenie do predsiene, postačia vám tri taburetky – pričom jednu premeníte na stolík – a šikovne získate krásny a štýlový set.

Predstavte si taburet ako nočný stolík. Postavte ho vedľa postele, z jednej aj druhej strany, taburety miestnosť zútulnia a dodajú jej pocit tepla a domova.

Taburetka Gobi 2 hnedosivá Taburet Gobi 2 hnedosivá poslúži ako konferenčný stolík. Zdroj: temponabytok.sk Taburetka Gobi 2 krémová Taburet Gobi 2 krémová bude vám vždy po ruke. Zdroj: temponabytok.sk

 

Mali ste dlhý a náročný deň? Usaďte sa vo vašom obľúbenom kresle a taburet použite ako podnožku. Oddýchnete si, zbavíte sa stresu – taburet bude vaším spoločníkom pri čítaní knihy alebo sledovaní obľúbeného seriálu. Viac si bez neho relax ani nebudete vedieť predstaviť.

 

Taburetka Gobi 2 svetlozelená Pletený taburet Gobi 2 svetlozelená. Zdroj: temponabytok.sk

 

Inšpirovali sme vás? Niekedy stačí naozaj málo, aby obraz moderne a útulne zariadenej miestnosti bol dokonalý. Poduška, príručný či nočný stolík, podnožka alebo súčasť detských hier – tento trendový kúsok vám ponúka niekoľko možností využitia.