Slávnostné menu za 15 minút s Gabom Kocákom

Slávnostné menu za 15 minút s Gabom Kocákom

Počas veľtrhu nábytku MODDOM v Inchebe sme pre vás pripravili exkluzívne menu a to len za 15 minút!

Recept vymyslel televízny kuchár Gabo Kocák, ktorého životnou láskou je gastronómia. Jeho tajomstvá z kuchyne chceme ukázať i vám.  Očarte svoju rodinu a priateľov vami pripraveným skvostom na tanieri.

Náš tip: Varte s láskou, spievajte si počas čistenia zeleniny, vlňte sa v bokoch súčasne s vareškou, keď miešate omáčku. Každé jedlo okoreňte dobrou náladou. Ak sa vám to nepripáli - úspech zaručený :)

Voňavá Incheba Varilo sa v Inchebe, ktorá rozvoniavala dráždivými vôňami.

 

Teľacia kvetová špička s vanilkovou mrkvou a marinovaným kalerábom

Kvetovú špičku osušíme a opečieme z oboch strán do zlatista. Dáme do vyhriatej rúry na 80 stupňov cca. 5-6 hodín a následne ju opečieme na spenenom masle.

Kaleráb očistíme a narežeme alebo vykrojíme guličky, ktoré oblanšírujeme v horúcej vode. Odoberieme 4 lyžice vody, pridáme maslo, olivový olej, ocot a kaleráb. Pomaly uvaríme, pokiaľ sa neobalí  s omačkou. Dochutíme soľou a cukrom. 

Mrkvu očistíme a prerežeme na polovicu.  Opečieme v panvici, pridáme soľ a kryštalový cukor a necháme zkaramelizovať. Pridáme vanilkový lusk, trocha zeleninového vývaru a podusíme. 

Pomaranče odšťavíme a dáme do hrnca. Pridáme čerstvú šťavu z mrkvy, vanilku,soľ a cukor. Zredukujeme na požadovanú hustotu. Podávame s mrkvou teľacou kvetovou špičkou a kalerábom.

 

15 minútové recepty Rýchle recepty, ktoré vám zaberú 15 minút.

Prsia z prepeličky s rajčinami a bryndzou

Prepeličie prsia opečieme a necháme na teplom mieste dôjst. Kokteilove rajčiny umyjeme, rozrežeme, posolíme, posypeme praškovým
cukrom a necháme vysušiť v rúre. Uhorku očistíme, vyberieme semienka a narežeme na malé kocky. Pridáme bryndzu, dochutíme soľou, čiernym korením, limetkou a trochou čili. Podávame ;)

Zimné ovocie s badianovou espumou

Mlieko a minerálku s cukrom zmiešame. Pridáme vanilku a badian. Privedieme do varu. Necháme 10 minút luhovať a precedíme. Nalejeme do sifonovej fľaše. Orechy, jablká, figi,mandarinky a datle zmiešame s pomarančovou šťavou. Pridáme orechy a gaštany a zamiešame. Podávame s badianovou penou, pečenými mandlami a kúskami čokolády.