Teľacia kvetová špička s vanilkovou mrkvou a marinovaným kalerábom
Kvetovú špičku osušíme a opečieme z oboch strán do zlatista. Dáme do vyhriatej rúry na 80 stupňov cca. 5-6 hodín a následne ju opečieme na spenenom masle.
Kaleráb očistíme a narežeme alebo vykrojíme guličky, ktoré oblanšírujeme v horúcej vode. Odoberieme 4 lyžice vody, pridáme maslo, olivový olej, ocot a kaleráb. Pomaly uvaríme, pokiaľ sa neobalí s omačkou. Dochutíme soľou a cukrom.
Mrkvu očistíme a prerežeme na polovicu. Opečieme v panvici, pridáme soľ a kryštalový cukor a necháme zkaramelizovať. Pridáme vanilkový lusk, trocha zeleninového vývaru a podusíme.
Pomaranče odšťavíme a dáme do hrnca. Pridáme čerstvú šťavu z mrkvy, vanilku,soľ a cukor. Zredukujeme na požadovanú hustotu. Podávame s mrkvou teľacou kvetovou špičkou a kalerábom.
Prsia z prepeličky s rajčinami a bryndzou
Prepeličie prsia opečieme a necháme na teplom mieste dôjst. Kokteilove rajčiny umyjeme, rozrežeme, posolíme, posypeme praškovým
cukrom a necháme vysušiť v rúre. Uhorku očistíme, vyberieme semienka a narežeme na malé kocky. Pridáme bryndzu, dochutíme soľou, čiernym korením, limetkou a trochou čili. Podávame ;)
Zimné ovocie s badianovou espumou
Mlieko a minerálku s cukrom zmiešame. Pridáme vanilku a badian. Privedieme do varu. Necháme 10 minút luhovať a precedíme. Nalejeme do sifonovej fľaše. Orechy, jablká, figi,mandarinky a datle zmiešame s pomarančovou šťavou. Pridáme orechy a gaštany a zamiešame. Podávame s badianovou penou, pečenými mandlami a kúskami čokolády.