Takto vyzerajú šatníky najznámejších slovenských fashion blogeriek

Takto vyzerajú šatníky najznámejších slovenských fashion blogeriek

Mladé, energické, úspešné. Navyše sa vyznajú v móde. Móda je pre každú z nich záľubou, aj prácou. Slovenské fashion blogerky, ktoré majú módu v malíčku. Sledujú nové trendy. Radia ženám, ako sa obliekať. Píšu blogy z oblasti, ktorá zaujíma každú ženu – bez výnimky. Svoje blogy uverejňujú predovšetkým na sociálnych sieťach.

Fresshion (Rebeka Dostálková), Red Poppy Stories (Zuzana Gašparovičová), Sweet Lady Lollipop (Ivana Petrušová), – tri slovenské fashion blogerky. Za blogerkami sa ukrývajú mladé ženy. Aj vás zaujíma, ako vyzerajú ich šatníky? Poďme sa na to pozrieť.

 


Fresshion – Rebeka Dostálková

 

Rebeka Dostálková pochádza zo Žiliny. Svoj blog fresshion.com píše od roku 2010. Ponúka v ňom množstvo módnych a lifestylových inšpirácií. Praktické módne tipy, krásne fotky, kozmetický kútik, zdravé a rýchle recepty a taktiež aj reporty zo svojich cestovateľských zážitkov. Jej blog je naozaj svieži a trendy, čo ocenili hlasujúci prestížnej súťaže Bloger roka 2016. Rebeka ovládla kategóriu Móda!

 

Rebeka Dostálová Žilinčana Rebeka Dostálková rada nosí sukne. Zdroj: Instagram.com

 

Ako vyzerá jej šatník? Je netradičný. Sotva by ste v ňom našli klasické policové či vešiakové skrine. Jej šatník, tak ako je Rebeka sama, je neviazaný, otvorený a slnečný. Rebeka dáva prednosť vešiakovým stojanom a moderným šatníkovým systémom.

 

Ako sa oblieka Rebeka Dostálová Rebeka má svoje oblečenie aj na pojazdných vešiakových stojanoch. Zdroj: Instagram.com Šatník Rebeky Dostálovej Farebné kúsky v šatníku fashion blogerky Fresshion. Zdroj: Instagram.com

 

Red Poppy Stories – Zuzana Gašparovičová

 

Zuzka Gašparovičová je mladá Slovenka. Blog si založila pred niekoľkými rokmi, keď ešte žila na Slovensku, no podarilo sa jej splniť si sen a svoj módny príbeh v súčasnosti píše zo stovežatej Prahy. Píše blogy prevažne pre české stránky. Má rada najmä ležérny štýl, ktorý sa skladá z nových aj starých vecí. Jej články nie sú len o móde. Módu ľahkým, jej typickým spôsobom, prepája so svojimi cestovateľskými zážitkami aj s každodenným životom v českej metropole.

 

Red Poppy Stories Zuzana Gašparovičová súčasne žije v Prahe. Zdroj: Instagram.com

 

Kuknime očkom na jej šatník. Ďalšia mladá žena, ktorá dáva prednosť vešiakovým stojanom. Nezakladá si na klasických skriniach, vstavanú skriňu by ste u nej hľadali márne. Jej šatník je plný šiat, bielych košieľ, pohodlných nohavíc, trenčkotov a tenisiek.

 

Zuzana Gašparovičová Zuzana obľubuje ležérnu módu pre voľný čas. Zdroj: Instagram.com

 

Sweet Lady Lollipop – Ivana Petrušová

 

Mladá Popradčanka Ivana Petrušová patrí medzi ďalšie talentované blogerky. Jej láska k móde vzplanula už v čase detstva a Ivanin záujem o svet plný oblečenia, kabeliek, topánok a doplnkov sa za posledných zopár rokov len a len prehĺbil. Na svojom blogu uverejňuje aj trefné postrehy zo svojho života. Celkovo jej blog pôsobí sviežim, optimistickým a hravým dojmom. O obľúbenosti Ivaninho blogu svedčí aj to, že posledné dva roky získala druhé miesto v súťaži Bloger roka a oslovili ju aj do relácie Nákupné maniačky, kde pôsobila ako poradkyňa.

 

Sweet Lady Lollipop Ivana Petrušová píše svoj blog hravo a optimisticky. Zdroj: Instagram.com

 

Ivana nemá pre svoje šaty vyhradenú jednu izbu, jej šatník je súčasťou spálne. Stavila na bielu farbu nábytku. Policové regály sa často objavujú na fotografiách na jej blogu. Šikovne ich zaplnila škatuľami. Nebráni sa však ani vešiakovým stojanom. Svedkom jej outfitov je veľké zrkadlo v bielom ráme.

 

Ivana Petrušová Sweet Lady Lollipop sa nebráni farbám. Zdroj: Instagram.com Šatník Ivany Petrušovej V Ivaninom šatníku by sme našli aj veľa módnych doplnkov. Zdroj: Instagram.com

 

Aký je váš šatník?

Našli ste sa v niektorej z týchto blogeriek? Aký je váš šatník? Ste skôr klasický „skriňový“ typ alebo tiež dávate prednosť niečomu jednoduchšiemu?

Aké sú výhody a nevýhody skríň a stojanov?

 

Pojazdný vešiak Oliver Pojazdný šatník Oliver s dvomi tyčami. Zdroj: www.temponabytok.sk Skriňa Multi 31 dub sonoma a čierny lesk Skriňa Multi 31 s posúvacími dverami so zrkadlom. Zdroj: www.temponabytok.sk

 

Skrine

Jednou z výhod je dostatok odkladacieho priestoru. Máte možnosť vybrať si policovú alebo vešiakovú skriňu. Súčasťou skríň bývajú často rôzne šuplíky na uloženie spodnej bielizne a ponožiek.

Skrine sú jedno až päťdverové, s otváracími či posuvnými dverami. Vaše oblečenie ostane pekne za dverami, izba tak pôsobí upratane.

Dnešný trh ponúka skrine v rôznych materiálových aj farebných prevedeniach. Veľa profesionálnych firiem vám vyrobí skriňu na mieru, obľúbené sú vstavané skrine so zrkadlovými dverami. Zrkadlá izbu opticky zväčšujú a dodávajú jej luxusný nádych.

Nevýhodou je ich mohutnosť. Skrine zaberajú v miestnosti priestor, sú ťažké, preto nie je jednoduché s nimi manipulovať. Niekedy nám nestačí počet políc, šuplíky sú príliš malé a plytké, jedna vešiaková tyč nepojme toľko kabátov a šiat, koľko potrebujeme do skrine uložiť.

 

Skriňa Betino so zrkadlom Skriňa Betino v prevedení dub sonoma tmavý. Zdroj: www.temponabytok.sk

 

Vešiakové stojany

Stojany sú oveľa flexibilnejšie, ľahké, dobre sa s nimi manipuluje. Pri prestavbe či rekonštrukcii izby im môžete vyhradiť opačný roh miestnosti, príp. ich presunúť do inej izby, na svojej funkčnosti nestratia. Sú stabilné, pevné, variabilné. Keď sa váš šatník rozrastie, náklady na ďalší stojan sú oveľa nižšie ako na kúpu novej skrine.

Na druhej strane stojany poskytujú obmedzený ukladací priestor. Oblečenie sa vešia na ramienka, nie je nezvyčajné, že šaty skĺznu z ramienka pod stojan. Na spodnú bielizeň a ďalšie časti oblečenia si musíte zaobstarať iný nábytok, čo sú, samozrejme, zvýšené výdavky. Ak si zvolíte stojan, majte na mysli, že vaše šaty budú vystavené zrakom návštev. Preto ich ukryte do spálne alebo miestnosti, kde si hostí nevodíte.

 

Nerezový pojazdný vešiak Dolfo Pojazdný vešiak Dolfo s odkladacou policou. Zdroj: www.temponabytok.sk

 

Keď sa rozhodnete nekúpiť si konferenčný stolík, je to celkom v poriadku. Šaty však nosí každý a každý ich tiež potrebuje niekam uložiť. Zvážte preto zodpovedne, či vešiakový stojan dokáže splniť vaše požiadavky a očakávania alebo je pre vás lepšia voľba vešiaková skriňa. Prípadne pouvažujte nad kombináciou stojana so skriňou.