Toaletný stolík sa teší veľkej obľube. Nech vás neodradí veľkosť vašej spálne

Toaletný stolík sa teší veľkej obľube. Nech vás neodradí veľkosť vašej spálne


Toaletný stolík v každom prípade stojí za zváženie. Pretože ten pravý dokáže pozdvihnúť spálňu z funkčnej na luxusnú. Neraz sa ho vzdáme zo strachu, že preň v spálni jednoducho nie je dostatok miesta. Toaletné stolíky sú dnes k dispozícii v rôznych veľkostiach, tvaroch, dizajnoch aj materiálových prevedeniach. Ukážeme vám, že s trochou kreativity sa pre toaletný stolík nájde miesto v každej spálni.

Využite výklenky a kúty

Využite inak premárnený priestor tak, že doň umiestnite toaletný stolík s menšími rozmermi. Súčasťou stolíka býva často dizajnové zrkadlo. Ak ste však natrafili na stolík správnych rozmerov, avšak je bez doplnkov, zaobstarajte si k nemu nástenné závesné zrkadlo. Pridajte úzke police. Využijete tak každý cenný centimeter a hravo vytvoríte moderný funkčný kútik bez toho, aby ste zbytočne zabrali hodnotnú podlahovú plochu.

Toaletný stolík vo výklenku Toaletný stolík vo výklenku. Zdroj: pinterest.com

Toaletný stolík na mieru

Zrušili ste malý nefunkčný šatník? Vznikol vám tým priestor, no neviete, ako ho využiť? Elegantný toaletný stolík je šikovná voľba. Najlepšie je, ak bude mať stolík šírku zodpovedajúcu šírke priestoru. Stolík by mal obsahovať minimálne jeden šuplík, aby ste v ňom mohli uchovávať všetky svoje skrášľovacie prostriedky a doplnky. Postavte k nemu taburet alebo nízku stoličku bez operadla. Robustné kreslo s vysokým operadlom by v tomto malom priestore mohlo pôsobiť neprirodzene a rušivo. Atypický priestor si vyžaduje atypický nábytok. Obráťte sa priamo na výrobcu či stolára, ktorý vám navrhne a vytvorí stolík tak, aby ste zužitkovali každý centimeter.

Toaletný stolík na mieru Toaletný stolík na mieru. Zdroj: pinterest.com

Pod šikmou strechou

Pri nanášaní mejkapu a úprave účesu zvyčajne sedíme. Aj preto je toaletný stolík perfektná voľba tam, kde šikmý strop ukrajuje z funkčného priestoru. Nudný priestor doplňte pekným osvetlením a zrkadlom.

Toaletka pod šikmou strechou. Zdroj: pinterest.com Toaletka pod šikmou strechou. Zdroj: pinterest.com

Nahradí nočný stolík

Ak predsa len nemáte priestor pre toaletný stolík, no predsa na ňom trváte, jedným z ďalších možných riešení je nahradiť toaletkou nočný stolík. Využijete tak priestor medzi stenou a posteľou. Toaletný stolík tak získa dvojaké využitie a nebude to iba záležitosť raňajšej či večernej úpravy zovňajšku.

Toaletný stolík ako nočný stolík. Zdroj: pinterest.com Toaletný stolík ako nočný stolík. Zdroj: pinterest.com

Buďte kreatívni

Pre tých, ktorí sa vyhýbajú tradičnému nábytku, práve toaletný stolík ponúka priestor na to, aby ukázali svoju kreativitu. Nemusíte sa obmedzovať iba na klasický stolík, na uschovanie mejkapu a doplnkov vám môže poslúžiť čokoľvek iné. Napríklad stolík vytvorený z cestovného kufra ozdobený svetielkami. Na bazároch a vo výpredajoch nájdete rôzne zaujímave kúsky, ktoré šikovné ruky dokážu premeniť na toaletný stolík.

Kreatívny toaletný stolík Kreatívny toaletný stolík. Zdroj: pinetrest.com

Toaletný stolík bez toaletného stolíka

Vyššie sme vám poradili, ako v malom priestore umiestniť toaletný stolík. Existuje však ďalší spôsob, ako si v miestnosti vytvoriť kútik iba pre seba. Jednoducho využite nábytok, ktorý v izbe dlhé roky stojí nepovšimnutý a nevyužitý. Tu je niekoľko príkladov.

Stôl ako súčasť nábytku na mieru

Možno ste si pred rokmi dali vyrobiť do spálne nábytok na mieru a počítali ste aj s pracovným stolom so šuplíkmi. Ako plynul čas, pracovný stôl strácal využitie. Stojí pri ňom stolička, no už dávno ste na nej nesedeli? Zmeňte nedocenený stôl na toaletku. Pridajte správne osvetlenie a zrkadlo a získate kútik, kam sa budete utiekať pravidelne ráno aj večer.

Toaletka ako súčasť nábytku Toaletka ako súčasť nábytku . Zdroj: pinterest.com

Písací stôl

Možno ste pri ňom kedysi sedávali deň aj noc. Možno pri ňom ešte nedávno vaše deti robili úlohy a študovali. Ak máte v domácnosti písací stôl v modernom dizajne, na ktorom už iba sem-tam utriete prach, porozmýšľajte nad tým, že by ste ho zmenili na funkčný toaletný stolík.

Toaletný stolík Elis Toaletný stolík Elis

Čarujte so zrkadlom

Keď sa povie „toaletný stolík“, väčšina z nás si predstaví robustný stolík so stoličkou a veľké zrkadlo. Práve zrkadlo dokáže dodať priestoru kúzlo. Ak ste v miestnosti našli miesto pre malý toaletný stolík, zadovážte si nadrozmerné zrkadlo, ktoré vnesie do priestoru energiu. Priestor opticky zväčší, samotný stolík sa bude zdať väčší . V tomto prípade môžete pokojne použiť aj kompaktný konzolový stolík, ktorému by ste inak určili miesto v predsieni či vo vstupnej hale.

Konzolový stolík Slice v bielej farbe Konzolový stolík Slice

Komoda

Aj obyčajná komoda môže byť vnímaná ako toaletný stolík. Úzka šuplíková komoda ponúka dostatok úložného priestoru pre kozmetické prípravky aj doplnky. Vrchná časť je zas ideálna na vystavenie fotografií či iných dekorácií. Opäť netreba zabúdať na silu zrkadlu.

Komoda ako toaletka Komoda ako toaletka. Zdroj: pinterest.com

Usporiadaný chaos

Pri komode ešte chvíľu zostaneme. Predstavte si, že tradičnú šuplíkovú komodu nahradíte inou s množstvom malých šuplíkov a skriniek. Ak potrebujete do miestnosti dodať farby, toto môže byť ideálna možnosť. Dvierka šuplíkov a skriniek môžu byť v rôznych farbách, komoda bude pôsobiť veselo, a zároveň šikovne nahradí toaletný stolík. Vrchnú časť vyhraďte pre flakóny s parfumami, pre zásobníky na vatové tampóny alebo pre stolové stojanové zrkadlo.

Komoda Monet Komoda Monet s rôznymi šuplíkmi

Toaletný stolík sa v poslednom období teší veľkej obľube. Ruku na srdce, milé dámy! Určite ste si aj vy neraz predstavovali tento romantický kus nábytku vo vašej spálni. Veríme, že sme vás inšpirovali a týmito jednoduchými nápadmi sme vám pomohli váš sen zrealizovať.