TOP 10 ohromujúcich letných drinkov: Recepty na alko aj nealko nápoje

TOP 10 ohromujúcich letných drinkov: Recepty na alko aj nealko nápoje

Leto je tu a s ním prichádzajú horúce dni, počas ktorých sa chceme osviežiť niečím naozaj dobrým. Či už preferujete alkoholické alebo nealkoholické nápoje, máme pre vás zoznam piatich letných drinkov v každej kategórii, ktoré vás dostanú do nefalšovanej dovolenkovej nálady. Pripravte si svoje džbány, poháre a podnosy vaša záhradná párty sa môže začať! 

Koláž s 3 drinkmi v 3 rôznych sklenených pohároch. Ponuka pohárov od KONDELA

 

Alkoholické drinky

Letná ovocná Sangria

Sangria je klasickým letným nápojom a tento ovocný twist vás určite osloví. Do džbána vložte čerstvé plátky pomaranča, limetky a jahody. Pridajte hrozienka a zalajte ich červeným vínom. Poháre naplňte ľadom a podávajte s plátkom citrusového ovocia na okraji pohára.

Mätové Mojito

Mojito je populárnym letným drinkom plným osviežujúcej chuti. Tĺčikom alebo opačným koncom varechy postláčajte lístky mäty s cukrom a limetkovou šťavou. Pridajte biely rum a sódu. Podávajte v pohári naplnenom ľadom s vetvičkou mäty a plátkom limetky na ozdobu.

Ananásový kokteil Malibu

Tento tropický kokteil je ideálny pre záhradné oslavy. V mixéri zmiešajte kocky čerstvého ananásu, pridajte Malibu rum, kokosové mlieko a ľad. Nalejte do karafy a podávajte vo vysokých pohároch ozdobených plátkami ananásu.
 

Koláž z 3 fotiek, na ktorých sú 3 kroky z prípravy drinku v sklenenom pohári. Poháre na drinky a vodu AVEIRO

 

Sex on the Beach

Ide o veľmi známy ovocný kokteil, ktorý je skvelým spoločníkom počas letných dní. V kokteilovom šejkri zmiešajte brusnicovú šťavu, broskyňový džús, vodku a niekoľko kvapiek Grenadíny. Podávajte v pohári s plátkom pomaranča na okraji.

Malinová limonáda s Proseccom

Ak preferujete osviežujúci a lahodný nápoj s bublinkami, táto limonáda je pre vás. Zmiešajte čerstvé maliny, citrónovú šťavu a cukor. Pridajte Prosecco a podávajte v pohári s plátkami citrónu.

 

Nealkoholické drinky

Osviežujúce melónové smoothie

Pre zdravšiu variantu letného drinku si vyrobte melónové smoothie. V mixéri zmiešajte kúsky čerstvého melóna, šťavu z limetky, med a ľad. Podávajte v pohári s dvojitým sklom a so slamkou.

Citrónový rozmarínový ice tea

Osviežte sa ľadovým čajom s príchuťou citróna a rozmarínu. Uvarte si zelený čaj a nechajte ho vychladnúť. Pridajte citrónovú šťavu, rozmarínový sirup a ľad. Pokiaľ nemáte rozmarínový sirup, vložte 1 až 2 byľky rozmarínu do horúceho čaju a nechajte lúhovať. Podľa chuti doslaďte. Podávajte v pohári s plátkom citróna a vetvičkou rozmarínu.

Mojito bez alkoholu

Ak preferujete bezalkoholickú verziu mojita, môžete si ho jednoducho pripraviť. Do pohára vložte vetvičky čerstvej mäty, trstinový cukor a limetkovú šťavu. Všetko dobre premiešajte a postláčajte tĺčikom, alias muddlerom. Pridajte sódu a podávajte v pohári naplnenom ľadom s vetvičkou mäty a plátkom limetky na ozdobu.

Koláž z 3 fotiek, ktoré zobrazujú 3 kroky z prípravy alko nápoja v pohári na stopke. Poháre na víno a drinky AVEIRO

 

Bublinková jahodová limonáda

V mixéri zmiešajte čerstvé jahody, citrónovú šťavu, cukor a perlivú vodu. Podávajte v pohári naplnenom ľadom s plátkom citróna a jahodami na ozdobu.

Uhorkovo-zázvorový kokteil

Prečistite si telo s osviežujúcim zázvorovým koktailom. V mixéri zmiešajte špenát, uhorku, zázvor, med a vodu. Podávajte v pohári s ľadom a plátkom uhorky na ozdobu.

 

Teraz, keď máte zoznam desiatich osviežujúcich letných drinkov, môžete si vybrať svoj obľúbený recept a vychutnať si ho na svojom záhradnom sedení alebo vo vírivke. Nachystajte poháre, džbány, karafy a podnosy a pripravte svojim hosťom nezabudnuteľnú záhradnú párty. S týmito nápojmi v ruke si vychutnáte každý západ slnka.