Top 6 krbových doplnkov, ktoré zvýšia efektivitu a bezpečnosť krbu

Top 6 krbových doplnkov, ktoré zvýšia efektivitu a bezpečnosť krbu

Krb nie je len teplým a útulným miestom v našom dome, ale môže byť aj významným zdrojom tepla počas chladných mesiacov. Aby však váš krb plnil svoj účel čo najlepšie, existuje niekoľko doplnkov, ktoré zvýšia jeho účinnosť a prispejú k väčšej bezpečnosti počas jeho používania. Prečítajte si náš blog a presvedčte sa, že vám žiadny z týchto krbových doplnkov doma nechýba.


Ventilátor pre krb

Využite teplo z krbu a vyhrejte ním celú obývačku! Krbový ventilátor, známy aj ako ventilátor s teplým vzduchom, pomáha efektívnejšie distribuovať teplý vzduch do miestnosti, vďaka čomu ušetríte na ďalšom vykurovaní a plne využijete palivo v krbe.


Krbová zástena

Základným doplnkom pre bezpečnosť v okolí krbu je krbová zástena. Okrem toho, že chráni vašu podlahu či koberec pred vznietením či poškodením od horúcich uhlíkov, slúži aj ako zábrana pre deti, ktoré by sa k ohňu mohli priblížiť až nebezpečne blízko. V našej ponuke nájdete krbovú zástenu KAIRA z kovaného železa. Je zložená z troch časti – zo strednej fixnej časti a dvoch bočných krídiel, ktoré môžete prispôsobiť veľkosti vášho krbu.

Krbová zástena, KAIRA


Krbový výmenník tepla

Už sme si povedali, že teplo z krbu môžete využiť na vykúrenie celej miestnosti, v ktorej sa nachádza. Avšak vďaka krbovému výmenníku tepla môžete teplo z horiaceho paliva v krbe dostať do celého domu. Tento doplnok zvyšuje efektivitu vášho krbu a umožňuje vám šetriť na energiách.


Krbové náradie

O sálajúce drevo v krbe sa treba starať. Krbové náradie by vám preto nemalo chýbať. Dôležité je, aby vaša sada krbového príslušenstva obsahovala kliešte, s ktorými podľa potreby prehodíte polená v krbe a metličku s lopatkou, ktoré využijete pri čistení krbu od popola. So správnou starostlivosťou sa vám váš krb odvďačí romantickým ohňom bez zbytočného dymenia a dlhými rokmi životnosti.

Krbové náradie


Teplomer pre krb

Aj keď sa to na prvý pohľad zdá zbytočné - však ide z neho teplo, tak je všetko v poriadku - v skutočnosti musíte sledovať teplotu vo vašom krbe. Každý krb ma svoje teplotné limity, ktorých prekročenie môže vyvolať prasknutie či iné poškodenie. Neprimerane vysoké teploty tiež môžu spôsobiť silné prichytenie nečistôt na skle a následne komplikované čistenie.


Koše a stojany na drevo

Žiadny krb sa nezaobíde bez koša alebo stojana na drevo. Namiesto kartónovej krabice radšej investujte do kvalitného stojana z kovaného železa. Koše a stojany nie sú len bezpečnejšie a praktickejšie, no plnia si aj svoju estetickú funkciu a dotvárajú celkovú atmosféru v okolí krbu.


S týmito doplnkami si môžete byť istý, že zvýšite efektivitu aj bezpečnosť vášho krbu. Krbová zástena, teplomer, koše na drevo a ďalšie krbové príslušenstvo je tu, aby ste sa pri svojom krbe mohli cítiť príjemne a bezpečne. S kvalitnými doplnkami od Kondela sa môžete tešiť z ešte pohodlnejších a úspornejších zimných večerov.