Trendy a kreatívne kancelárie. Máme ich aj na Slovensku

Trendy a kreatívne kancelárie. Máme ich aj na Slovensku

Sú dizajnové, presvetlené, zdravé. Motivujú k lepším výkonom, ku kreativite a zároveň podporujú interakciu medzi zamestnancami. Na druhej strane, poskytujú priestor na samostatnú prácu, sú prispôsobené tak, aby zamestnanca vo chvíľach najvyššieho sústredenia nikto a nič nerušil. Také sú moderné nadčasové kancelárie.

 

Tento rok prebieha druhý ročník súťaže Office roka, ktorej hlavným cieľom je ukázať a vyhodnotiť najzaujímavejšie pracovné prostredie firiem na Slovensku. Chce predstaviť filozofiu, hodnoty a nové trendy v spoločnostiach, ktoré sa snažia o vytváranie inšpiratívneho, kreatívneho a zdravého pracovného prostredia.

1. ročník súťaže – Office roka 2016

Minulý rok sa konal prvý ročník súťaže. Súťaž organizuje spoločnosť CBRE v spolupráci s niekoľkými partnermi. Zúčastnené spoločnosti sa zaradia medzi tých, ktorí určujú trend v oblasti moderného pracovného prostredia. Spoločnosti, ktoré sa do súťaže zapoja, tak ukážu, že poznajú celosvetový trend a riadia sa princípmi úspešných lídrov. Presvedčia širokú verejnosť, že kladú dôraz na efektivitu pracovného prostredia, jeho flexibilitu, nízke operačné náklady, dobrú dostupnosť, jeho vhodnú organizáciu podporujúcu komunikáciu a spoluprácu. Sú schopné zaujať, dokážu prilákať a udržať kvalitnú pracovnú silu. Dokážu zladiť ľudí a celé tímy s víziou spoločnosti, ktorá je moderná a technologicky vyspelá.

Konkurencia v súťaži bola naozaj veľká. Do súťaže sa zapojilo až 60 slovenských firiem. 34 z nich posunula odborná porota do užšieho finále. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V prvej sa rozhodovalo o najkrajšiu zasadaciu miestnosť, druhá sa zamerala na najkrajšie a najpríjemnejšie pracovné prostredie.

PIXEL FEDERATION Zdroj: Instagram.com - PIXEL FEDERATION

 

Víťaz prvého ročníka súťaže

Víťazom hlavnej kategórie OFFICE ROKA 2016 sa rozhodnutím odbornej poroty stala spoločnosť IBM Slovensko. „Naším cieľom bolo vytvoriť vzdušný, motivujúci a zároveň funkčný kancelársky priestor. Takmer 1500 m² je rozvrhnutých na niekoľko zón. Základný koncept zahŕňa nadštandardne vybavené pracovné miesta, rokovacie miestnosti, oddychovú časť a zázemie,“ povedal výkonný riaditeľ IBM Slovensko František Lévárdy. Pri tvorbe priestorov bol, podľa jeho slov, kladený veľký dôraz na čo najviac detailov od farebnej zladenosti kobercov, cez nábytkové komponenty, až po steny vytvorené unikátne pre tieto priestory v súlade s brandingom spoločnosti IBM. Výsledkom je kreatívny kancelársky priestor reprezentujúci najnovšie trendy. V priestore je inštalovaná video a audio technika umožňujúca online komunikáciu.

IBM Slovensko Zdroj: officeroka.sk - IBM Slovensko

 

Inšpirujte sa modernými slovenskými kanceláriami

 

GOOGLE Slovakia Zdroj: Instagram.com - GOOGLE Slovakia Oracle Slovensko, s.r.o. Zdroj: pinterest.com - Oracle Slovensko, s.r.o. ING Bank Zdroj: officeroka.sk - ING Bank Philips Slovakia Zdroj: officeroka.sk - Philips Slovakia

 

Plánujete rekonštrukciu kancelárskych priestorov?

Aj vás inšpirovali moderné kancelárie, ktoré sa zapojili do súťaže, finalisti či víťazná spoločnosť? Uvažujete nad tým, že pracovný priestor zmodernizujete, oživíte, presvetlíte? Ako na to?

Pre celkové zlepšenie stavu kancelárií je najdôležitejšie prichádzať s riešeniami, ktoré dokážu ponúknuť spojenie moderného vybavenia s úsporným štandardom zabezpečujúcim podstatne nižšie náklady na prevádzku priestoru. Dnes sa na prvé miesto kladie flexibilita priestoru, vzdušnosť, svetlosť a prepojenie s ostatnými oddeleniami pre lepšiu spoluprácu s kolegami. Zamerajte sa na čisté línie a elegantný dizajn. Zvoľte si jednotnú farebnú tému. V súčasných návrhoch sa často počíta aj s miestom na oddych. Pre záujemcov o kancelárie, ktorí chcú mať priestory špeciálne zariadené, existuje možnosť dať si ich spraviť na mieru. Dajte si poradiť od odborníkov. Privolajte si na pomoc architektov a nechajte si vypracovať niekoľko návrhov na zariadenie kancelárskych priestorov.

Kancelárska zostava Tempo Asistent dub sonoma Kancelárska zostava Tempo Asistent

 

Moderné technológie, inovácie a rozumné riešenia, to všetko pomáha zamestnancom v ľahšej komunikácii. Efektívnejšie zvládajú pracovné úlohy a povinnosti. Sú spokojnejší, istejší v práci, sršia nápadmi a svoju prácu vnímajú ako výzvu. Zabezpečte svojim zamestnancom zdravé pracovné prostredie, odmenia sa vám lojálnosťou a vysokým pracovným nasadením.