Trendy a výhodne aj vonku!

Trendy a výhodne aj vonku!

S letom prichádza aj čas trávený vonku s rodinou, priateľmi alebo domácimi miláčikmi. Tí šťastlivci, ktorí disponujú vlastnou terasou, sa určite nevedia nabažiť jej výhod počas dlhých slnečných dní. Nabiť sa energiou, vitamínom D a dokonale si zaleňošiť vo svojom malom veľkom kráľovstve. Čo lepšie existuje? A viete, kedy je najvhodnejší čas na kúpu zariadenia, aj samotné zveľadenie terasy? Nechajte sa inšpirovať v čo najekonomickejšom zariaďovaní. 

 

Zariadenie terasy

 

Mať priestor je dar

Či už potrebujete zriadiť svoju oázu pokoja, malý home-office na vzduchu alebo zónu pre grilovačky, vlastná záhrada či terasa je malým darom. To, čo robí tieto priestory špeciálne je práve vybavenie. Aj keď je pravdou, že trafiť ten správny moment, kedy sú produkty výhodné na kúpu, nie je vždy ľahké – aj tu sa však dá nájsť to správne riešenie. Skvelou a premyslenou taktikou je nákup v čase výpredajov a zliav, ktoré nám nadchádzajúce teplé obdobie ponúka. Poďakuje sa vám nielen peňaženka, ale aj príbuzní, ktorí ocenia výhodnú a kvalitnú kúpu rôzneho sortimentu rovnako, ako vy sami. 

 

Záhradný nábytok

 

Obývačka pod modrou oblohou

Všetko, čo sa bude na vašej terase alebo záhrade odohrávať režírujete len a len vy! Výber toho správneho záhradného nábytku je dobrým štartom v procese zariaďovania. A prečo si neurobiť malú obývačku vonku? Počas slnečného obdobia sa jednoznačne oplatí investovať svoje financie do kvalitného a pohodlného záhradného sedenia , ktoré bude dominantou.

Vychutnávať si ho totiž môžete nielen počas leta, ale aj v teplej jeseni či skorej jari. Dôležité je premyslieť si a premerať, aký typ nábytku by sa do vašej záhrady zišiel a zmestil. V súčasnej dobe je možné hravo a dokonale zariadiť veľkú priestrannú záhradu aj malú útulnú terasku.

 

Grilovanie na záhrade

 

Rozdelenie podľa zón

Ak disponujete skutočne veľkorysým priestorom terasy, môžete si ju rozdeliť na niekoľko zón alebo sekcií. Podobne, ako ste zvyknutí mať rozložený nábytok vo vnútri domu. Terasa sa tak môže stať jeho zaujímavým predĺžením. Zariadiť rozsiahlejší priestor niekedy býva pomerne náročné. Mali by ste si dať pozor na to, aby sa terasa nepremenila na dva extrémy – buď príliš zapratanú alebo takmer prázdnu. Aby sa tak nestalo, vyčleňte si oddychovú časť, jedálenskú zónu či miesto, kde sa môžu hrať vaše deti. Vytvoríte si tým plán, v ktorom rozumne rozložíte predmety s nábytkom a nebudete tak zbytočne plytvať peniazmi na produkty, ktoré sa vám do priestoru jednoducho nebudú hodiť. 

 

Záhradné stoličky

 

Jednoducho a lacno

Pri výbere doplnkov a nábytku je vhodné zapojiť všetky svoje zmysly a orientovať sa, na akej strane sa záhrada či terasa nachádza. Je zatienená, chránená pred dažďom alebo vystavená napospas počasiu? Tieto atribúty by vám mali napovedať, aký materiál vyberať. Záhradné stoličky nesmú v správnej letnej výbave chýbať – či už prírodné, plastové alebo ratanové.

Menšia terasa alebo záhrada sa dá zariadiť skutočne veľmi jednoducho a lacno. Centrálou tu môže byť napríklad dominantný záhradný stolík, na ktorý si môžete umiestniť svoju kávičku, časopis alebo pohár vínka. Rolu kresiel tu hravo zastúpia napríklad podlahové vankúše alebo šikovné outdoorové sedacie vaky. 

 

Závesné kreslá

 

Na lenivé popoludnia

Neodmysliteľnou ozdobou súčasných terás i záhrad sú nepochybne závesné kreslá. Ich pohodlie zaručuje nevšedná konštrukcia v spojení stoličky aj hojdacieho kresla v jednom. Príjemný relax v nich dotvárajú mäkučké vankúše, ktoré poskytujú dokonalý komfort. Ak máte priestor a nebojíte sa experimentovania, smelo môžete ísť aj do hojdacích sietí.

Priestor, kde chutí

Dobrým krokom ako ozvláštniť a doplniť vonkajšie zóny je pridať kvetináče. Terasu nimi ľahko predelíte a vytvoríte tak jednoduchú a prirodzenú zástenu. Tá môže poslužiť na lepšie vyčlenenie, napríklad jedálenskej časti, v ktorej budete tráviť najviac času pri grilovačkách, aj vítať hostí, ktorých potešia krásne farebné kvety. Navyše, ak sa vám nebude páčiť aktuálna poloha kvetináčov, jednoducho ich presuniete inam. Využiť však môžete všetko, čo sa okolo vás nachádza – ploty, stĺpy či stromčeky.

 

Vírivka na terase

 

Luxusná pohoda

Vernou spoločníčkou takmer každej záhrady je nepochybne vírivka. Vďaka nej si môžete dopriať pocit luxusu bez toho, aby ste museli cestovať na drahú dovolenku k moru či do kúpeľov. Rozumná investícia do tej správnej vírivky je ideálnym riešením ako si dopriať blahodárny odpočinok a zostať v pohodlí domova. 

 

Výzdoba terasy

 

Vysvieťte si atmosféru

Pohrajte sa s dekoračnými prvkami a doveďte vaše vonkajšie okolie do dokonalosti. Pretože v detailoch sa ukrýva to najväčšie tajomstvo. Deky a vankúšiky sú must-have v zariaďovaní a pridávajú na vizuálnej atraktivite. Svetlá sú čarovnou kulisou každého priestranstva. Zabudnite však na okázalé centrálne osvetlenie, ktoré príjemnú atmosféru zničí. 

 

Nahraďte ho napríklad sviečkami alebo svetelnými reťazami, ktoré umiestnite do elegantných svietnikov či lampášov. Takto si priestor vyzdobíte a ušetríte desiatky eur, ktoré môžete investovať v rámci zariaďovania inde.