Účková sedačka. Kedy si ju môžete dovoliť?

Účková sedačka. Kedy si ju môžete dovoliť?

Otoman s opierkou na ruky, dvojsed alebo trojsed, rohová časť, a ďalší dvojsed alebo otoman s úložným priestorom. Takto sme na drobné rozložili tzv. „účkovú“ sedačku, teda sedaciu súpravu v tvare U. Už na pohľad ponúka dostatok miesta na sedenie. Chváli sa ďalšími vlastnosťami, ako je funkcia rozkladu, úložný priestor, a často aj polohovacie opierky hlavy či opierky na ruky. Letisko, na ktorom sa leňoší jedna radosť. Nie každý si ju však môže dovoliť. Sedačka v tvare U je obdivuhodných rozmerov, preto sa treba vyvarovať jej  umiestnenia do malého priestoru. Pre koho je teda tento typ sedačky určený?

Prečo áno?

Ak vás očarila sedačka v tvare L, z účkovej budete úplne nadšení. Prináša totiž dvojité výhody rohovej sedačkyDvakrát toľko miesta na leňošenie, dva otomany, často aj dva úložné priestory. Rozlohou ulahodí predovšetkým tým, ktorí často organizujú večierky s priateľmivyhovie však aj viacčlennej rodine. Je jednoducho ideálna na konverzáciu, pretože zúčastnení sedia spolu v jednej miestnosti, na jednej sedačke, a tvárou k sebe. Na sedačke v tvare U sa rozhodne tlačiť nebudete. Keď ju rozložíte, získate veľkú plochu na spanie. Dajte si záležať pri výbere. Ak však budete sedačku využívať často aj ako posteľ, voľte takú, ktorá je predurčená na každodenné spanie.

Prečo nie?

Sedacie súpravy v tvare U sa vyrábajú v rozmeroch, ktoré nie sú vhodné pre každú miestnosť. Majte na pamäti, že účková sedačka zhltne značnú časť priestoru. Do malej obývačky si nemôžete dať veľkú sedačku. Navyše jeťažšia ako ostatné jednoduchšie typy sedačiek či pohoviek, preto je manipulácia s ňou často poriadnou výzvou. Tento typ sedačky vzbudzuje dojem uzavretého priestoru, blokuje voľnosť a priechodnosť v miestnosti. Za pohodlie sa pripláca. Sedačky v tvare U sú drahšie ako rohové varianty.

Náš tip: Sedacia súprava Resta

 

Sedacia súprava Resta Sedačka Resta. Zdroj: www.temponabytok.sk

Už samotný názov sedačky naznačuje, že táto sedacia súprava bola vyrobená priamo pre vaše pohodlie a relax. Sedačku RESTA si zamilujete, svoj voľný čas budete tráviť iba na nej, a v pracovný deň sa už od rána budete tešiť na večer. Pocit pohodlia zvyšujú opierky chrbta, ktoré sa dajú polohovať. Nastavte si ich tak, aby podopierali aj váš krk, vaša krčná chrbtica sa vám za to poďakuje. Polohovať je možné aj jednu časť na otomane, ktorá jednoducho zastúpi podhlavník. Sedačku dodávame so štyrmi dekoratívnymi vankúšmi. Moderný vzhľad sedačke dodáva aj dekoratívne prešitie sedacej časti a kovové nožičky. Celočalúnená sedačka je rozkladacia, jednoducho ju rozložíte na lôžko s rozmerom 125x290 cm. Spodná a zadná časť sedačky je čalúnená látkou Falcone v tmavohnedej farbe, sedacia a operadlová časť zase látkou Corona vo farebnej úprave hnedý melír.

Ste nerozhodní?

Zdá sa vám, že máte k dispozícii dostatočne veľkú miestnosť, no stále váhate nad kúpou sedacej súpravy v tvare U? Ak sa obávate, že touto kúpou šliapnete vedľa, urobte si krátky test, ktorý vám pomôže odhaliť všetky pre a proti.

Meranie

Presné meranie má často rozhodujúci hlas pri rozhodovaní. Nemáme na mysli iba meranie miestnosti, potrebné je zmerať aj šírku všetkých dverí, cez ktoré sa sedačka, respektíve jednotlivé kusy sedačky, budú prenášať. V prípade, že sedačku plánujete umiestniť k oknu, okrem šírky a dĺžky miestnosti zmerajte aj výšku steny po parapet okna. Vyhnete sa tak situácii, keď operadlá sedačky blokujú prirodzené denné svetlo.

Počet miest na sedenie

Ak máte väčšiu rodinu alebo si na návštevu často pozývate väčšiu skupinu priateľov, je na mieste rozhodnúť sa pre sedačku v tvare písmena U s väčším počtom miest na sedenie.

Vypracte nábytok

Ak si účkovú sedačku neviete dobre predstaviť vo vašej obývačke, podľa možností vypracte z miestnosti nábytok. Predstavte si konečný vzhľad miestnosti s novou sedačkou. Ak je to potrebné, zbavte sa príručného stolíka, masívnej komody a čohokoľvek iného, čo dokážete oželieť, aby ste zväčšili priestor pre sedačku.

Zvážte ohnisko

Každá obývacia izba má svoje ohnisko. Zväčša to býva televízor či iná elektronika, krb alebo nejaké umelecké dielo. Predstavte si sedačku situovanú k ohnisku.

Preč s tmavými stenami

Vaše rozhodovanie môže ovplyvniť aj príliš tmavý odtieň stien. Dojem z veľkej účkovej sedačky opticky zjemníte, ak zvolíte svetlú farbu stien a nábytku.

Náš tip: Sedacia súprava ATOL

 

Sedacia súprava Atol Sedačka Atol. Zdroj: www.temponabytok.sk

Chceli by ste mať u vás doma nový svet, vôňu zelených hôr a polí, a tajomno škandinávskych lesov, ale neviete ako na to? S radosťou vám predstavujeme celočalúnenú rohovú sedaciu súpravu ATOL, ktorá škandinávskym štýlom doslova prekypuje. Tento štýl je známy precíznym detailným spracovaním a kvalitným materiálom, čo je v tomto prípade látka Inari spojená s drevenými nožičkami. Sivá je jednou zo základných farieb vystihujúcich škandinávsky interiér. Je nadčasová, neutrálna, a ľahko sa kombinuje s iným nábytkom. Operadlá sú v podobe šiestich vankúšov s dekoratívnym prešitím. Sedaciu časť vypĺňa pružina. ATOL, to je kúsok Škandinávie u vás doma.

Sedačky na mieru

Ak nemôžete nájsť vyhovujúcu sedačku v tvare U, zvážte sedačku na mieru. Takýto typ sedačky vám umožňuje vybrať si konkrétne jednotlivé kúsky, a zároveň rozloženie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Sedačka na mieru sa ideálne hodí do vašej izby na základe dostupného priestoru a celkovej dispozície miestnosti. Očakávajte, že dodanie zväčša trvá šesť až osem týždňov. Avšak, ak si chcete sedaciu súpravu užívať niekoľko rokov, stojí za to počkať si na tú pravú. Neuspokojte sa s náhradou, pri ktorej môžete postupne prichádzať na nedostatky, ktoré vás donútia sedačku po roku, dvoch, vymeniť.

Náš tip: Sedačka na mieru BORN

 

Sedačka na poskladanie vlastného rozmeru Born Sedačka na mieru Born. Zdroj: www.temponabytok.sk

Vycibrená elegancia a luxus, tak by sa dala nazvať celočalúnená sedacia súprava BORN. Navrhnutá tak, aby spĺňala všetky želania zákazníka. Vyrobená je z kvalitných materiálov, ako je látka Cablo v sivej farbe. Jednou z množstva výhod sú aj výškovo nastaviteľné opierky hlavy pre väčší komfort sedenia, úložný priestor, a taktiež aj možnosť rozloženia na plnohodnotné lôžko, kde sa hravo vyspí nečakaná návšteva. Sedacia časť je vyplnená pružinou, ktorá zabezpečuje komfortnejšie sedenie. Ponúkame vám možnosť zložiť si sedačku vo vlastnom rozmere a podľa vlastných potrieb. Jednotlivé komponenty sa objednávajú osobitne. To nie je všetko. Sedačku na mieru si môžete objednať vo farbe, ktorá vám najviac vyhovuje.

Mať sedačku v tvare U je síce praktické a pohodlné, no ak sa tisne v malej miestnosti, váš oddych či stretnutie s priateľmi bude rušiť množstvo iných faktorov. Stiesnený priestor, zablokovaná priechodnosť, chýbajúci konferenčný stolík, a iné. Kúpu takejto veľkej sedačky je skutočne potrebné veľmi starostlivo a zodpovedne zvážiť. Ak však patríte k tým, ktorí majú k dispozícii obývačku obrovských rozmerov, v tom prípade smelo do toho!